17. 04. 2016.

niz II

Dukla - Jicin  1  1.15
Elverum - Bodo  1  1.16

Ulog 17€ Koeficijent: 1.34 bet365
Rez: 22.78€

Dukla se jučer poigravala, vjerujem u zanosu zbog rezultata ove sezone, i uvjerenja da će se konkurencija sama pobijeđivati kada ih vidi sa druge strane. Nadam se da je lekcija naučena, i da će danas puno ozbiljnije shvatiti doigravanje protiv ekipe koja nije u njihovom rangu. # Bodo ima oscilacija, pa je teško uhvatiti "ritam", jer znaju izgubiti uvjerljivo protiv jačih ekipa, ali znaju i iznenaditi. Onda kiksaju protiv autsajdera, pa idućeg razbiju, i tako u krug. Karakterizira ih prije svega vrlo čvrsta defanziva, ako nije dan kada im se ne igra. Sve u svemu poprilično nepredvidljiva ekipa, koja oscilira, ali Elverum je za Norveške prilike ekipa koja odskače. Tradicionalno u regularnom dijelu ne blistaju, već kao da čekaju doigravanje uvjereni da im domaći teren nije nužan kao prednost da u više utakmica potvrde dominaciju. I u Ligi prvaka ove sezone pokazali su da se mogu nositi sa "srednjim razredom" Europskog rukometa, što ih je koštalo nekih poraza u prvenstvu, ali kada je trebalo u ligi, nanizali su dovoljno pobjeda da opet budu pri vrhu. U seriji protiv Boda ne vjerujem da će biti previše dramaturgije, jer Elverum je kvalitetnija ekipa, iako sa Bodom se nikada ne zna. No, vjerujem da se Elverumu svidjelo igrati u Ligi prvaka, pa bi i iduće sezone pojačani sigurno željeli ostaviti i još bolji dojam, a za to treba riješiti Bodo.

niz

Atletico (M) - Granada  1  1.23
Juventus - Palermo  1  1.14

Ulog: 17€ Koeficijent: 1.40 bat at home
Rez: 23.8€

Atletico je "izmasakrirao" Barcu, i sigurno osjećaju umor nakon gustog rasporeda jakih utakmica u posljednje vrijeme, ali ta ekipa, kao i njihov trener, ima nešto posebno. Drskost, mentalni sklop, ali i kvalitetu zbog koje je u polufinalu Lige prvaka, ali i u konkurenciji za naslov. Miksati će danas, ali protiv nejake Granade mislim da će, tko god da krene, biti opet na 110%. # Juve je nakon prve trećine sezone bio u "izgubljenoj" situaciji, daleko od vrha sa nizom kikseva, a danas imaju šansu praktično zaključiti prvenstvo sa još jednim naslovom. 20 i poneka pobjeda uz remi sa Bolognom, uz kikseve konkurencije, doveli su ih ponovo u dobitnu situaciju. Takve prilike ne propuštaju, jer ih krasi mentalni sklop koji nije daleko od Madrižana iz prvog para. Uz to, dodatni faktori su povratak Dybale, ali i gosti koji kada dolaze u ponedjeljak na trening nikada ne znaju koji će ih trener dočekati. Zbog egzibicija predsjednika, definitivno su zaslužili "hlađenje" u Serie B iduće sezone, iako je nakon što je valjda shvatio kako je izmasakrirao sezonu svog kluba, predsjednik najavio odlazak sa funkcije.

sistem

Leicester - W. Ham AH0  1  1.40 void
Juventus - Palermo  ODG Ne  1.38
Mainz - Koln AH0  1  1.50

Ulog 4,5€ sistem 2/3 bet365
Rez: 2.43€

Fantastično je pratiti do sada nepoznate igrače koje je Ranieri uklopio u ekipu vrijednu divljenja. Huth i Morgan koji su se potucali po raznim klubovima kao treće, četvrte opcije, ili su otpisani, mali Kante koji je u svakoj utakmici "igrač više" na terenu, jer od Gattusa nisam vidio igrača koji može istovremeno pokrivati toliko prostora, pa do Mahreza i Albrightona koji uz "robijaša" Vardia (Lieicester ga je kupio za sitne novce u petoj ligi kamo je dospio nakon izdržavanja zatvorske kazne), zabijaju taman dovoljno za pobjede. Ide ih karta, i osim navijača Tottenhama, vjerojatno svi ostali navijaju za autsajdere i Leicestera da uzmu naslov. W. Ham je Slaven odlično posložio, i uz Leicester su najugodnije iznenađenje sezone. Kapa do poda, ali osim što u zadnje vrijeme primaju puno golova, dolaze na ovo gostovanje nakon poraza u ponovljenoj utakmici FA kupa od Man. Utd. i propuštene prilike da Slaven ponovo osjeti Wembley, na kojem je kao trener vjerojatno doživio svoj vrhunac karijere. Teške noge i glave, i protivnik koji "ide na struju", a na čistu pobjedu nisam igrao jer osim odličnih prezentacija W. Hama u sličnim situacijama, još uvijek mislim da je na leđima igrača Leicestera ogroman teret. # O Juveu i Palermu već rečeno, a ovdje je osnovna činjenica da je Juve u čitavom prvenstvu na svom terenu primio 6 golova. Nejaki, i zbrkani Palermo daleko od toga da ne može zabiti, ali šanse mi se čine dobre da neće. # Mainz je mala ekipa koja je u prilici napraviti veliki rezultat. Svi su konkurenti za Europu jučer izgubili, pa imaju odličnu šansu napraviti razliku. Koln prosječan, ali čvrst. Remi kao osiguranje, jer veliki je teret na leđima igrača Mainza koji na njega nisu navikli. Ipak nose ga već neko vrijeme, i ne izgledaju loše, ali trebati će puno volje, ali i strpljenja za probiti defanzivni Koln.


single

Malaga - Athletic (B) DNB  1  1.65

Ulog 5€ bwin
Rez: 5€

Malaga može do Europe u nekom ludom raspletu, uz niz pobjeda i serijsko kiksanje ekipa ispred njih, ali kako ugroženi nisu, i nemaju neku drugu opciju. Čvrsta ekipa koja igra "iritantni" nogomet, čvrst u duelima, sa solidnom defanzivnom organizacijom, ali i manjkom kvalitete na drugoj strani terena. Nije neka rapsodija, ali za goste u ovom trenutku najgori mogući protivnik. U žestokom rasporedu, u četvrtak su napravili nešto što je uspjelo rijetkima, i u regularnom dijelu nadoknadili zaostatak protiv Seville, da bi nakon produžetaka ispali na penale. Osim toga ostali su bez napadačkog dua (Aduriz, Williams), a u prvenstvu za Europska mjesta imaju prednost od 10 bodova, upravo ispred Malage, (Sevilla je u finalu kupa sa Barcelonom, pa će i 7-ma ekipa u Europu). Uz činjenicu da Malaga teško zabija, to je jedina stvar zbog koje bi gosti mogli današnju utakmicu pokušati odigrati čvrsto, iako su noge, ali i glave (pre)teške. Ali, ovako umorni, bez prve i druge napadačke opcije, i sa ostalim izostancima, vjerujem da je domaćin puno bliži pobjedi.

tenis

Cirstea - Ozgun  2:0  1.36
Muguruza - Vinci  1  1.25

Ulog 7€ Koeficijent: 1.70 bet 365
Rez: 4.90€

Cirstea se polako ali sigurno približava društvu u top 100, gdje svakako spada. Nekada 21-va igračica na rang listi, dvije se sezone mrcvarila sa ozljedama, i sada ponovo izgleda da servira bez problema. 19 pobjeda i samo 5 poraza, uz činjenicu da je dobijala i igračice ranga Hercog, Kovinić, Nara, izgledaju kao solidna osnova za igranje na višoj razini od ITF turnira. Ovdje je dobra prilika, jer konkurencija nije vrhunska, pa bi mogla do važnih bodova kako ne bi više morala igrati kvalifikacije za ovaj rang turnira. Ozgen je 30-godišnja domaća igračica, koja je u najboljim danima došla na prag top 200, ali trenutno je van prvih 300, a na skoru je od 3 pobjede i 8 poraza ove sezone, i to većinom na vrlo slabim Australskim ITF turnirima. Vjerujem da se Cirstea želi što je prije moguće vratiti na velike turnire, dok Ozgen nekako liči na polurekreativku. Razlika u klasi izgleda velika. # Muguruza ima iza sebe metiljavni početak sezone, naročito ako se uzme u obzir da se radi o 4-toj igračici na rang listi. Ipak u Miamiu je usprkos porazu od Azarenke (6:7 6:7) podsjetila da može igrati na vrhunskom nivou. Sa Schiavone je u prvom setu imala puno problema, prije svega sa svojom igrom, ali kada je dobila prvi set, otpustila se "ručna kočnica" koja je očito muči. Vinci protiv Suarez nije djelovala kao igračica iz top 10. Suarez je potpuno dominirala, ali pomogla je i Vinci sa netipično puno pogrešaka, pa je sve bilo gotovo vrlo brzo. Na svom terenu, Muguruza čija se igra izgleda napokon diže na nivo na kojem ona može igrati, ima priliku završiti meč, dok Vinci ne izgleda kao igračica koja bi je u ovom trenutku u tome mogla spriječiti.