13. 04. 2016.

rukomet

Gummersbach - Lowen AH-3  2  1.43
Alingsas - Guif  1  1.36

Ulog 7€ Koeficijent: 1.95
Rez: 6.65€

Gummersbach je solidna ekipa, predvođena reprezentativcima Lichtleinom, Kuhnom, Austrijskim reprezentativcem Santosom (koji je ozlijeđen, i za kojeg je sezona vjerojatno završena), i talentiranim Ernstom. Ipak radi se o ekipi koja je daleko od top klasa Bundeslige, i na rubu su mjesta koja vode u Europu iduće sezone, ali sa malim šansam da prestignu Wetzlar ili Fuchse. Sa druge strane Lowen je u dobitnoj situaciji, jer imaju prednost u odnosu na Kiel i Flensburg, a koliko im je važna titula u Bundesligi, govori činjenica da su utakmice Lige prvaka koristili za odmaranje igrača kako bi bili spremni za utakmice u domaćem prvenstvu. Uz gostovanje kod Fuchsea i Wetzlara, ovo im je najkompliciraniji zadatak do kraja prvenstva, pa sam uvjeren da će ići na 120%. U prošlim utakmicama nisu imali problema sa Gummersbachom, a u ovakvoj situaciji vjerujem da ni danas neće dozvoliti "gustiš", koji bi mogao odnijeti titulu. # U Švedskoj, klubovi na prva 4 mjesta biraju protivnike u prvom kolu doigravanja. Kristianstadt, koji je birao prvi, na moje iznenađenje je izabrao Redbergslids, pa je Alingsasu, koji je birao drugi, dopalo zadovoljstvo izabrati Guif. Osim činjenice da su prvenstvo završili na 8-mom mjestu, prošle sezone su ove dvije ekipe igrale u polufinalu, i Alingsas je prošao sa laganih 3:0, a u prvenstvu ove godine lako su ih dobili na svom terenu, dok su kod Guifa igrali neriješeno. Osim toga, kod Guifa u završnici nisu igrali Ostlund i Johansson, najbolji vanjski igrači, zbog ozljeda, a da najzvčnije ime (Ostlund) nije fit, potvrda je i činjenica da nije bio sa reprezentacijom na vrlo važnom turniru kvalifikacija za OI. Stoga, ako danas i bude u sastavu, nije u top formi.

rizik

Pfadi - Bern  1  1.20
Cr. Palace - Everton 3,5 under  1.29
Sion - St. Gallen AH0  1  1.18 void

Ulog 7€ Koeficijent: 1.81 bat at home
Rez: 3.84€

Pfadi je u situaciji da ovom pobjedom praktično (u teoriji Thun se može bodovno izjednačiti, ali treba nadoknaditi i 25 golova lošiju gol razliku u dva kola) osigurava broj 2, i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja. U zadnjem kolu gostuju kod Schaffhausena, i tu bi se moglo biti nezgodno vaditi. Bern je na zadnjem mjestu prve faze play offa, i oni su svoj cilj ostvarili ulaskom u ovaj dio doigravanja, i izbjegavanjem utakmica za opstanak. Kada je Bern domaćin, igrale su se izjednačene utakmice, ali Pfadi na svom terenu dobija uvjerljivo. U situaciji u kojoj sa ovim bodovima osigurava značajnu prednost, a gosti nemaju rezultatskih motiva, bilo koji ishod osim pobjede domaćina, bio bi veliko iznenađenje. # Cr. Palace je napokon probio barijeru, i pobijedio po prvi puta ove godine, i napravio razliku od 10 bodova u odnosu na Sunderland. Ipak, slijede im gostovanja kod Arsenala i Man. Utd., uz polufinale FA kupa, pa bi slijedeće gostovanje kod Newcastlea moglo biti nezgodno, i sa velikim pritskom. Zato vjerujem da usprkos priči o "skidanju tereta", i na izgled sigurnoj situaciji, domaćin danas želi ovu utakmicu završiti sa pozitivnim rezultatom. U "raspucavanju" sa Evertonom nemaju velikih šansi, pa sam uvjeren da će primjeniti isprobanu taktiku, odnosno zatvaranje prilaza svom golu, a naprijed što se napravi. Everton je "usporio" nakon dijela prvenstva u kojem su serijski zabijali, ali i primali golove, Razlog su djelomično i protivnici, ali i loša atmosfera nakon loše sezone. Navijači "tjeraju" trenera, u novinam izlaze "tračevi iz svlačione", a jedini vrijedni cilj u sezoni je ostao FA kup. Ipak, samo su 3 boda ispred Cr. Palacea, pa bi neki bodić i njima dobro došao. U svakom slučaju, 4 gola u Engleskoj ligi ako se poslože kockice, padnu i do poluvremena, ali u ovom trenutku obje ekipe imaju fokus na FA kup, a ovdje bi bod bio sasvim solidan ulov. # St. Gallen je bio u solidnoj situaciji u borbi za mjesta u Europi, ali nakon poraza od Young Boysa na svom terenu, kao da su se "raspali". Trenutno zaostaju 7 bodova, ali gore od te činjenice je da su u zadnja dva kola gubili od Zuricha i Vaduza sa 4:0, odnosno 3:0, i po komentarima, ne samo da su uvjerljivo gubili, već je i dojam koji su ostavili bio "mlitavo i bezvoljno". Sion je napravio odličan rezultat prolaskom skupine u Euro ligi, pa sam uvjeren da bi voljeli i iduće sezone pokušati ponoviti.

single nogomet

Lugano - Basel AH-1  2  2.10 5€ bet365

Rez: 5.50 €

Kada ekipa izgubi dvije utakmice sa 0:6, pa 0:7, onda nije neka mudrost zaključiti da su neki lončići pobrkani. Uz Vaduz su glavni kandidati za ispadanje, a to su im predviđali i prije prvenstva. Svaki bod je zlata vrijedan, ali ova zaostala utakmica im nije došla u pravi trenutak. Osim tereta katastrofalnih poraza u zadnja dva kola, za vikend imaju domaću utakmicu protiv Thuna, u kojoj bi se mogli domoći pozitivnog rezultata. Svjestan sam da je Basel već odavno "rezervirao" titulu, i da ostatak prvenstva igraju bez rezultatskog motiva, i da je oklada rizična, ali, koeficijent protiv ekipe koja je izgubila dvije utakmice sa ukupno 13:0, a na ekipu koja je u Švicarskim okvirima superiorna u odnosu na ostale ekipe iz vrha, a neusporedivo kvalitetnija u odnosu na davljenika, jednostavno je neodoljiv. Ekipe kod kojih je involviran Zeman, kada su u dobrom periodu "lete", ali kada krene nizbrdo nisu neočekivani rezultati kakve je Lugano zabilježio u zadnja 2 kola.

singlovi

Nadal - Bedene H+6,5  2  1.75  6€  bwin
Gasquet H-4,5 - Pouille  1  1.72 6€ bet365

Rez: 1.5€

Nadal ni ove sezone ne izgleda bitno bolje. Fizički više ne dominira na način kako je to bilo u godinama u kojima je na zemlji bio nedodirljiv, ali najveća mi se razlika čini da je u njegovom forehandu. Nekada je poen bio praktično riješen kada se u razmjeni dokopao loptice na forehand, i "bolesnom" rotacijom, ali i dubinom, odnosno preciznošću loptica, po malo je tjerao protivnika na uglavnom bezuspješnu defanzivu. Ono što sam gledao ove sezone, loptice su nerijetko bez dubine, pa rotacija ne radi takve probleme protivnicima, a backhandom nikada nije bio u stanju u kontinuitetu dominirati. Osobno nisam neki ljubitelj "štreberskog" tenisa Bedenea, ali radi se o igraču koji se ustabilio debelo u top 100. Solidno dosadan igrač, koji sve radi korektno, ali ništa posebno. Malo uspjeha ima protiv top igrača, i ne vjerujem da bi danas mogao dobiti Nadala, ali ne vjerujem ni da će se "raspasti" i da će ga Nadal razbiti. Sada već i igrači ranga Bedenea protiv Nadala ulaze u meč nadajući se da će imati priliku, a servis, i igra iza servisa Bedenea i nisu tako krhki, da bi mu Nadal serijski mogao uzimati gemove. # Gasquet je po svemu sudeći riješio probleme koje je imao sa leđima. Kada je zdrav, i kada je "pod naponom", onda ovakve mečeve riješava lakoćom. Vjerojatno "najmekša" ruka na touru, a uz dužno štovanje Wawrinkinoj snazi, njegov je jednoručni backhand tehnički najzahtjevniji, ali i jedan od najljepših udaraca u današnjem tenisu. Radi se o devetom mastersu, koji se top igračima boduje tek ako ne odigraju neki od 8 preostalih, ali Francuzima je to praktično domaći teren, pa vjerujem da se ni Gasquet neće šaliti. Ako je tako, Pouille mu ne može parirati.