03. 05. 2016.

još tenisa

Thiem - Del Potro  1  1.42
Siegemund - Lučić  1  1.40

Ulog 7€ Koeficijent: 1.99 bwin
Rez: 7€

Thiem igra Madrid prvi puta, a uvjeti bi mu mogli odgovarati. Igrao je prije 3 dana finale Munchena, i izgubio od Kohlschreibeira u gustom meču, ali ne vjerujem da bi to moglo ostaviti fizičke posljedice, jer je imao pauze između turnira, i u 4-tom mjesecu odigrao je uz Munchen svega 3 meča u Monte Carlu. I Del Potro je igrao u Munchenu (tu sam prvi puta čuo da su mečevi prekidani zbog snijega), i u 1/4 finalu je i on izgubio od Kohlschreibera, ali daleko uvjerljivije od Thiema. U Madridu ima u "prošlom teniskom životu" solidnih ostvarenja (2x polufinale, 1/4 finale), i za njegov servis, i tešku ruku na forehandu, ovi su uvjeti odlični. Nakon skoro 2 godine pauze, i više operacija, igra solidno, ali se može primjetiti da protiv top konkurencije gubi uvjerljivo. Problem je što igra "bez backhanda", odnosno na backhand strani "gura slice", a to protiv monstruma koji su danas pri vrhu rang liste jednostavno ne prolazi. Pokušava se otvoriti na forehand i na backhand strani, i protiv slabijih igrača to još i može proći, ali iz rezultata protiv Berdycha, Kohlschreibera, pa i iskustva Zeballosa ili Querreya, vidi se da ima problema. Brzina loptice Thiema mislim da je za Del Potra u ovom trenutku još uvijek veliki problem. Osim toga, ako i bude uspijevao na svom servisu držati pritisak, u tie breaku bez backhanda bi Thiem mogao biti u velikoj prednosti. # Lučić se ne da, i ponovo igra vrlo solidno. Ipak, Siegemund igra tenis života, pa je nakon Stuttgarta ovdje još morala u kvalifikacije koje je prošla bez problema, (a na zemlji Brengle nije nimalo naivna) a onda je u prvom kolu ponovo dokazala da igra na nivuo daleko višem od njenog trenutnog rankinga. Dobiti Kuznetsovu na njenom terenu (živi i trenira u Španjolskoj), na turniru gdje brani bodove za prošlogodišnje finale, i na kojem igra sa posebnim motivom, mogu samo  igračice iz vrha. I dok na svom servisu ponekada pretjera sa agresivnom igrom, i traženjem winera, pa ju to košta pogrešaka, glavninu posla Siegemund obavlja protiv servisa. Impresionira lakoća kojom razbija drugi servis protivnica (a nisu to bezvezne igračice: Halep je ostavila na 15%, Vinci ispod 30% koliko se sjećam), dok istovremeno ima odličan postotak na svom drugom servisu (redovno preko 50%), što znači da dominira u izmjenama. Mirjana može odigrati odlično protiv servisa, ali problem je na njenom servisu. Inače redovno radi puno dvostrukih, a danas će pod pritiskom morati još više riskirati na drugom servisu. Igrale su u Charlestonu, i Siegemund je dobila 7:6 6:2, pa bi se dalo zaključiti da je barem u prvom servisu bilo čvrsto, ali u biti bilo je bezbroj breakova. Biti će ih i danas, a šansa Lučić je u kratkim poenima, ali u ovom trenutku Siegemund igra sa jako puno samopouzdanja, i nije igračica koja bi dozvolila Mirjani da dominira u poenima, a onda Lučić ima problema.

single

Suarez Navarro - Lisicki 20,5 over  1.95/1.83 7€ bwin/bet365

Rez: 7 €

Ponovo bwin sa bezumno malim limitima, pa je na bet 365 "dopuna" po lošijem koeficijentu. Suarez igra bolju sezonu od Lisicki, koja je po napisima u privatnim problemima, ali... Suarez u mečevima nerijetko zna "odspavati" dio meča, i poprilično defanzivnim stavom čekati da se protivnica sama pobijedi. Jasno je da mora biti agresivna, i onda njena igra izgleda dobro. No, protiv Lisicki teško je biti agresivan, jer pogotovo nakon njenog servisa, ona će vrlo rado preuzeti stvari u svoje ruke, i zabijati winere, ili razbacivati ponekad i smiješne auteve. Teško će Suarez odoljeti navici da se parkira metar/dva iza osnovne crte i čeka poene koje će joj Lisicki poklanjati. Sa druge strane Lisicki ima 6 pobjeda i 8 poraza, ali u tih 8 poraza samo je od Niculescu u Dohi izgubila "bez borbe". U ostalih 7 je igrala tie break, pa je prešla ovu granicu (Babos), ili osvajala set. Dodatno, u prvom kolu je Lisicki ostavila odličan dojam protiv Puig, iako kod nje se nikada ne zna, i jedna je od igračica koje mogu dan za danom igrati mečeve koji osiciliraju od odličnog do očajnog, ali dozu samopouzdanja je svakako dobila. Ukratko, Suarez je favorit,  ali osim u slučaju da Lisicki odigra brilijantan meč i pomete Suarez (za što šansa i nije velika), ili odigra jedan od svojih "žuri mi se negdje drugdje" mečeva u kojima ne može ubaciti 3 loptice za redom (za što šansa uvijek postoji, ali ove sezone se nije događalo), u svim ostalim sluačajevima ova mi se granica čini kao dobra oklada obzirom na koeficijent. #

sistem

Bayern - Atletico  1  1.57
Kudla - Karlović  tie break u meču 1.50
Makarova - Bacsinszky  2  1.53

Ulog 9€ sitem 2/3 bet365
Rez: 12,16 €

Koliko je Bayer ove sezone u gostima neuvjerljiv, u Munchenu su još uvijek dominantni. Da će biti lako probiti Atletico, vjerojatno neće, ali već u drugom poluvremenu u Madridu su bili bolja ekipa. Danas Guardiola sigurno neće izmišljati toplu vodu, pa će Muller krenuti od početka, a vjerojatno i Ribery, a za ofanzivni dio moglo bi biti važno i to da se vraća Boateng, pa će Alaba imati veću ofanzivnu ulogu. Da li će biti dovoljno za prolaz treba vidjeti, ali mi se čini da bi domaćin mogao do pobjede. # Karlović je u Istanbulu servirao 41 puta bez da je izgubio svoj servis, a u isto toliko gemova na returnu, uspio je izboriti jedan break. U Madridu su uvjeti brži nego u Istanbulu, pa dodatni komentar mislim da i nije potreban. Kudla ne spada u velike servere, ali ima čvrstu igru iza servisa, a nisu mu strani ni mečevi protiv igrača kao što je Ivo, pa je nedavno u Charlestonu dobio Isnera u dva tie breaka. # Makarova ima 4-to kolo Australije, i 1/4 finale Miamia, a ostalo je sve ispod nivoa igračice koja je do nedavno bila na rubu top 10. Sada tek dolazi zemljani dio sezone, u kojem Makarova nema većih ostvarenja, i podloga koja joj najmanje odgovara. Prošli je tjedan izgubila od Krunić, i djelovala vrlo nesigurno i nervozno. Ako dijelom to i pripišem manjku motivacije zbog malog turnira, ništa puno bolje nije izgledala u prvom kolu protiv Beck, koja je neprepoznatljiva u odnosu na igre iz prošle sezone. Bacsinszky dolazi sa titulom iz Maroka, pa mi je bila rizična u prvom meču ovdje, ali dobila je Petković, doduše u tri seta, ali uz vrlo solidno izdanje. Ona se za razliku od Makarove odlično snalazi i na zemlji, i evidentno je da nakon krize u drugoj polovici prošle sezone, i početkom ove sezone (po izjavama razlog je u ozljedi koljena) djeluje sve bolje i sigurnije. Meni to izgleda kao dvoboj igračice koja je u naletu, puna samopouzdanja, i igračice koja se malo pogubila,i koja je ušla u sezonu sa velikim očekivanjima, koja se nisu dogodila, i sada joj fali sigurnosti. Ako je Bacsinszky zdrava, i ako nema više problema sa koljenom, (a prekjučer nisam primjetio znakove, iako nisam gledao čitav meč), onda mi se čini kao jasan favorit danas.

tenis

Razzano - Korpatsch  1  1.30
Hingis/Mirza - Chuan/Jurak  2:0  1.30
Groth/Paes - Nguyen/Wu  1  1.22

Ulog 7 € Koeficijent: 2.06 bet 365
Rez: 7.42 €

ITF u Cagnes Sur Mer, meč između iskusne domaće igračice, koja je prošli tjedan igrala drugo kolo WTA turnira u Pragu, pobijedivši pri tome Tig (koja je ovaj tjedan sredila Kasatkinu i Stephens), Krejcikovu (koja je u Pragu sredila Cibulkovu), King, i izgubila od Giorgi, i 21-godišnje Njemice koja se vraća nakon ozljede, i na rang listi je na rankingu karijere, ali van top 300. Korpatsch ima solidan skor na zemlji, ali je on ostvaren na slabim ITF turnirima, i da ne duljim, protiv igračica koje su u top 200 ima malo uspjeha, a i ovdje je u kvalifikacijama izgubila set od rekreativke koja je oko 700-og mjesta na rang listi, i izgubila od Saez uzevši 3 gema. Ušla je kao lucky looser, ali iako je Razzano u ovom trenutku 186-ta njena igra iz prošlog tjedna puno je kvalitetnija od rankinga. # Hingis i Mirza su izgubile neke mečeve (Kasatkina/Vesnina, King/Kudryavtseva, Gasparyan/Niculescu) ove sezone neočekivano, ali radi se uglavnom o top single igračicama koje su i u paru vrhunske. Chuan i Jurak ne spadaju u tu kategoriju, iako su jako dobre. No, protiv top para na zemlji vjerujem da nemaju puno šanse. # Paes se zabavlja, ali i igra na visokom nivou još uvijek, usprkos činjenici da je debelo prošao četrdesetu. "Našao" se sa Australskim ragbijašem, i za konkurenciju na challenger razini, njih su dvojica klasa. Nguyen i Wu su fokusirani na konkurenciju u singleu, a u paru imaju malo uspjeha na ovoj razini.