26. 03. 2016.

niz

Istomin - Murray  0:2  1.18
Tubingen - Frankfurt  2  1.20

Ulog: 17€ Koeficijent: 1.42
Rez: 24.14€

Istomin je do Miamia imao 1:8 na touru. I Borna ga je imao "upakiranog", i servirao za meč kod 5:3 u drugom setu, ali samo su Bornine pogreške pogurale Istomina do druge pobjede u sezoni. Murray je kiksao u Indian Wellsu, no tamo je došao iz dvorane sa Davis cupa, dok ovdje vjerujem da će se vratiti na svoj nivo igre. U Miamiu je bio pobjednik, i igrao finala, pa mu uvjeti odgovaraju, a Istomin nema ni servis, niti udarce kojima bi mogao parirati ako Murray odigra makar i solidan meč. # Tubingenu trebaju bodovi za opstanak, ali i Frankfurtu za prednost domaćeg terena u play offu. Ove sezone Frankfurt izgleda kao top ekipa, koja sa rangom domaćina nema problema, a u prvoj utakmici su ih razmontirali sa 30-ak razlike. Inače domaćin protiv jačih ekipa rijetko prelazi 70-ak koševa, a Frankfurt je defanzivno u vrhu Bundeslige. Razlika u klasi je velika, pa ni domaći teren mislim da neće Tubingenu značiti puno.

rukomet

Vardar - Wisla H-2,5  1 1.44
Wetzlar - Stuttgart H-2,5  1  1.32

Ulog: 7€  Koeficijent: 1.91
Rez: 7€

Vardar je bez klasičnog ljevog vanjskog u Poljskoj imao pobjedu, no domaćin je uspio izjednačiti na kraju. "Tornjevima" u Wisli, i onako manje odgovaraju brzi Karačić, Cindrić i Dushebaev. Gorbok se vratio treninzima, ali vjerujem da će i danas glavninu tereta podnijeti postava iz prve utakmice. Razlika je u domaćoj atmosferi, koja sa sobom nosi i lagani "poguranac" od strane sudaca, a atmosferi u Skopju mislim da nema premca. Prošle su sezone u 1/8 finala Poljaci u Skopje došli sa 6 razlike, i nastradali -11. Danas ne vjerujem u takvo razbijanje, ali niti da će se o prolazu odlučivati u zadnjim napadima. Vardar za cilj ima final four, iako ih ja osobno ne vidim u tom društvu, ali u svakom slučaju, 1/4 finale protiv Veszprema bi mogle biti strašne utakmice. Wisla ih, mislim, neće moći zaustaviti. # Wetzlar je ekipa kojoj je najviše porasla vrijednost nakon Europskog prvenstva. Samo pažljiviji pratioci su znali za Wolffa, Kohlbachera, Fatha, a nakon prvenstva su igrači koji su imali važne role u osvajanju naslova, a Wolff je proglašen i za najboljeg golmana. Kada im se dodaju Mirkulovski, Ferraz, Laudt, Lipovina, Bliznac, Jolli, onda je jasno da se radio o solidnoj ekipi, koja se zasluženo bori za mjesta u Europi iduće sezone. Trebaju im bodovi nakon što su u Flensburgu izgubili uvjerljivo, ali Stuttgart sa Flensburgom ne spada u istu rečenicu (iako sam ih eto stavio :-)). Oni imaju opstanak kao cilj, i za sada su u solidnoj situaciji, iako 10 je kola do kraja, i trebati će još po neki bod, no mislim  da do njega neće u današnjoj utakmici. Wetzlar napadački nije moćan kao ekipe iz vrha, ali obrambeno je u vrhu lige. Sa ekipama ranga gostiju imaju +11 Ballingen, +9 Bergisher, +6 Eisenach, +9 Lubbecke, pa je ovaj koeficijent i po tome sudeći minimum. Ipak, oprezniji sam, jer su načeti Laudt i Fath, a nema sigruno Jollia,

ziceri

Radwanska - Brengle  1  1.13
Kielce - Meshkov  1  1.08

Ulog: 15.7€ Koeficijent: 1.22
Rez: 19,15€

Radwanska je uz Azarenku, Serenu i Kerber obilježila sezonu. Rezultat je skor 18:3, ali i drugo mjesto na rang listi. Izgubila je od Serene 2 puta, i od Suarez Navarro u Dohi, ali tamo je imala problema sa zdravljem. Brengle je ovdje dobila Giorgi, u jednom od izdanaj Talijanke kada razbacuje jer pokušava odigrati više nego je to sposobna, a u drugom kolu Schmiedlovu, koja evidentno ima problema sa ramenom, iako to pokušava sakriti. Meč sa bezbroj breakova, što protiv Age vjerujem neće proći. U stvari, osim ozljede, ne vidim način kako bi Brengle mogla ozbiljnije zaprijetiti Radwanskoj. # Kielce je već u Brestu napravilo 4 razlike, no mislim da se ni danas neće štedjeti. Na domaćem terenu su standardno čvrsti, a Meshkov je solidna ekipa, ali ne više od toga, dok su Poljaci kandidati za "final four", iako 1/4 finale protiv Flensburga će biti čupavo.