01. 05. 2016.

ziceri

PSG - Zagreb  1  1.11
Kristianstadt - Savehof  1  1.17

Ulog 15€ Koeficijent: 1.30 bet at home
Rez: 0

Istina je da je PSG riješio prolaz u Zagrebu, ali usprkos tome ne vjerujem da će se danas šaliti osim ako ne naprave veliku razliku. Zagreb opet u problemima jer nema Obranovića, Pavlovića, Vujić je upitan, ali vjerojatno će pokušati koliko bude mogao (rame), Šebetić nije fit, pa se ponovo svodi vanjska linija na Mandalinića i Josu Valčića koji su zdravi. U ovakvoj utakmici, igrati bez rotacija je nemoguće, a osim toga ne vjerujem da će se Zagreb uspjeti mentalno podići na nivo koji je potreban da se odigra najbolja obrana, dijelom zbog izostanaka, ali dijelom i pod dojmom rezultata iz prve utakmice, a bez obrane na 150% u Parizu, haklerski teško Zagreb može parirati domaćinu. # Kristianstadt je u prvom kolu izabrao RIK, što baš nisam shvatio, ali seriju su završili u tri utakmice, pa ispada da nisu bili u krivu, iako mislim da bi jednako prošla i ostale 3 ekipe koje su imali kao izbor. Savehof je ipak u 5-toj utakmici dobio Lugi, i prošao u polufinale, ali mislim da je Kristianstadt za njih kraj puta. Financijski, igrački, ali i oraganizacijski je domaćin odskočio od ostatka lige, pa je naslov već upisan, iako vjerujem da će se morati još pošteno potući da bi do njega i došli, ali imaju prednost domaćeg terena, svježiji su od gostiju, a i u međusobnim susretima dominiraju. Da se igra jedna utakmica, Savehof bi imao neke šanse, a ovako, na tri dobijene mislim da su im šanse minimalne. Naročito u gostima.

singlovi

Angers AH+0,25 - Marseille  1  1.825 7€ bet 365
NEC - Roda  1  1.95  7€ bet at home

Rez: 14€

Jedan koeficijent koji nema realnu podlogu. Tablica kaže da je Angers bolja ekipa, zadnje utakmice kažu da je Angers u boljoj formi (3 pobjede i 2 remija, dok Marseille ima 3 poraza i 2 remija u prvenstvu, a jedino je u tom periodu dobio drugoligaša Sochauxa u kupu). Što se motiva tiče, Angers ima priliku izboriti mjesto koje bi ih vodilo u Europu, dok gosti teoretski nisu osigurali opstanak, ali u zadnja 2 kola bi Reims i Ajaccio trebali dobiti sve svoje utakmice, a Marseille ne osvojiti ni boda u preostale 3 utakmice, od kojih je jedna protiv Troyesa, a druga upravo protiv Reimsa, pa nitko ni kod gostiju mislim da ne razmišlja ozbiljno o soluciji u kojoj ispadaju. Osim toga, Angers na svom terenu u 17 kola ima svega 3 poraza, dok Marseille u 17 gostujućih utakmica ima 6 pobjeda. Osim činjenice da igrači Marseilla po "transfermarktu" vrijede više od domaćih, ništa drugo ne govori da su gosti ovdje favoriti. Daleko od toga da ovo ipak ne može završiti njihovom pobjedom, ali za ovaj koeficijent čini mi se vrijedno probati okladu da Angers neće izgubiti (u slučaju remija pola oklade je void, a pola dobitno). # NEC je nakon što je Fayenoord osvojio kup, na mjestu koje vodi u doigravanje za mjesto u Euro ligi iduće sezone. Nakon što su prošle godine razbucali drugu ligu, potvrdili su kvalitetu i u Eredivisie, a plasman prije svega mogu zahvaliti bodovima osvojenim na svom terenu, gdje imaju 11 pobjeda, i samo 3 poraza i to od top ekipa. Roda je praktično osigurala opstanak, i od tog trenutka imaju 4 poraza u nizu. Usprkos tome, nije ovo utakmica u kojoj je samo jedan ishod moguć, ali za ovaj koeficijent mi se čini vrijedno probati na pobjedu domaćina koji kroz prvenstvo pokazuje dominaciju na svom terenu protiv ekipa i donjeg doma, a ima motiv za razliku od gosta. #


rizik

PSV - Cambuur  pobjeda u oba poluvremena  1  1.57
Fenerbahce H-1,5  - Gaziantep  1  1.50

Ulog 7€ Koeficijent: 2.36 bwin
Rez: 9.52€

Svi znaju da PSV ima 6 golova lošiju gol razliku, i da bi upravo to moglo presuditi o naslovu. Cambuur je u stvari već u drugoj ligi, pa osim motiva, nedostajati će im danas i nekoliko igrača iz prve postave, pa svi očekuju uvjerljivu pobjedu domaćina. Umjesto bjesomučnog nabijanja hendikepa kojim će domaćin pobijediti, meni se bolja opcija čini pobjeda domaćina u oba poluvremena. # Fenerbahce se razmahao nakon što su zaključili Europske obaveze, i u zadnjim utakmicama uglavnom pobjeđuju uvjerljivo. Zaostatak za Besiktasom je velikih 6 bodova, ali pobjedom danas bi došli na tri boda, a Besiktas čeka u idućem kolu Galatasaray u gostima, pa u preostala 2 kola igraju protiv 5-te i 6-te ekipe, koje se bore za mjesta u Europi iduće sezone. Praktično, u sve tri utakmice Besiktas ima sasvim dobre šanse ne osvojiti 3 boda. A može biti presudna i gol razlika, a u ovom trenutku Fenerbahce i tu zaostaje 8 golova, pa protiv Gaziantepa koji u zadnjim kolima gubi uvjerljivo, koliko domaćin pobjeđuje, Fener ima motiva popraviti gol razliku, a ne samo uzeti 3 boda.

tenis

Suarez - Babos  1  1.30
Arruabarena - Kvitova  2  1.20
Kasatkina - Tig  1  1.15

Ulog 7€ Koeficijent: 1.79 bwin
Rez: 7€

Suarez na domaćem terenu, na omiljenoj podlozi, i u solidnoj formi. Za Babos bi bilo, mislom dovoljno, i bez činjenice da ju je Suarez dobijala u prošla dva susreta na bržim podlogama koji više odgovaraju Babos, ali i rasporedu, jer se Suarez nakon Stuttgarta došla pripremati u Španjolsku, dok je Babos prekjučer igrala polufinale u Maroku. # Kvitova ovdje ima osvojene titule, i očito se osjeća odlično. Još mi je pred očima prošlogodišnji masakr u polufinalu protiv Serene (nikada nisam Serenu vidio tako nemoćnu), ali i u finalu protiv Kuznetsove. Arruabarena je solidna, naročito na zemlji, ali u Madridu su uvjeti vrlo brzi za zemljanu podlogu (zbog nadmorske visine), pa ne vjerujem da će moći kontrolirati snagu Kvitove. # Kasatkina ima još uvijek "pubertetske" ispade povremeno, ali raste iz turnira u turnir, i pokazuje kvalitetu top igračice. Tig je prije dvije godine igrala odlično, doduše na ITF razini, ali preko 70 pobjeda na bilo kojoj razini izgleda impresivno. Ipak, dolaskom na najviši nivo, dolaze do izražaja mane u njenoj igri, a prije svega problemi sa samopouzdanjem. Iako na zemlji može biti nezgodan protivnik, najveća je razlika u nastupu, jer Kasatkina ima stav pitt bulla, dok Tig djeluje kao lutalica, koja se pokušava smanjiti da ju nitko ne primijeti.