14. 07. 2015.

rizik

Thompson - Pauffley  1  1.22
Zhang - Dulgheru  2  1.22   keširano. Ima grdo zamotano koljeno, i čudno se kreće.
Španjolska - Litva U_20  1  1.16
V. Britanija - Bugarska  1  1.14

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.97  bet365
Rez: 1.61

Thompson je oko 200-og mjesta, a na travi je ove godine dobijao i Ilhana, Brandsa ili Nielsena, dok je Puffley 25-godišnjak na 836-om mjestu, očito bez većih ambicija. Upitnik je jedino motiv Thompsona za rezultat u ovoj konkurenciji. # Zhang zemlju ne voli, a ove godine joj ni ostale podloge nisu drage, obzirom na rezultate. Dulgheru se vratila nakon ozljede, i ušla ponovo debelu u top 100, gdje po kvaliteti i spada. Domaći je turnir, motivacija veća, jer bi inače dva puta razmislio, jer je prošli tjedan pobijedila na vrlo jakom ITF turnriru, a kod žena to obično znači "odmorko" idući tjedan. # Španjolska igra odlično, i "davi" protivnike, dok Litva dugo nije imala ovako limitiranu generaciju, u kojoj se sve vrti oko Sabonisa ml., koji je izuzetan igrač, ali neće moći sam. # Bugarska je ovdje zalutala, i protivnici ih sa drugim postavama, odmarajući igrače trpaju 20 razlike. V.Britanija ima "postavke" za opstanak u ovom razredu, i danas je veliki favoritl.

sistem

Džumhur - Fabiano  1  1.45
Isner - Ram tie break u meču  1.50
Apoel - Vardar 3,5 under  1.40

Ulog 1/10 sistem 2/3 Bwin
Rez: 2.10

Džumhur je probio granicu 100, solidnim nastupima na challengerima, a puno samopouzdanaj mu nose i solidni nastupi na ATP razini. No, pate zbog toga rezultati na challengerima, jer mu očito nedostaje motivacije, ali obzirom da je na točno 100-om mjestu, da bi osigurao direktan nastup na US Openu, ovdje mu treba polufinale. Fabiano je dobro počeo godinu, i serijski pobijeđivao na betonskim futuresima, a dobar niz je prenio i na zemlju. No nakon ulaska na ATP u Bucharestu, odjednom se raspao, i počeo gubiti serijski. Očito mu se svidjelo na ATP-u pa je "zanemario" ovu razinu, a to će ga brzo koštati. # Dva servera, sumnjivi returna, i oklada na tie break u meču je nobrainer. # Apoel ima iskustva u Europskim natjecanjima, igrao je skupine lige prvaka, i veliki je favorit. No ekipa ima puno novih imena, i trebati će vremena da se to posloži, a ni inače nisu overaši. Znaju da su kvalitetniji, i da im bilo kakva pobjeda ovdje nosi veliku prednost. Čini mi se da neće srljati, naročito nakon loše serije pripremnih utakmica sa Poljskim ekipama. Ne primiti gol doma je osnova ovakvih serija, i u Apoelu to dobro znaju. Vardar je kvalitetom slabiji, ali mi se čini da nisu tako loši. U pripremnim utakmicama malo golova, a Terek, ili Wolfsberger nisu ranga Apoela, ali nisu ni tako daleko. Teško će Vardar zabiti, a ni domaćina ne vidim kako ih razbija, pa mi se 4 gola čine puno.

visoki koeficijent

Niculescu - Bogdan  2  6.0 blizu, a daleko

Ulog 1/10 bet365
Rez:0

Za početak, evidentno je da je Niculescu za Bogdan klasa više, i neusporedivo bolja igračica. Za sitnu lovu nabadam da bi se danas ipak moglo dogoditi čudo. Bogdan je oko 200-og mjesta, i pala je na rang listi 40-ak mjesta, jer je nakon četiri godine na ITF razini sa više od 30 pobjeda po sezoni, ove godine odlučila preskočiti razred, i okušati se na WTA razini, no pokazalo se kao loša odluka jer je uglavnom zapinjala u kvalifikacijama. Djelovalo je to i na samopouzdanje, pa se našla u začaranom krugu. No, igra se u Rumunjskoj, i ne treba zanemariti "interese" (dobila je pozivnicu iako ima igračica koje su bolje rangirane, ili u boljoj formi) da se pogura igračica koja ima talenta, a u lošoj je seriji, i ovakva pobjeda bi joj sigurno dala poticaj. Niculescu dolazi sa trave, nakon 20-ak mečeva odigranih u mjesec dana. Turnir je kategorije 250, i na njen ranking (41-va) neće bitno utjecati rezultat, bilo vrhunski, a ni ispadanje u prvom kolu. Nakon naporne sezone na travi, prije koje je još bez pauze osvojila i jaki ITF u Marseillu, a prije puta u Ameriku na betonsku seriju turnira, vjerujem da joj je domaći turnir "relaksacijski", i da nije "nabrijana" na rezultat ovdje, pa ako već ne ide do kraja, zašto ne izgubiti od domaće igračice koja bi ovu pobjedu platila suhim zlatom. Bitnije je zaliječiti sitne bolne točke, i spremiti se za 4 turnira na betonu, koja mogu donijeti ili odnijeti hrpu bodova, i casha. Veliki koeficijent, mali ulog, šansa ne velika, ali intrigantna.