05. 08. 2015.

rizik

Falconi - Stosur  2  1.20
Anderson - Zverev  1  1.27
Malmo - RB Salzburg 1,5 Over  1.22

Ulog 1/10 Koeficijent 1.86 bwin
Rez: 0

Falconi je "visoka" 150 i neki centimetar, i to je za rolanje Stosur idealno. Mmorati će igrati udarce iznad glave, ili ulaziti u teren, na što nije baš navikla. Osim toga nema Falconi u udarcima dovoljno snage da prisili Stosur na beckhand dijagonale, pa će Australka dominirati forehandom, a to za protivnice nije baš najsretnija kombinacija. Ovaj metchup je u prošlosti završavao pobjedama Stosur u velikim hendikepima, no "nabildana" nije na nivou na kojem je bila, pa ću se danas zadovoljiti pobjedom, i manjim koeficijentom. # Zverev napreduje, i biti će visoko plasiran, i jedan od igrača koji će krojiti vrh rang liste za koju godinu. Anderson je sada na vrhuncu i igrama i rezultatima, i u ovom trenutku je to ipak klasa viška u odnosu na "Njemca". # Vrijedi kao i za Maccabi, rezultat iz prve utakmice diktira "jurnjavu" i akciju. Skandinavci općenito igraju ofanzivno, i puno griješe u obrani, a danas imaju za protivnika vrlo sličnu ekipu. Niti jedni ne znaju igrati zatvoreno, obje obrane su diskutabilna, a napadi mogu zabijati. Ova 2 gola su minimum koji očekujem, a vjerujem da će biti i više, no obzirom da Malmo ne smije primiti gol, (u što sumnjam, usprkos problemima sa ozljedama gostiju) moglo bi početi opreznije.

sistem

Hercog - Begu AH+2,5  2  1.79
Barthel - Petković  AH+2,5  2  1.82
Plzen - Maccabi  2,5 Over  1.68

Ulog 1/10 sistem 2/3  888sport
Rez: 0

Hercog je očito odlučila napraviti iskorak u karijeri, obzirom da je angažirala Krajana za trenera.
Visoka, solidan servis i forehand, nešto lošiji backhand. Nema "mekoće" u udarcima, i turpija po dijagonalama, osim ako ne dobije mekanu, ili kratku lopticu. Osim toga je "živac", i ne rijetko "ispadne" iz meča nakon dva tri poena koja ne idu kako je zamislila.
Begu se razvila u top igračicu, i na terenu djeluje jako samopouzdano, i sigurno u svoju igru. "Muški" servisom gađa linije, jer si zbog odličnog drugog servisa može priuštiti rizik, forehand kojim je u stanju zabijati u serijama, beckhand čvrst i sa malo razbacivanja.
Objema je zemlja najjača podloga, na kojoj su najviše igrale, i imale najbolje rezultate, no Begu je očito shvatila da je za daljnji iskorak (trenutno je 29-ta na rang listi, što joj je i najbolji ranking) betonsku sezonu ne može zaobilaziti. Gledao sam ju u prvom kolu protiv Brengle, koja je rankingom i rezultatima na betonu bolja igračica od Hercog, i niti jednog trenutka konačni ishod nije dolazio u pitanje. Čvrsto, sigurno, agresivno, ukratko velika dominacija. Protiv Hercog će na returnu imati više posla, no Hercog, kao ni Brengle, mislim da ne može pratiti tempo koji nameće Begu. # Barthel ovu sezonu "tetura", i jedini rezultat vrijedan spomena je finale Bastadta. Vrlo je visoka, i zbog toga ima solidan servis za ženski tenis, no zbog toga se prilično loše kreće, i u defanzivi ima problema. Udara čvrsto, i solidno diktira razmjene kada ima priliku, no kada ju se "rastegne" po terenu, ne stiže, ili poteže nemoguće udarce i najčešće su udarac, ili dva dovoljni da pogriješi, ili ne stigne. Za bolje rezultate problem joj je i "metiljavi karakter", jer na terenu često izgleda kao da joj se ne da igrati, i po "u solidnoj konkurenciji, ipak najružnijoj njušci WTA toura" teško je zaključiti da li meč dobiva, ili gubi. Petković je jednako visoka, udara jednako čvrsto, ako ne i čvršće, i za razliku od Barthel koja preferira zemlju, bolje se osjeća na bržim podlogama. Zna razbacivati serijski, ali ne odustaje od agresivne igre.  Njen najveći problem su protivnice koje su u stanju izdržati prva dva tri udarca, i "uravnotežiti" poen, jer tada je ona ta koja više griješi. Barthel, mislim, to nije u stanju. Vjerujem da će "razvaliti" drugi servis protivnice, a onda Barthel ne smije riskirati sa prvim servisom, a onda to djeluje puno lošije. # Izraelski klub u kvalifikacijama za ligu prvaka igra u gostima i treba postići najmanje 2 gola. Neizbježna jurnjava i puno akcije. Bitno je da nisu došli odraditi utakmicu, već vjeruju da mogu iznenaditi. Plzen kontraški, kao i sve Češke ekipe na ovom nivou, odličan, i sigurno će iskoristiti trenutak kada će Maccabi morati otvoriti utakmicu, ali ni obrambeno nisu besprijekorni, pa će i Izraelci imati šanse za zabiti.