06. 07. 2015.

rizik

Federer - Bautista Agut  31,5 under  1.63
Hingis/Mirza - Medina G./Parra S  1  1.20

Ulog 2/10 Koeficijent: 1.96 888sport
Rez: 3.92

Federer izgleda jako dobro "na svom terenu". Servis, i igra nakon servisa besprijekorni, i teško će tu Bautista napraviti puno. Sa druge strane, backhand mu radi, i slajs je puno neugodniji nego na drugim podlogama, pa na returnu djeluje sigurnije. Bautista nema velike udarce kojim bi "razbijao" protivnika u kontinuitetu, već se njegova igra bazira na strpljenju i građenju poena. A to baš Federer ne dopušta olako, već protivnika tjera da brzo razmišlja i odigrava. Granica je u međuvremenu pala za gem, jer za ovu će trebati 4 seta, obzirom da bi i sa jednim tie breakom, u kojeg sumnjam, u tri seta teško otišlo preko. # Hingis i Mirza su top par, i ove su godine na skoru 25:5, no dobijaju ih isključivo top kombinacije. Medina i Parra su vrlo iskusne, i vrlo solidne, no trava im nije jača strana, i u prva dva kola su se mučile protiv parova koji sa H/M ne spadaju u istu rečenicu.

sistem

Gasquet - Kyrgios 3,5 Over  1.40
Berdych - Simon 3,5 Over  1.53
Karlović - Murray 3,5 Over  2.10
Dellacqua/Shvedova - Knapp/Vinci  1  1.40

Ulog 1/10 Sistem 2/4 Bet365
Rez: 1.31

Prva dva meča vrlo izjednačena, sa više nego neizvjesnim pobjednikom, i igrači koji će se teško raspasti. Da bi završilo u tri seta čini mi se da bi netko trebao biti nespreman, a o tome nema nikakvih naznaka. # Ivo je "napaljen" do krajnjih granica nakon prevare u meču protiv istog protivnika prije 3 godine kada su mu suci u kritičnim trenucima serijski sudili foot faultove. Priprema je počela već protiv Tsonge, jer su mu i u tom meču počeli suditi odluku koju glavni sudac ne može promijeniti. Murray ima 5:0, ali svi su mečevi tvrdi, i odlučuju se najčešće u loptici/dvije. Mislim da Ivo nikada nije bio motiviraniji za jedan meč, a osim toga i Murray ima problema sa ramenom. Koeficijent da se ovo neće riješiti u tri seta mi je nevjerojatan, i moram ga odigrati pa makar završilo tri puta po 6:0. # Dellacqua i Shvedova imaju skor ove godine 13:2 i vrlo uvjerljiva prva dva kola ovdje. Istina je da je Vinci aktualna pobjednica, no sa Errani, dok sa Knapp, rezultati nisu na tom nivou. Ovo im je 8-mi zajednički meč, i imaju 4 pobjede i 3 poraza. Jedina "ozbiljna" pobjeda im je protiv Hradecke i Hlavackove, no mislim da su im današnje protivnice bitno kvalitetnije.

rizik

Duran/Zeballos - Carreno B/Munoz 1  1.50
Troicki - Pospisil  1  1.36  

Ulog 1/10 Koeficijent 2.04 Bwin
Rez:

Meč parova sa challengera u Brauschweigu. Duran i Zeballos su odigrali ove godine 4 challengera na zemlji, i tri su osvojili. 12:1, a kada se doda da su na jedinom betonskom turniru igrali finale, skor 15:2 govori o njihovoj snazi na ovoj razini. Carreno je 96-ti, Munoz 334-ti igrač na listi parova, i ovo im je drugi zajednički meč. Carreno je ukupno na negativnom omjeru, dok je Munoz bio i puno bolje plasiran, no prije 4 godine, dok od tada ima ukupno 40-ak mečeva u paru. # Nisam neki fan igre Troickog, no na travi to izgleda solidno. Veliki servis, i puno lakih poena pokrivaju "gurkanje" preko mreže, dok na returnu uspijeva natjerati protivnika na puno igre, a to je na travi uvijek velika prednost. Poklopio mu se i ždrijeb, pa ima dobru priliku napraviti veliki rezultat. Za 4-to kolo je Pospisil odličan ždrijeb. Veliki servis, žestoko zvekeće forehandom, no gledajući ga u mečevima protiv Matoševića, Mullera i Warda, primjetno je da jednostavno na servisu daje previše. Nema sigurnosti i kontinuiteta, servis mu oscilira, pa se onda i povećava broj grešaka, a danas na returnu neće imati toliko prilika za ispraviti pogreški kao što je imao u prvim kolima. Četvrto kolo je odličan rezultat, no u prva tri je dobivao Millota i Warda uz puno problema i u pet setova, a to su igrači sa challenger razine, te Fogninia, koji se na travi ne snalazi.