27. 01. 2016.

rizik

PSG - Toulouse  AH-1,5  1  1.675

Ulog 1/10
Rez: 1.675

PSG po najavama cilja sva tri Francuska trofeja, i prvenstvo je već u vitrini, a ostali su kupovi. Treća utakmica u kratkom vremenu protiv Toulousea, i prve dvije su dobili minimalno, a danas mi se čini da bi moglo biti uvjerljivije. Igra se na njihovom terenu, gdje je u prvenstvu samo Bordeaux uspio uzeti bod, a Marseille izgubiti sa 1 golom razlike, dok su ostale utakmice dobili sa ovim hendikepom, zgusnuti raspored na koji igrači Toulousea nisu navikli, i već se u Monacu osjetio umor, a i utakmica za vikend u kojoj Toulouse dočekuje direktnog rivala u borbi za opstanak Guingamp, koja im je, vjerujem važnija od i onako slabe šanse da nastave natjecanje u kupu.

nogomet

AZ - Cambuur  1  1.44
Excelsior - PSV  2  1.36

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.96
Rez: 1.96

AZ je odlično krenuo u drugi dio sezone, i impresivno je kako su pregazili Fayenoord nakon što su primili gol. Cambuur nastavlja gdje je stao, i nakon domaćeg poraza od Vitesea, u drugom su dijelu u Den Haagu vodili nakon prvog dijela, ali su u drugom primili dva brza gola, i izgubili. Razlika u kvaliteti je očita, a AZ je u prvom dijelu trpio zbog nastupa u Europi, što sada nije slučaj, pa vjerujem da će iskoristiti priliku za nastavak pobjeda, i približiti se pozicijama koje bi ih i iduće godine vodile u Europu. # Excelsior je odlično krenuo, no krajem su se godine ugasili, i redaju loše rezultate. Nakon pauze uspjeli su izgubiti u gostima od otpisanog De Graafshapa, a i na domaćem terenu od slabe Rode, pa se PSV čini kao ekipa kojoj će teško pomrsiti račune. A PSV računa na titulu, nakon što su riješili Fayenoord u gostima, i Twente na domaćem terenu, dočekali su kiks Ajaxa, pa imaju priliku stići na samo bod zaostatka.

niz

Njemačka - Danska  2  1.33
Banvit - Ulm  1.18

Ulog 1,5 Koeficijent: 1.57
Rez: 0

Njemačka je ugodno iznenadila, ali u odlučujućoj utakmici čini mi se da su njihovi izostanci preveliki hendikep da bi se suprotstavili Danskoj, koja izgleda kao najveći favorit. I onako mlada ekipa, ostala je bez Genshaimera i Groetzkog prije prvenstva, a ovdje su se ozlijedili Dissinger i Weinhold, pa je uz "zelena" krila, sada ostali bez iskustva (ali i klase) i na vanjskim pozicijama. Danci igraju koliko treba, a pravu su snagu pokazali u drugom dijelu protiv Španjolske kada je vrag odnio šalu, a pošto Španjolska igra svoju utakmicu nakon njih, nisu u mogućnosti "kemijati" sa ishodom što im nije strano, već jednostavno moraju ostvariti pozitivan rezultat protiv prepolovljene Njemačke. # Banvit je u prošlom kolu lako u gostima riješio Ulm, pa bi poraz na svom terenu, koji im daje velike šanse za prolazak grupe bio nešto nezamislivo. Ulm dobija protivnike slabije, ili približne kvalitete kao što su oni, ali u FIBA kupu su na začelju sa 3 poraza, i to sva tri uvjerljiva, bez većeg otpora. Na vrućem terenu u Turskoj sumnjam da se mogu "probuditi" i toliko podići razinu igre da bi danas iznenadili.