10. 01. 2016.

tenis

Pospisil - Karlović tie break u meču  1.35
Babos/Srebotnik - Dabrowski/Rosolska  1  1.33
Hsieh/Kalashnikova - Garcia/Mladenović  2  1.28

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.30
Rez: 2.30

Pospisil i Karlović igrali su dva puta, i u ukupno 5 setova niti jednom nisu igrali tie break, što je za dva odlična servera izuzetak koji potvrđuje pravilo. Početak sezone, veliki servisi, ne baš vrhunski returni, i koeficijent da će u meču biti tie break koji je za obojicu veliki. # Već se krajem prošle sezone šuškalo da Babos i Mladenović nemaju "zajedničku kemiju", pa nije veliko iznenađenje da se jedan od top parova razišao. Sa Srebotnik, Babos može do dobrih rezultata, jer se radi o odličnoj parskoj igračici, pa možda neće osvojiti neke velike naslove, ali će predstavljati ozbiljan par u svakom ždrijebu. Dabrowski i Rosolska su u prvih pedeset, ali sa negativnim omjerom prošle sezone. Vjerujem da će Babos i Srebotnik pokušati odigrati što više mečeva prije Australije, kako bi se uigrale. # Drugi dio navedenog para je ovdje sa zemljakinjom Garciom, i "na ime" radi se o paru koji puca i na najveće domete. Ako "kliknu" mogle bi napraviti velike rezultate. Sa druge su strane nekada prva igračica u paru Hsieh i mlada Kalashnikova koje ne bi trebale biti velika prepreka za novi "super par".

singlovi

Atalanta - Genoa 2,5 under  1.70
Rio Ave - Uniao  1  1.65
Las Palmas - Malaga  ODG Ne  1.75

Ulog 0,5 standardnog uloga po paru
Rez: + 0,18

Atalanta je na 50% overa i undera, dok Genoa 2 od 3 utakmice igra u underu. Uz činjenicu da je za obje ekipe današnja utakmica od velike važnosti, kako zbog bodova, tako i zbog prekida loše serije rezultata, ali i najavu trenera Genoe da odustaje od ofanzivnih 433, i da će danas igrati nešto defanzivniji 352, onda je ovaj koeficijent value. # Rio Ave je među najboljim ekipama na svom terenu sa 5 pobjeda iz 8 utakmica. Uniao pak među najlošijim gostima, sa 5 poraza u 7 utakmica. Domaćin je na kiks protiv Tondele, odgovorio remijem u gostima kod Porta, pa vjerujem da su pokazali da nisu u padu, i da neće dozvoliti dva kiksa protiv ekipa iz donjeg doma za redom. # Nastavak oklade na Malagine utakmice. 8 od 9 gostujućih utakmica došlo je da obje ekipe nisu zabile, a u njihove 4 pobjede za redom u prvenstvu samo je jedna utakmica završila sa obje ekipe daju gol. Iz te perspektive, ovaj koeficijent je veliki value. #

niz

Srbija - Hrvatska  1  1.33
Wawrinka - Čorić  1  1.15

Ulog 1.25 Koeficijent: 1.53
Rez: 1.91

Europsko prvenstvo u vaterpolu, a igra se u Beogradu, pred, očekuje se, rekordnim brojem gledaoca. Domaćin dominira zadnjih godina, pa su aktualni Europski, Svjetski prvaci, pobjednici Svjetske lige, i spremaju ekipu za glavni cilj, a to je Olimpijsko zlato koje im nedostaje. U Svjetskoj konkurenciji, u oba finala su dobili Hrvatsku, vrlo uvjerljivo, pa na domaćem bazenu, uz činjenicu da u Hrvatskoj reprezentaciji nema dva vrlo važna igrača (Muslim, Obradović), ne vjerujem da Hrvatska može okrenuti stvari u svoju korist. # Borna je ponovo napravio iskorak, i finale Chennaia je nagrada, ali se u zadnja dva meča protiv Bautiste i Bedenea iznimno potrošio, pa je jučer tražio pomoć fizioterapeuta. Osim toga, Wawrinka ovdje igra standardno dobro, pa je ovo treća godina u nizu u kojoj je u finalu. Za razliku od Borne, on je do finala došao lagano, uz samo jedan izgubljeni servis. Stoga, kvalitetniji igrač, u dobroj formi, odmoran, i sa međusobnim skorom 2:0. Mislim da Borni nije ostalo dovoljno goriva da napravi još jedan podvig.

rizik

Inter - Sassuolo ODG Ne   1.85

Ulog 0,5 standardnog uloga
Rez: +0,425

Vrlo slična situacija je i sa Interom. 7 od 9 zadnjih utakmica Inter nije primio gol, a 4 od 5 zadnjih utakmica završile su da obje ekipe nisu zabile. Ne treba kalkulator da se izračuna kako je ovaj koeficijent value.