25. 01. 2016.

single

Clermont - Le Havre  ODG  1.83

Ulog 0,5
Rez: 0.915

Clermont i Le Havre su u sličnoj situaciji, visoko u poretku, ali zaostaju 7, odnosno 8 bodova za mjestima koja vode u viši rang.
Clermont je drugi najbolji domaćin sa 7 pobjeda, 3 remija i porazom u 11 kola, a gol razlika je 21:10, što je otprilike 2:1 u prosjeku. Da obje ekipe zabijaju na svom su terenu odigrali 7 puta u 11 utakmica.
 Havre je treći najbolji gost lige, i imaju 5 pobjeda, 2 remija, i 4 poraza, uz gol razliku 16:14. Da obje ekipe zabijaju na utakmicama u kojima su gostovali, odigrano je 6 puta u 11 utakmica.
 Remi ovdje nikome nije neka sreća, pa vjerujem u otvorenu utakmicu na pobjedu, kao i u zadnjim kolima, u kojima je Clermont sva 4 puta igrao da obje ekipe zabijaju, dok je Havre to odigrao 4 od 5 puta. Dvije iznadprosječno efikasne ekipe, no Clermont je ujedno među najlošijim obranama, dok je Havre u tom pogledu tek nešto bolji od prosjeka. Koeficijent je jasni value iz moje perspektive.

rizik

Iraklis - Platanias ODG Ne  1.60
Poljska - Bjelorusija  1  1.11

Ulog 1/10 Koeficijent 1.78
Rez: 1.78

U biti radi se o okladi da na Iraklisovoj utakmici neće oba protivnika zabiti, ali zbog malog koeficijenta, podebljao sam ga sa utakmicom u kojoj je bilo koji drugi rezultat nezamisliv jer bi izbacio domaćina iz polufinala. A Iraklis je ovu okladu pokrio 6 od 8 puta na svom terenu, dok gosti prolaz imaju 5 od 9 puta. Obje ekipe su jednako udaljene od play offa i zone ispadanja, pa iako nisu jako ugroženi, neka lošija serija rezultata brzo ih može primaknuti zoni sumraka. Prilično sterilni napadi (po 17 golova u 18 utakmica), ali solidne obrane (20, odnosno 21 gol primljen) naogovještava da se neće gledati golijada.

rizik

Makedonija - Norveška 2  1.35 Suđenje je svakako rak rana rukometa. Skandalozno.
Morton - Gl. Rangers  2  1.25
Pistoia - Pesaro  1  1.22

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.06
Rez:0

Norveška je ugodno iznenađenje prvenstva. Ako danas kiksaju, u zadnjem bi kolu morali dobiti Francuze, dok sa pobjedom dobijaju mogućnost poraza do 3 razlike, pa razlika može biti ogromna. Makedonija se ispuhala nakon prvog dijela, i protiv nas su djelovali tromo, a moglo se vidjeti i da odnosi unutar ekipe nisu na razini. Mojsovski i Mirkulovski igraju loše, a ne mogu se sjetiti utakmice kada Kiro nije zabio. Ni obrana, koja im je forte, nije izgledala na potrebnoj visini, pa protiv vlo brze Norveške, teško da se mogu nadati iznenađenju, koje im i onako ne nosi ništa posebno, a u zadnjem kolu bi mogli protiv Bjelorusije uzeti 5-to mjesto. # Rangersi su promijenom trenera počeli nalikovati na ekipu od koje se očekuje da napravi gužvu i u vrhu Premier lige. Iako imaju prednost, i ovu utakmicu manje, još moraju gostovati kod Hiberniana, i igrati 2 puta protiv Falkirka, pa su im bodovi iz utakmica protiv ekipa koje ne spadaju u vrh iznimno važne da razliku održe. Morton ih je iznenadio prije par kola, i oteo im bod, pa vjerujem da su danas motivirani "staviti ih na svoje mjesto". # Košarka mi nije omiljena, ali dvije ekipe koje su na različitim krajevima tablice, a zanimljiv je odnos pobjeda domaćina na svom terenu 7:1, i gostujući omjer od 1:7 u ovoj ulozi.