20. 01. 2016.

singlovi

Smyczek - Troicki 3,5 S over  1.72
Brengle - Larsson  2  1.72

Ulog 1/10
Rez: 0

Smyczek je netipični Amerikanac koji nema veliki servis i forehand, već mu je forte kretanje, kontriranje, i malo neforsiranih pogrešaka. Odličan challenger igrač, što u biti i je, ali u Australiji igra dobro, pa je drugu godinu prošao kvalifikacije i prvo kolo, a prošle je godine u drugom kolu odveo Nadala u peti set. Neće se sam pobijediti, pa ga treba kontinuirano lomiti. A Troicki je prošlih sezona dokazao da to nije njegova najjača strana. Prošle je sezone na GS turnirima odigrao 13 mečeva, i samo je jedan dobio u tri seta, dva izgubio, a ostalo su bili mečevi u 4 ili 5 setova. # Brengle i Larsson su u biti slične igračice, koje se ne pouzdaju u zveketanje, već grade poene kada imaju priliku, a defanzivno su solidne. Razlika je što se Brengle pouzdaje u svoj backhand, dok se Larsson bolje osjeća na forehandu. Larsson je zemljašica, ali u Hobartu je nanizala Strycovu, Gasparyan i Watson, sve igračice koje se dobro snalaze na bržim podlogama, a u polufinalu je nestalo goriva protiv Cornet. U prvom kolu je dobila Begu, koja je u lošem nizu, ali ipak se radi o igračici koja je oko  30-og mjesta. Brengle je prvo stradala protiv Kerber, pa je predala u Hobartu, zbog problema sa disanjem, a ovdje je u prvom kolu prošla protiv Vandeweghe, odnosno bolje rečeno pomogla je protivnici da dobije samu sebe, jer je ova odigrala svoj tipični meč kada nije u formi, odnosno udaranje bez milosti, pa je napravila dosta winnera, ali je većinu pobacala van terena. Brengle je djelovala ispuhano, ali je protivnica završavala poene u 2/3 udarca, pa nisu došli do izražaja njeni problemi. No protiv Larsson treba kopati, i meč će biti pun dugačkih izmjena, pa prema viđenom, u izjednačenom meču, problemi Brengle bi mogli biti presudni faktor.

niz

Marray/Qureshi - Murray/Soares  2  1.22
Munoz/Ramos - Lopez/Lopez M  2  1.11

Ulog: 1.68 Koeficijent: 1.35
Rez: 2.27

Marray i Qureshi pamte i bolje dane, a naredali su 4 poraza u nizu, i ne djeluju kao par koji ima velike ambicije. Sa druge strane, nakon plasmana na završni turnir, lošiji Murray se razišao sa Peersom, i u novu sezonu ulazi sa Soaresom, a sezonu su započeli porazom od Lopeza u polufinalu Dohe, i osvojenim turnirom u Sidneyu, pa je očito da će nastaviti tamo gdje su Murray i Peers počeli prošle sezone. # Munoz igra parove malo, i ne baš osobito uspješno čak i na challenger razini, dok je Ramos u zadnje dvije godine zabilježio u paru jednu pobjedu uz 22 poraza. Zemljaci sa druge strane počeli su sezonu sa naslovom u Dohi, pa je ovdje iznenađenje nemoguća misija.

rizik

Rusija - Crna Gora  1  1.30
Moreirense - Nacional 1,5 over  1.40

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.82
Rez: 0

Rusija i Crna Gora odlučuju o tome tko će ići u idući dio natjecanja. Obje su ekipe do sada ostavile solidan dojam, ali čini se da Danska i Mađarska u utakmice sa Crnom Gorom nisu ulazile sa 100%. Osim toga dana im ne igra Borozan, koji je u prve dvije utakmice pokazao najviše od Crnogorskih igrača, pa će i onako kratka rotacija, biti još manja, a u ovom ritmu teško je igrati veliku minutažu. # Moreirense i Nacional su raspucani u zadnje vrijeme, pa iako je ovo kup, i biti će rotacija u ekipama, vjerujem da neće mijenjati pristup.