19. 03. 2016.

rukomet

Frydek - Litovel 1  1.10
Gornik - Wisla  2  1.10

Ulog 22€ Koeficijent: 1.21
Rez: 26.62€

Češka rukometna liga je podijeljena u 3 kvalitativna razreda, i prve 4 ekipe su u manje više borbi za naslov, iduće 4 ekipe nisu u tom razredu, ali su puno kvalitetnije od zadnje 4 koje se bore za opstanak. Frydek je trenutno na 5-om mjetu, i trebaju im bodovi kako bi u prvom kolu play offa išli na Hranice, protiv kojih još kako/tako mogu ravnopravno suprotstaviti. Litovel čeka play out, i u prošlom su kolu propustili na svom terenu dobiti slabo Brno, kako bi u prvom kolu dobili užasni Zlin, pa ih čeka neizvjestan dvoboj protiv podjednako loših Koprivnica. Izgledaju nešto bolje od promjene trenera, ali u gostima protiv bitno kvalitetnije ekipe mislim da su im šanse minimalne. # Wisla je napokon "načela" Kielce, i ove bi godine play off mogao biti interesantniji. Gornik ih je ove sezone dobio, ali u dijelu prvenstva koje je bilo relativno nevažno, i u dijelu sezone u kojem je Wisla imala puno problema sa ozljedama, i zgusnutim rasporedom. Ovo je play off, i Wisla u zadnjim utakmicama izgleda odlično (remi protiv Vardara, dobili Kielce, tijesan poraz od Veszprema), pa mislim da se danas neće šaliti, jer razlika u kvaliteti je velika.

nogomet

Swansie - A. Villa 1  1.67
Caen - Troyes  AH-1  1  1.70 void
Feyenoord - De Graafshap AH-1,5  1  1.825

Ulog 6€ sistem 2/3
Rez: 7.09€

Swansie je blizu osiguranja opstanka, i današnji bi im bodovi sjajno sjeli, i doveli ih u situacija da mogu igrati bez (pre)velikog pritiska. Izgledaju solidno u zadnjim kolima, pa su zaboravili ružnu seriju loših rezultata koja je rezultirala smjenom trenera, ali i promjenama u igračkom kadru. A. Villa im je bila mušterija i u danima kada su bili puno kvalitetniji, i imaju sa njima 4 pobjede u nizu, odnosno samo 1 poraz u zadnjih 10 utakmica. O A. Villi ne treba trošiti riječi, jer iako izjave idu u smjeru "ne predajemo se dok postoje teoretske šanse", na terenu izgledaju nemoćno, i gube rafalno, i poprilično uvjerljivo. Najlošiji napad, i najgora obrana lige, i u gostima 11 poraza u 15 utakmica, za ovaj su koeficijent sasvim pristojna preporuka # Slična stvar je sa Caenom i Troyesom, samo što je Caen u borbi za Europu, iako su svoj glavni cilj za sezonu, opstanak, već osigurali. Caenu fali ektra kvalitete, pa ih to zna koštati, ali radi se o "uređenoj" ekipi koja igra kvalitetan i uredan nogomet. Sa većom kvalitetom u ofanzivnom dijelu, mogli bi i više, ali kako izgleda obrana Troyesa, mislim da danas ne bi smjeli imati problema sa zabijanjem po kojeg gola. # Feyenoord je u jednom trenutku bio u ravnopravnoj borbi sa Ajaxom i PSV-om, da bi izgubio 7 utakmica u nizu, no sada opet djeluju odlično. Protiv Cambuura nije neki iznenađenje, ali dobili su ii Utrecht u gostima, pa AZ doma, i na kraju Vitese u gostima, sve sa hendikepom, i sve ekipe iz gornjeg doma. De Graafshap je u grčevitoj borbi za doigravanje za opstanak, i u slijedećem se kolu igra derbi začelja, u kojem dočekuju Cambuur. Stoga danas puno izostanaka, i meni to liči na čuvanje načetih igrača za puno važniju utakmicu idući tjedan. Ovdje protiv Feyenoorda koji ponovo igra dobro, i onako bi imali malo šanse. Nedostajati će domaćinu Kuyt, i svakako je to hendikep, ali i bez njega razlika u klasi je velika.

Njemci

Koln - Bayern  AH+1  2  1.60 void
Hertha - Ingolstadt AH0  1  1.45

Ulog 5€  Koeficijent: 2.32
Rez: 2.25€

Koln je izgledao u jednom trenutku kao ekipa koja bi se mogla upustiti u borbu za Europu, ali "brzo ih je prošlo" kada su ušli u niz utakmica protiv ekipa iz gornjeg doma. Zaredali su poraze od Herthe, Monchengladbacha, Schalkea, uz remi protiv Ingolstadta. Dobili su nakon toga Hannover, ali tko nije? Bayern dolazi nakon produžetaka, i dramatične bitke protiv Juventusa, i sigurno osjećaju posljedice, ali nakon takve pobjede, i atmosfera u ekipi je sjajna, a i Dortmund je bliže nego pratnja prošlih sezona, pa im trebaju bodovi. Koln ne spada u ekipe koje su znale "pritiskati" Bayern u prošlim sezonama, i gubili su uglavnom lako i uvjerljivo, a usprkos umoru, mislim da i danas Bayern ne bi smio imati (pre)veliki izazov. # Hertha i Ingolstadt su ugodna iznenađenja, no Ingolstadt je vrlo zadovoljan zlatnom sredinom, dok je Hertha trenutno treća i u igri za ligu prvaka. Stoga koeficijent da će Hertha dobiti na svom terenu (skor 8:4:1), uz void za remi, mi se čini više nego interesantan.

rizik

Besiktas - Antalya  1  1.33
Mladost - Velež  1  1.33
Maribor - Krka  1  1.20

Ulog 7€  Koeficijent: 2.10
Rez: 7.70€

Besiktas je zaboravio poraz od Fenerbahcea, i dalje je prvi, i svaka im je utakmica finale. Ne razbijaju protivnike, ali dobijaju. Antalya je u zlatnoj sredini, i nemaju velikog pritiska ni zbog Europe, niti ispadanja, i kvalitetnije izgledaju na svom terenu nego na gostovanjima. A ovdje ih čeka euforična atmosfera, i domaćin koji sanja nakon dugog čekanja ponovo završiti na vrhu. # Velež je nakon financijskog, pa zatim i rezultatskog kraha, rasčistio igrački kadar, pa igraju uglavnom vrlo mladi igrači, koji nemaju iskustva igranja u ovom rangu. Mladost je iskusna ekipa, koja je 4 boda iznad "zone sumraka", a bodove većinom osvaja na svom terenu. Ovo im je vrlo važna utakmica, i neiskusna gostujuća ekipa ne bi smjela biti prepreka za osvajanje vrlo važna tri boda. # Kruno se još drži u Mariboru, iako kikseva ima i previše. Olimpija i Maribor u svakom pogledu odskaču od ostatka lige, a u ovom trenutku Olimpija je na vrhu nakon duže pauze. Stoga kiksevi protiv ekipa kao Krka, na domaćem terenu ne bi smjeli doći u obzir, ako misle dohvatiti naslov i ligu prvaka.