18. 01. 2016.

single

Osaka - Vekić H-4,5  1  1.83

Ulog 1/10
Rez: 1.83

Osaka je novost na ženskom touru na ovoj razini, što nije čudo jer ima 18 godina. Trenutno na 127-mom mjestu, ali vrlo će brzo u prvih 100, a vjerujem već ove godine i ako ne u prvih 50, onda će biti blizu. Japanka, pa se podrazumijeva kretanje i kontriranje, ali neobično je da ima odličan postotak na svom servisu, pa je u kvalifikacijama među ostalim zadržala 23 od 26 servisa, što je za ženski tenis iznimno. Zhang, Panova i Kato možda nisu mjerilo, ali u Hobartu je nanizala Mariu, Bonaventure, Dodin i Gajdosovu, a izgubila od Barthel.
 Dona , kao što sam već pisao, izgleda sve bolje, ali njena igra ne ide nikuda. Od Bouchard je izgubila iako je Kanađanka igrala vrlo loše, i razbacivala na sve strane, a u drugom meču je uzela 2 gema Rybarikovoj, a kako pišu po portalima, usput razmijenila koju ružnu riječ sa novim/starim trenerom. U njenoj glavi kao da nema mjesta za tenis, pa iako ima tek 19 godina, sve je izvjesnije da od velike karijere koju su joj predviđali neće biti ništa. Još to kako tako izgleda kada može udarati bez puno kretanja, ali ne vjerujem da će joj Japanka dozvoliti da diktira poene, a onda je Dona u problemu. Kada se doda očito loš trenutak što se tiče mentalnog pristupa, ovo bi mogao biti prilično jednosmjeran meč.

tenis

Mitu - Goerges  2  1.24
Duval - Svitolina  2  1.14

Ulog 1.58 Koeficijent: 1.41
Rez:2.23

Mitu je zemljašica, i na betonu njena igra nema dovoljno probojnosti. Goerges je sa druge strane sazrijela kao igračica, pa je sve manje mečeva u kojima se raspadne kada ne krene, i u kojima loptice šalje svuda samo ne u teren. Voli dominirati u poenima, a Mitu mislim da nema snage spriječiti je u toj nakani. # Duval se vraća nakon duge pauze, a ove dvije igračice su igrale prije par dana, i Svitolina je bila vrlo uvjerljiva.

muški tenis

Mannarino - Groth 3,5 S  over  1.53
Muller - Fognini  3,5 S over  1.50

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.30
Rez:2.30

Mannarino je za uvod izabrao challenger koji je osvojio, pa je očito spreman za sezonu, i napunio se samopouzdanjem. Sa druge strane "ragbijaš" koji drma servise od 220 u prosjeku. Mannarino je bolji, ali servis Grotha, uz domaći turnir na kojem neće samo tako nestati povećavaju izglede da ovaj meč ne bude brzo gotov. # Svaka oklada kada je Fognini u pitanju je veliki rizik, ali i on i Muller imaju povijest dugačkih mečeva na GS turnirima, a jedina konstanta su oscilacije. Nekako ne izgleda kao meč koji će se završiti u tri seta.