10. 04. 2016.

Marseille

Marseille - Bordeaux AH-1  2  1.55
Dinamo (K) - Volyn ODG Ne  1.40

Ulog 5€ Koeficijent: 2.12
Rez: 5.60€

Vrijedi pogledati salve uvreda kojima su navijači Marseilla ispratili svoje "junake" nakon (ali i za vrijeme) utakmice sa Rennesom. Vjerujem da bi radije igrali bilo gdje osim na svom stadionu u ovom trenutku. Ekipa od koje se očekivao siguran plasman u Europu, u ovom trenutku prisiljena je razmišljati o opstanku. Nije ni čudo, pošto na svom terenu u 16 utakmica imaju 2 (dvije) pobjede. Bordeaux nije puno bolji od njih (3 boda), i ova je sezona propala jer im u svakom kolu nedostaje po 6/7 igrača, a bilo je utakmica u kojima su popunjavali zapisnik sa igračima koji ne treniraju sa najboljom ekipom. Ipak, nakon što su u prošlom kolu dobili Monaco na njegovom terenu, i svrgnuli ih sa drugog mjesta, za ovaj koeficijent čini se kao dobra ideja igrati da Bordeaux neće izgubiti, dok je void i poraz sa golom razlike. Istina je da je Marseille ekipa u kojoj ima puno, za Francuske okvire, klasnih igrača, ali čekaju ih nabrijane tribine, koje će svaki lošiji potez iskoristiti za nastavak vrijeđanja, imaju samo 2 pobjede u čitavom do sadašnjem dijelu prvenstva na svom terenu, i očito je da što šta u toj ekipi ne štima. # Dinamo je "odradio" Europske obaveze, pa je ostalo prvenstvo kao glavni interes. Imaju prednost u odnosu na Šahtar, koji je još u konkurenciji u Euro ligi, pa su im šanse za naslov jako dobre. Volyn je pri dnu, ali Metalist je u raspadu, pa nema straha od ispadanja, a radi se o solidnom gostu. No, Dinamo je na svom terenu ukupno primio 4 gola, od čega 3 u utakmici protiv Šahtara, pa mi se koeficijent da ni danas neće promiti gol čini primamljivim.

villareal

Villareal - Getafe  1  1.52
Nice - Rennes  1,5 over  1.31

Ulog 7€ Koeficijent: 1.99
Rez: 6.93€

Ako žele napredovati kao ekipa, Liga prvaka je svakako prioritet za svaku ekipu iz gornjeg doma liga petice. Iako su im "kasice" natrpane od TV prava, ali i rasprodanih stadiona, reklama i sponzora, minimalno 15-ak mil. € od igranja u tom natjecanju, "pomogne" u financiranju kvalitetnijih igrača, ali i dizanju cijene postojećem kadru. Villareal je daleko dogurao u Euro ligi, i ima prednost nakon prve utakmice, i sigurno će napraviti sve što mogu za plasman u polufinale, ali mislim da je prije svega cilj kroz prvenstvo osigurati ligu prvaka. Prednost je znatna, i ne trebaju puno da bi taj cilj i ostvarili. Getafe je u grčevitoj borbi za opstanak, i djeluju vrlo loše, a takvi su im i rezultati. Na zadnjim gostovanjima imaju svih 5 poraza, sa gol razlikom 0:18. I dok je 0:6 kod Barce "normalno" uvjerljivo su gubili i od Levantea, Malage, Las Palmasa i Rayo Vallecana, sve ekipa koje ne spadaju u istu rečenicu sa Villarealom. Koeficijent je takav zbog obaveza Villareala u Europi, ali moje je mišljenje da će današnju utakmicu shvatiti vrlo ozbiljno, jer prvenstvo im je vrabac u ruci, i gotovo siguran plasman u Ligu prvaka. Sa današnja tri boda, bili bi vrlo blizu. # Nice i Rennes su u borbi za mjesta u Europi, ali ni liga prvaka nije daleko. Obje ekipe u zadnjim kolima igraju solidno (izuzetak je poraz Nice u Parizu, ali to i nije ista liga), ali i efikasno, pa mi se čini da takva utakmica jednostavno ne može završiti bez golova. Rennes je sam zabio 16 golova u zadnjih 5 utakmica, ali i primio 7.

rizik

Nurnberg - Duisburg  1  1.45
Inter - Dinamo  2  1.30

Ulog 7€ Koeficijent: 1.89
Rez: 7€

Nurnberg je uhvatio ritam, i reda uvjerljive pobjede. Bodovi su mu nužni u borbi za promociju, i sigurno ne žele biti ona ekipa koja će sa Bundesligašem morati igrati majstorice za mjesto u prvoj ligi. Duisburg je sa druge strane zakucan za dno, i pojavila se nada nakon par dobrih rezultata, no nakon pauze su izgubili na svom terenu od Heidenhaima, i sada su im šanse teoretske prirode. Osnovni im je problem u obrani, i primaju lagane, kiks golove, a ići na noge ekipi koja u nizu zabija 3 ili više golova, sa takvom obranom ostavalja malo nade u pozitivan rezultat. # Rijeka je na bod zaostatka, a Dinamo još mora na gostovanja u Rijeku i u Split. Sa izuzetkom druge utakmice kod Hajduka, izgledaju dobro u Hrvatskim okvirima, i zadnje su utakmice lagano riješavali. Inter nema nekog rezultatskog interesa, a vjerujem da će dobro pripaziti da li "nagaziti na žulj" susjedu, jer nije dobro imati Mamića zainteresiranog da "uzvrati uslugu" ako zbog prosutih bodova na ovoj utakmici, Dinamo eventualno ostane bez titule. Vrlo se brzo može dogoditi da u idućoj sezoni oni ostanu bez prvoligaškog statusa. Osim toga, ne igra im standardni centralni dio obrane, pa su najavljeni desni bek, i zadnji vezni na tim pozicijama, a to će izvjesno "omekšati" čvrstinu.