06. 04. 2016.

kao zicer

Le Havre - Chalon  H+8,5  2  1.30

Ulog 12€
Rez: 15.6€

Le Havre je ispao, a već odavno ne igraju ozbiljnu košarku. Zadnju su utakmicu izgubili 40 razlike, a na svom terenu su izgubili 28, odnosno 33 razlike od Reimsa i Lavalla, koji su slabije ekipe od Chalona. Oni pak imaju realne šanse izboriti jedno od prva 4 mjesta, i prednost domaćeg terena u prvom kolu doigravanja, a i u Europi su dogurali do polufinala Euro kupa, pa je očito da se radi o ozbiljnoj ekipi. Istina je da su im bodovi nužni, a razlika nebitna, ali domaćin je nedorastao ovoj konkurenciji, dok su gosti ekipa iz gornjeg doma, a i oni sa dna tablice ih razvaljuju 30/40 razlike, pa mi se ovaj koeficijent čini odličan, jer sumnjam da će gosti dozvoliti završnicu u kojoj je domaćin dovoljno blizu da bi im mogao oteti bodove koji su im važni.

sistem

Konjuh - Kasatkina 0:2  1.72
Norkoping - Kalmar  1 1.50
Wolfsburg - Real  2  1.60

Ulog 6€ sistem 2/3
Rez: 0.84€

Konjuh i Kasatkina su vršnjakinje kojima se predviđala sjajna karijera, a iako je Konjuh imala više uspjeha u juniorskim danima, Kasatkina je u profi karijeri napredovala brže, i izgleda kvalitetnije u ovom trenutku. Konjuh ima bolji servis, a forehand je objema jače oružje, i dok je forehand Konjuh ravniji, i na prvi dojam jači, Kasatkina ga igra sa više spina, i sigurnije. No tu prestaju prednosti Konjuh. Backhand obje igraju čvrsto, ali Kasatkina manje griješi, i udarci su precizniji, agresivniji, ali i manje griješi. Najveća je razlika u kretanju, i sigurnosti udaraca. Dok Konjuh ovisi o tome da diktira poene, jer joj je defanziva daleko slabija strana, Kasatkina griješi malo u ofanzivi, dok defanzivno odlično čita igru, i teško ju je probiti. U takvom odnosu snaga, igrale su 2 puta, i oba je puta Kasatkina dobila bez izgubljenog seta. A osim toga, Ruskinja na Američkoj, zelenoj zemlji ima odlične rezultate, i očito joj odgovara podloga, ali i ukupni dojam koje su ostavile ove godine uvjerljivo je na strani Kasatkine. Volio bih da je tome razlog isključivo ozljeda koju je Konjuh vukla. # Norkoping je prošlogodišnji prvak, a u novu su sezonu krenuli uglavnom sa igračim iz prošle sezone. Kalmar se sa druge strane spašavao krajem prvenstva, a ni oni u novu sezonu nisu krenuli sa velikim promjenama. U prvom su kolu obje ekipe poražene, ali dok je Norkoping izgubio kod glavnog predendenta za naslov Malmoea, Kalmar je izgubio od, po najavama, najslabije ekipe Jonkopinga na svom terenu. Osim toga, gosti su danas bez dva Elma, a lokalni poznavaoci tvrde da je Kalmar bez Marcusa Elma bitno slabija ekipa, i da ima veliki utjecaj na igru. Treći razlog je u činjenici da Kalmar igra svoje utakmice na prirodnoj travi, dok je Norkopingov teren na umjetnoj podlozi. Prošlogodišnji naslov u velike mogu zahvaliti igrama na svom terenu, jer su ostvarili 11 pobjeda u 15 utakmica. Stoga puno detalja govori u prilog tome da je jača ekipa, protiv dodatno oslabljenog protivnika, na podlozi koja im odgovara, danas izraženi favorit. # Real je u odličnom nizu, za razliku od domaćina. Sigurno je da je i današnja utakmica, utakmica karijere za većinu igrača Wolfsburga, utjecala na izdanja u Bundesligi, no razlika u klasi je zamjetna. Real nema mentalni sklop ekipe koja bi u gostima bitno mijenjala način igre, stoga očekujem da će nastojati riješiti ovaj dvoboj već u Njemačkoj.

tenis

Maleckova - Babos  0:2  1.44
Querrey - Becker  1  1.33

Ulog 10€ Koeficijent: 1.92
Rez: 9.2€

Maleckova u 22-goj godini je na rankingu karijere, 223-ćem mjestu. Napreduje, ali sporo, i ne ostavlja utisak tenisačice koja bi mogla ostvariti neke velike rezultate. Igra na ITF razini, a najbolje se osjeća na zemljanoj podlozi, dok u dvorani ima pobjedu na slabašnom turniru u Bratislavi krajem prošle sezone, dok ove sezone ima jednu pobjedu u glavnom turniru na ITF razini, dvije pobjede u kvalifikacijama, i 4 poraza. Sa WTA razinom se susrela svega par puta i završavalo je uvjerljivim porazima (Siegemund je uzela 4 gema, Vogele 4 gema, Tatishvili 8 gemova) bez osvojenog seta. Babos je u odnosu na igračice protiv kojih je Maleckova imala priliku igrati razina više. Trenutno 39-ta igračica na rang listi, ali kako je odigrala sezonu do sada, vjerujem da će se popeti i koje mjesto više. Igra joj se bazira na snazi, prije svega, a ni kvalitetnije igračice od Maleckove ove sezone nisu uspjele odgovoriti. U dvorani je odigrala u St. Petersburgu,i izgubila u trećem kolu od Vinci u t.b. trećeg seta. Ovdje dolazi iz Miamia, gdje je u 4-tom kolu izgubila od Kerber u 3 seta, pa iako mijenja podlogu i okruženje, imala je 7 dana za aklimatizaciju, a kako nije izabrala puno vrijedniji Charlstone, vjerujem da je ovdje došla po rezultat. # Querrey na zemlji igra malo, ali u Houstonu ima solidne rezultate, pa brani finale od prošle sezone. Becker je i više od Amerikanca ovisan o brzim podlogama, a u drugo kolo je dospio preko zemljaka Berrera, koji je dan prije njihovog meča na zemlji igrao finale challengera na betonu. Kvalitet na strani Querreya, motiv obrane bodova također, a i u međusobnim susretima je Amerikanac bolji, doduše 2:1, ali Beckerova pobjeda je iz 2006-te.