23. 02. 2016.

rizik

Juventus - Bayern AH+0,5,+1.0  1  1.50
Fenerbahce - Chemik Police rez. nakon dva seta  2:0  1.61

Ulog 10€  Koeficijent: 2.42
Rez: 14,2€

Meni se osobno Bayern najviše sviđao u doba kada ga je trenirao Haynkes. Silina, brzina, kombinatorika, gušt za gledati. Ovaj Bayern sa Guardiolom guši, davi, ali mora se priznati da ima rezultate. Iako, malo to smisla ima, jer Cruyff je osmislio "tika taku" da bi se Španjolci mogli nositi protiv Engleskih i Njemačkih ekipa, od kojih su bolji tehničari, ali se nisu mogli nositi sa snagom i količinom trke, pa je logična ideja bila kontrola tempa utakmice, i veliki posjed lopte. Ovogodišnji Bayern, koliko god imao rezultate, i pojedine utakmice u kojima je ponizio protivnika, ipak mi se čini da nije toliko dominantan. Standard za Guardioline ekipe je masovno ozlijeđivanje, pa redovno fali barem 5/6 igrača, ali i udarna snaga kada su postali pobjednici lige prvaka bili su Ribery i Robben na bokovima, potpomognuti fantastičnim Alabom i Lahmom, ali i Schweinsteiger, Kroos i Alonso, koji su držali sve pod kontrolom. Uz naklon kvalitetama Douglasa Coste, Thiaga ili Vidala i Bernata, Robben nije više dominantan, Ribery više ozlijeđen nego što igra, Alaba je silom prilika na halfu, a ni Lahm nije u izdanjima od prije dvije godine, pa ni strašni Lewandowski i Muller protiv jačih ekipa nemaju toliko prostora i prilika. A igraju protiv ekipe koja je defanzivno savršeno posložena. Nemaju posloženu igru kao Bayern, ali taktički i trkački funkcioniraju fantastično. Po izjavama mogao bi zaigrati Manđukić, što bi značilo da će stisnuti visoki presing, u kojem ovaj Bayern nema Barceloninu tečnost, pa su nerijetko prisiljeni dugim loptama preskakati sredinu (primjer je utakmica protiv Bayera), a u takvoj se igri Juventus odlično snalazi. Sve u svemu, Bayern ima uzvrat, i sumnjam da će danas riskirati, ali i bez toga, Juventus mi se čini podcijenjen. Pozitivan rezultat Juventusa je dobitan, a ako izgube jedan razlike, pola oklade je void. # Odbojkašice Fenerbahcea se "šeću" kroz ligu prvakinja, i u prvoj utakmici u Poljskoj lako su dobile 3:0. Ovo je nokaut faza, pa im trebaju 2 seta za prolazak, u koji nitko ne sumnja, pa je oklada da će prva dva seta dobiti, a kasnije bi se moglo rotirati, pa se hendikep 2,5 čini kao nešto bolje plaćen, ali i rizičniji. U Poljskoj su prva dva seta dobili lako sa 6 odnosno 7 poena razlike, pa ne vidim razlog da tako ne bude u Istanbulu.

novost

Ovo je nešto što povremeno radim, ali nisam imao namjeru stavljati na stranicu, no krajem prošle godine, i ove godine sam već tri puta došao do koeficijenta 10, pa mi se čini kako nije na odmet napisati što radim. Stvar je u parovima "koji ne mogu završiti drugačije" (tenis je rijetko na listićima :-)), a koeficijenti su bijedni, pa nemaju mjesta na listićima. No, u banci je kamata na oročavanje 3%, a svaki dan prolazimo kraj parova koji nose 10-ak % na uplatu. Na normalnim listićima ih ne igram jer nose malo, a kada se dogodi da padnu, onda je užasno glupi osjećaj baciti 20 ili 30 € zbog 2 ili 3 € koja bi dobili više sa tim parom. No, ako se ne forsira, zna se napraviti velika serija dobitnih listića koeficijenata 1.20-1.30, a nakupi se.

Horsholm - Stevnsgade 1  1.09
Azarenka - Hercog  1  1.08

Ulog 20€ Koeficijent: 1.18
Rez: 23,6€

Danska košarka, i ekipa koja se bori za treće mjesto u play offu, i protivnik koji ima omjer 4:20. Pratim neke kolege kojima je košarka "forte", a ovo igraju u hendikepu 10,5. # Iako tenis nije dobrodošao za ovakve listiće, današnja je ponuda tanka, a da Azarenka izgubi od Hercog jednostavno ne mogu zamisliti.


ipak tenis

Kuznetsova - Ostapenko  1  1.40
Pospisil/Zimonjić - Chung/Vesely  1  1.30
Azarenka - Hercog  HS-1,5  1  1.25

Ulog 15€ Koeficijent: 2.28
Rez: 15€

Jedino kakvo, takvo objašnjenje za rezultate Kuznetsove je da bira turnire. A izgleda da je izabrala igrati na ovom, jer ne samo da je u tjedan dana razlika 17 gemova protiv Goerges (od -11, do +6), već i način na koji je došla do pobjede (vrlo kvalitetno od servisa do returna, vrlo agresivno u razmjenama sa malo pogrešaka) govori da je ovdje došla po rezultat. Ostapenko sa druge strane brzo napreduje, i sa nepunih 19 je u prvih 100, ali sada je u konkurenciji sa velikim curama, i sudeći po rezultatima, puno se bolje snalazi protiv igračica sa kojima ona diktira poene, nego protiv igračica kojima ne može parirati snagom. Dobila je ove godine Larsson u prvom meču, Hibino u Dubaiu, i ovdje u prvom kolu Diyas, koja igra očajno u zadnje vrijeme,  a gubila od Broady, Wickmayer, Mattek, Van Uytvanck, Pironkove, ali i od Hantuchove i Hsieh. Ako Kuznetsova koliko toliko ponovi jučerašnje izdanje, ne bi smjela imati problema. # Pospisil ove godine ima 1 poraz u 7 mečeva, dok o Zimonjiću ne treba puno, top igrači parova koji su odigrali jedan turnir zajedno, i osvojili ga. Sa druge strane Chung i Vesely, koji najblaže rečeno nisu specijalisti za parove, pa iako i u toj konkurenciji u zadnje vrijeme vlada "nered", teško mi je zamisliti drugi rezultat. # Gledajuću Hercog prošli tjedan malo sam se razočarao, jer sam očekivao neki napredak zbog rada sa Krajanom, ali ostaje sve po starom. Ako joj protivnica "ugasi" servis, i forehand nakon servisa, nije u stanju izdržati izmjene, drhtavi backhand brzo se vraća na slajsanje, i to ne kvalitetno, a onda dolazi do izražaja ne kvaliteno kretanje. Azarenka nakon AO igra prvi meč, i kako ove godine igra, teško mi je zamisliti da Hercog uzima set, pa makar Azarenka i ne krenula na svom nivou zbog pauze. Ako bude blizu izdanja sa početka sezone, i jače su protivnice od Hercog izlazile sa terena sa par gemova.