10. 05. 2016.

niz

Bjerringbro - Sonderyiske 49,5 over  1.55

Ulog 10€ bet 365
Rez: 0

Bjerringbro je u situaciji da pobjedom osigurava polufinale, dok sa remijem, ili porazom ispadaju ukoliko Skjern dobije "nezainteresirani" Holstebro koji je već u polufinalu. Sa druge strane Sonderyiske treba pobjedu od 8 razlike, i da Skjern ne pobijedi. Odlučujuće utakmice su vrlo često tvrde, ali ovdje mislim da neće biti tako. Prije svega Bjerringbro je jedna od ekipa koje tradicionalno igraju brzi rukomet, i kontra i polukontra su im jake strane. Osim toga kod gostiju ne igra Kjeldgaard, srednji vanjski, što je za njih veliki hendikep, jer će na postavljenu zonu imati puno problema. Recept za ovo gostovanje je uobičajeno, pokušati usporiti domaćina, ali na taj način gosti sasvim sigurno ne mogu do 8 razlike. Stoga vjerujem da će Sonderyiske pokušati ubrzati ritam, no u takvom razvoju domaćin se snalazi kao riba u vodi. Ali gosti nekog izbora i nemaju.

košarka

Vrijednosnice Osijek - Jolly  1  1.35
Efes - Darussafaka  1  1.36

Ulog 10€ Koeficijent: 1.85 bet365
Rez: 8,5€

Matematika je jasna, i danas domaćinu treba pobjeda za opstanak, dok su ga gosti osigurali u prošlom kolu. Usprkos čudesima koja su se događala za vikend i brojnim utakmicama koje su završavale nepovoljno po ekipe koje su "morale" dobiti (W. Ham, Ajax, Atletico, LASK, Newcastle, pa i Vesnina i Fognini) ovdje je domaćin porazom u doigravanju za opstanak jer ima lošiji međusobni skor od Škriljeva, dok su gosti sa tri pobjede u četiri domaće utakmice sigurni, a na jedinom gostovanju u zadnjih 5 utakmica izgubili su uvjerljivo u Kaštelima od domaćina koji je odavno otpisan. Inače liga u kojoj domaćinske ekipe dominiraju, a u međusobnim susretima redovno dobija ekipa koja igra na svom terenu. # Čudna utakmica u Turskom prvenstvu, jer Efes pobjedom završava regularni dio na prvom mjestu, i sa prednosti domaćinstva u doigravanju, što nije nevažno. Gosti su 4-ti, i ne mogu ni gore ni dolje, i jedino što mogu je pobjedom u polufinalu izabrati Fenerbachce umjesto Efesa. U tu konstrukciju sumnjam, jer sa Efesom su ove sezone igrali 3 puta (prvenstvo i Liga prvaka), i gubili gusto na svom terenu, dok su na ovom parketu izgubili 13 razlike, ali nisu bili bez šansi. Sa Fenerom su igrali čak 6 puta (4 u Ligi prvaka, prvenstvo i kup) i jedino su u kupu bili blizu, dok su ostale utakmice gubili manje ili više lako. Fener je uz CSKA ekipa koja je ove sezone ostvarila ponajbolje rezultate, ali i dojam u Europskim okvirima, pa sumnjam da je Darussafaka željna igranja protiv njih u polufinalu, pa po meni imamo dvije ekipe koje žele istu stvar, pobjedu Efesa.

tenis

Goerges - Tsurenko  1  1.44
Lisicki - Gavrilova  2  1.50
Makarova/Vesnina - Kichenook/Savchuk  1  1.25

Ulog 5€ Koeficijent: 2.70 bet365
Rez: 5€

Ženski tenis je ove sezone najblaže rečeno teško uhvatiti "za glavu ili rep", ali teško je odoljeti nekim parovima, pa stoga nešto veći koeficijent, a manja uplata. Goerges je jedna od igračica kod kojih ni ona ne zna u kakvom će izdanju odigrati, ali ove sezone djeluje nešto konzistentnije. Sa druge strane Tsurenko je prošle sezone napravila veliki skok, i napravila nekoliko vrlo solidnih ostvarenja, no u ovu sezonu je ušla loše, a nastavlja još gore. Jedini donekle suvislo odigrani turnir je u Indian Wellsu, a pobjede je zabilježila i Fed kupu, no protiv igračica koje ne spadaju na WTA razinu. Već dugo je beton njena najjača podloga, dok na zemlji igra malo, i promijenjivo, a osim toga u Rabatu je predala zbog ozljede bedrenog mišića, i u Madridu se osjetilo da nije fit, pa je protiv Pavlyuchenko uzela 3 gema, iako je i Ruskinja u vrlo lošem nizu. Goerges je ovdje prošla kvalifikacije, dobivši Hercog i Mattek bez većih problema, pa mi ovdje izgleda kao favorit. # U problemima je i Lisicki, a osim toga ni njoj zemljana podloga nije prvi izbor. Gavrilova je u Madridu pokazala odlične igre, naročito u meču protiv Kvitove, dok je u 1/4 finalu protiv Chirico imala protivnicu koja je odigrala odličan meč, ali ni Gavrilova nije bila loša, već je protivnica jednostavno odigrala iznad svojih mogućnosti. Poznata je prednost Lisicki na servisu, ali i Gavrilova ne ispušta svoje servis gemove samo tako, a Njemica na terenu ne izgleda kao igračica koja je u ovom trenutku fokusirana na svoj tenis. Pokušava neke nemoguće udarce u nastojanju da skrati poene, i ako počnu ulaziti može biti neugodna, ali Gavrilova izgleda kao igračica koja ima više strpljenja i samopouzdanja. # Makarova i Vesnina su ponovo počele igrati nakon pauze, i u Madridu su igrale polufinale. Kichenok i Savchuk su vrlo dobre, ali nisu u rangu Ruskinja.