29. 06. 2015.

sistem

Daniel Taro - Bašić 2:0  1.57
Mayer L. - Kokkinakis tie break u meču 1.44
Pliskova - Falconi  2:0  1.50
Sela - Thiem tie break u meču  1.44
Erlich/Petzchner - Ramos/Seppi  1  1.53
Young - Baghdatis  2  1.45

Ulog 1/10 sistem 3/6  Bet365
Rez:0.18

Španjolski Japanac, ili obratno vrlo će brzo na ATP razinu, naročito na zemljanoj podlozi. Još prije par mjeseci je morao igrati kvalifikacije za challengera, a sada je u nizu od 25 pobjeda i 5 poraza, u kojima su i dva osvojena naslova. Bašić pak živi od servisa, i brze podloge. Na zemlji je loš, a igrali su prije dva mjeseca na ovoj podlozi i 6:3 6:1 je rezultat koji oslikava odnos snaga na zemlji. # Trava je još netaknuta, uvjeti najbrži mogući, pa solidnom igraču na početnom udarcu uzeti servis nije baš samo tako. Ova četiri igrača, osim solidno posložene igre na servisu karakterizira i ne baš vrhunska igra na returnu, pa su mi koeficijenti da će u meču na tri dobijena seta barem jedan otići u TB ugodno iznenađenje. # Falconi na prvi pogled ima korektnu sezonu sa 26 pobjeda i 17 poraza. No kada se vidi da je 17 pobjeda sa ITF razine, ili iz kvalifikacija, a na WTA razini da je samo u Parizu vezala pobjede i dospjela u treće kolo (jer je imala super ždrijeb, Arcangioli i Karatancheva), onda ju to stavlja u nešto realniji okvir. Pliskova mi se ovdje čini kao "nagazna mina", i mečevi u kojima sam ju gledao, protiv Kerber i Mladenović, ostavili su utisak igračice koja na travi može puno. Servis i snaga u udarcima, kao i odličan i agresivni return, mislim da su za Falconi previše. Zna Pliskova ući i u serije pogrešaka, no na to ju treba natjerati, a misli da za to Falconi nema kvalitetu. # Erlich i Petzchner su vidjeli i bolje dane, no obojica su bili vrhunski, a danas su dobri. Seppi i Ramos kombinirano (jer igraju zajedno prvi put) imaju jednu pobjedu u 15 mečeva u paru ove godine. Igra se na tri dobijena seta, pa je za velika iznenađenja prilika još i manja nego obično. A ovdje bi pobjeda Seppia i Ramosa bila veliko iznenađenje, usprkos koeficijentu koji kaže da je ovo u biti vrlo izjednačeno. # Young se "provodi" u Europi, komentira za Američke TV postaje, a igrački je nezainteresiran i loš, da ne može biti lošiji. U dva mjeseca dobio je u kvalifikacijama Geneve izvjesnog Kalpandjiana, i Laaksonena, a ostalo pogubio lako, ne jednom i sa kvrgom. Baghdatis je ponovo pokazao iznimni talent, i mekanu ruku, a ova podloga pokriva škembu i tjelesnu nepripremljenost, zbog koje na drugim podlogama ne može više od prosjeka. Predao je polufinale prije par dana, no mislim da je to u cilju ne riskiranja rezultata u Wimbledonu. Ako i nije potpuno spreman, za Younga bi moralo biti dovoljno.

rizik

Dimitrov - Delbonis HS -2,5  1.28
Riske - Safarova  2  1.36
Dellaqua/Shvedova - Dabrowska/Rosolska  1  1.36

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.37  Bwin
Rez: 2.37

Dimitrov je ove godine odlučio smanjiti doživljaj prije GS-a, i pokušati napraviti iskorak na velikom turniru. Ove godine ne briljira, no misli da je ovo GS na kojem ima šansu. I tko god se sjeća prošle godine i polufinala protiv Đokovića kada je "morao" voditi 2:1 u setovima, a izgubio u TB trećeg i četvrtog seta (pa se nakon toga rasplakao od muke), ne bi stavio ruku u vatru da nema šanse. Počinje protiv igrača koji u karijeri ima 4 meča na travi, i nije do sada osvoji ni set. I ove godine kao pripremu je odigrao challenger na zemlji (i osvojio ga), pa u London dolazi na dan meča bez i jednog treninga na travi. Iako je ljevak, i relativno visok, nema servis koji bi ga držao u igri, pa mislim da je set u ovom meču za njega nemoguća misija. # Riske je na travi solidna. No ništa više od toga. Sezona joj je klimava, i ima negativan omjer ukupno, a na travi ima 4 pobjede. No, Zhang, pa Lučić (koja je izgubila sve na travi ove godine), pa joj je Wickmayer predala, i u polufinalu je naletjela na Konjuh koja ju je relativno lako dobila. U Eastbournu je dobila nezainteresiranu Cornet, pa je izgubila od "izgubljene" Bouchard. Safarova je odigrala svega jedan meč, i izgubila od Cibulkove, no tako je i prošle godine došla u London (doduše sa dva poraza u prvom kolu), pa je naredala među ostalima Cibulkovu i Makarovu, sve do polufinala i poraza od Kvitove. Sada ima još dodatnog samopouzdanja nakon Pariza, i čini mi se za Riske klasa viška. # Dellaqua i Shvedova su "ovogodišnji" par, i igrale su tri turnira na zemlji, a skor im je 11:2. Osvojile su Madrid, u Rimu izgubile od Garcie i Srebotnik, jednako tako vrhunskog para, i u finalu Pariza su izgubile od Mattek Sands i Safarove. Na travi nisu igrale u parskoj konkurenciji, ali su u singlu odigrale sasvim solidno. Poljakinje su sa druge strane prosjek, i igraju drugu godinu, i obje godine imaju negativan skor. Na travi su odigrale jedan meč, i uvjerljivo izgubile od Chuang i Savchuk, koje sa današnjim protivnicama ne stanu u istu rečenicu.

wimbledon

Bolelli - Nishikori  2  1.25
Bopanna/Mergea - Smyczek/Vesely  1  1.20

Ulog 1.46/12  Koeficijent: 1.50 888sport
Rez: 2.19

Bolelli ne izgleda loše na travi,no protiv konkurencije iz "svog ranga", dok protiv igrača iz vrha to ide malo teže. Gasquet ga je razvalio, a i Baghdatis nije imao problema, iako ne spada u vrh. Već je protiv Manarina trebao izgubiti, no Francuzu se klasično stisnula ruka, pa se Bolelli provukao. Nishikori svakako spada u sam vrh, i igra čitavu sezonu jako dobro, a fali samo šlag na torti, odnosno veliki naslov. Zato su manje važni "pripremni" turniri pred GS, koje je prijašnjih godina znao osvajati, ili igrati finala, pa nije izdržao napore igranja na tri dobijena seta. Sada to više nije slučaj. Igrali su prošle godine u Wimbledonu, i Bolelli ga je odveo u peti set, no mislim da koliko je Nishikori bolji od tada, toliko Bolelli ne igra tako dobro ove godine, a i neće ga shvatiti olako kao prošle godine.  # Bopanna i Mergea spadaju u sam vrh, dok su Vesely na 107-om, i Smyczek na 307-om mjestu rang liste. Osim toga uigrani par protiv para koji igra zajedno prvi puta. Dodatno, igra se na 3 dobijena seta, pa je mogućnosti iznenađenja još manja. A i činjenica da su Bopanna i Mergea dobili 10 od 11 tie breakova ove godine na travi (računam i produžene TB umjesto trećeg seta), i imaju skor od 7 pobjeda, osvojeni turnir u Stuttgartu i poraz u finalu Hallea od Klaasena i Rama.