23. 03. 2016.

rizik

Skive - Midtyilland  2  1.40
Fratangelo - Granollers  2  1.40

Ulog 5€  Koeficijent: 1.96
Rez: 4.80€

Midtyilland se očekivao u play offu, ali kroz prvenstvo previše je kikseva napravljeno da bi se dogodilo. Kao da su motivaciju čuvali za kup, koji su na kraju i osvojili, što govori da kvalitetu imaju i za ravnopravno se nositi i sa najboljim ekipama. Skive je svoje prilike propustio, pa će iduću sezonu provesti u drugoj ligi. Midtyilland sa druge strane je na mjestu koje vodi u play out, no ima puno kombinacija kako bi mogli ostati na tom mjestu, ali i kako bi mogli izbjeći doigravanje. Da ne davima, sve se svodi na to da kako imaju slabiji međusobni omjer od Ribe-a, porazom ostaju u play out zoni. Pobjedom se izjednačavaju sa Morse-om, od kojeg su bolji međusobno, pa dalje ovisi o utakmicama tih ekipa. Ali, dobiti Skive, koji nema rezultatskog motiva na današnjoj utakmici, za Midtyilland je finale. Ako to ne ostvare, nisu ni zaslužili izboriti opstanak. # Fratangela će još neko vrijeme, (kao Brandsa kada je držao za jaja Nadala u Wimbledonu iz dana kada je dominirao) pratiti doživljaj kako je dobio set Đokoviću. No, osim toga što je još napravio? Dobio je Roca Batallu, Donaldsona, Woog-a, Tessara, Stepaneka, Gabashvilia i u kvalama ovdje Roger Vasselina i Warda. Gubio od Evansa x2, Stephana, Whittingtona, Kruegera, Mmoha, Ita. Sve u svemu, za sada još prosječni challenger igrač, bez većeg uspjeha, koji je iskoristio opušteni ulazak u meč Djokovića, i odigrao najbolji set u životu.  Sa druge strane je Granollers, kojeg pratim već danima, koji je ušao u formu u kojoj spada svakako u top 50-ak igrača, a i bolje. Naredao je u Irvingu Zvereva, Rosola, Dodiga i Bedenea, a ovdje se u kvalama lako obračunao sa Millotom i Sarkissianom. Fratangelo je po svemu sudeći talentirani 23-godišnjak, koji bi mogao u slijedećem periodu zaviriti i u prvih 100, ali po ono malo što sam ga gledao, nisam uvjeren da bi mogao visoko. Granollersu fali "žara", i u 30-toj godini kotrlja se po touru, i status top 100 održava povremenim bljeskovima na ATP touru, i challengerima. No, kada je u ovakvoj formi, onda je njegova igra najčešće previše za igrače ranga današnjeg protivnika. Ne vole ni bolji igrači igrati protiv njega, jer osim svojih jačih strana (forehand, miksanje) zna koristiti i lošije strane protivnika.  Kvaliteta, iskustvo, forma na strani Granollersa, a vjerujem da ni motiva neće nedostajati. Fratangelo ima energiju, i želju, no ako danas Granollers bude na razini kao što je posljednjih 10-ak dana, vjerujem da će za Fratangela to biti previše.

ziceri

Ballingen - Flensburg  2  1.09
Azoty - Chrobry  1  1.07

Ulog: 13,3€ Koeficijent: 1.17
Rez: 15,56€

Ballingen je 3 boda iznad zone sumraka, i ne djeluju loše, ali njihove utakmice dolaze za koje kolo kada ugošćuju Eisenach, i idu Stuttgartu. Flensburg je za njih, mislim preveliki zalogaj. Flensburg čeka uzvrat protiv Montpelliera, ali imaju minimalnu prednost iz Francuske, a u prvenstvu ih još čeka meč protiv Lowena u kojem bi mogli stići razliku, pa kako je inače Bundesligašima domaći naslov prioritet, vjerujem da kiksevi na ovakvim gostovanjima nisu u planovima. # Poljska rukometna liga, i meč play offa, u kojem se od Azotya očekuje da potvrdi gostujuću pobjedu, i ostvari prolaz u polufinale. Domaćin je završio regularni dio na trećem mjestu, 8 bodova iza Wisle i Kielca, ali i 10 bodova iznad ostatka lige. Tako nekako je i odnos snaga. Današnjeg su protivnika u protekle 2 sezone dobijali 11, 9, 14, i u zadnjoj utakmici 5 razlike u gostima, uz jedan remi na početku pretprošle sezone. Iznenađenje bi me jako iznenadilo.

singlovi

Kiel - Szeged H-3.5  1  1.72 5€
Wickmayer - Knapp  H-4,5  1  1.72 5€

Rez: 7.2€

Szeged je solidna i kompaktna ekipa koja je puna vrlo dobrih igrača. Wiszomyrski, Serra, Bombač, Ancsin, Ilyes, Zubai, Garcia, Parondo, Prodanović... sve su imena koja su poznata u rukometnom svijetu, ali ne radi se o top igračima. Španjolski štih, i solidno posložena ekipa, koja u Mađarskoj kaska za Veszpremom, a u Europi, ovo im je najbolja prilika da naprave iskorak. Kiel sa druge strane slabiji nego prethodnih sezona, još osim toga prepolovljen ozljedama, ali još uvijek u borbi za naslov, ali i u ligi prvaka nije bez šansi. Veliki dio tereta je na Duvnjaku, no vratio se Dissinger, pa uz Vujina, Canellasa, Landina, Dahmkea, Ekberga,  Kleina čine ekipu prepunu iskustva, ali i kvalitete, koja nikada nije ispala u ovom dijelu lige prvaka. Prva je u Mađarskoj završila 4 razlike za Szeged, no vjerujem da bi danas moglo biti barem obratno. Landin i obrana su imali vrlo loš dan, a usprkos tome 8 minuta prije kraja, Kiel je vodio 2 razlike, i izgubio završnicu 7:1. Domaći teren u rukometu ima težinu, naročito ako igraju klub moćan kao Kiel, i "druga violina" kao Szeged. Osim toga, ritam koji Kiel nameće na svom terenu, za većinu ekipa je više nego izazovan, pa mislim da ni Szeged nije u stanju pratiti tempo koji nameće Duvnjak, prije svega. Igrati će ulogu puna dvoran, vjerujem i suci, pa ako se i ne ponovi prošlogodišnjih 8 razlike u ovoj istoj fazi, vjerujem u uvjerljivu pobjedu Kiela. #  Knapp je prošle sezone nakon US Opena morala operirati koljeno, i predviđeni povratak je bio u Australiji, ali je koljeno i dalje oticalo nakon napora, pa je prvi meč ove sezone tek danas. Prvenstveno zemljašica, dok na betonu ima pozitivan skor, ali jedva. Poznata po tome da u svakom servis gemu barem 3/4 puta više puta baca lopticu za servis, što protivnice izbezumljuje. Najbolja primjedba je bila Pironkove, kada je suca pitala da li može nešto napraviti, jer ovako izgleda blesavo kada stalno cupka naprijed, natrag čekajući da Knapp napokon servira, a ako ne može da bar puste muziku dok čeka na servis, jer će onda to "plesanje" barem imati nekog smisla. Wickmayer igra standardnu sezonu, nešto pobjeda, kada se uspije nametnuti, i nešto poraza kada ne uspije, ili protivnice uspjevaju vratiti lopticu više. Jedna od igračica bez "plana B", već pokušava svaku lopticu zveknuti najjače što može, pa ako prođe super, a ako ne, sutra je novi meč. Knapp je sa backhandom strpljivija, a živi od forehanda, kojim pokušava biti agresivnija.  Sudar dvije igračice, koje su u biti "tu negdje", i Wickmayer će dobiti mečeve kada ima svoj dan, a Knapp u ostalim slučajevima, ali pauza od 6 mjeseci, nedostatak mečeva, vjerujem da će Wickmayer iskoristiti i bez dramturgije izboriti drugo kolo.