01. 12. 2015.

nule

Evian x 2 j.u.
Laval x 1 j.u.
Paris x 1 j.u.

rizik

Stoke - Sheffield Wed. 2,5 under  1.75
Dijon - Auxerre  1,5 over  1.35

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.36 bwin
Rez: 0

Stoke se istrošio i doveo neka zvučna imena (Shaqiri, Krkić, Afellay), ali mentalitet male ekipe je ostao za sada isti. Na sredini Whelan, Ireland i comp. igraju Engleski rastrčano, i u duelima čvrsto, ali kreacija im nije jača strana, pa se jako muče sa zabijanjem. Gostima Portugalski štih daje trener, ali i igrači koje je doveo, pa su defanzivno odlično posloženi. U prošlim su kolima kod Newcastlea, i doma sa Arsenalom sačuvali mrežu čistom, pa mislim da će i Stokeu biti tvrd orah. Neće ih baš samo tako probiti, ali ni Stoke ne dozvoljava šetanje po njihovoj polovici, pa mi se under čini kao value, obzirom na koeficijent. # Dijon je netipična drugoligaška družina, jer su vrlo produktivni, naročito na svom terenu gdje imaju prosjek od 3 postignuta gola. Zbog stila, znaju i primiti, ali za sada im ide jako dobro. Auxerre je tvrđi, ali su u zadnje vrijeme ipak nešto efikasniji. 2 gola mi se čine kao minimum, usprkos ligi koja je u osnovi underaška.

niz

Borac - Tatran  2  1.26
Lorient - Nice  1,5 over  1.28

Ulog 1/10 Koeficijent. 1.61 bwin
Rez: 0

Borac je bio fokusiran na EHF kup, no sa dva poraza od Nizozemaca, ispadanjem mislim da su ambicije u ovoj sezoni svedene na odrađivanje obaveza, do završnice u domaćem prvenstvu. Tatran je pak očito SEHA ligi dao prioritet, pa nije čudno da su nakon Vojvodine, i od Meshkova uvjerljivo izgubili utakmicu lige prvaka, i nakon samo 2 dana uvjerljivo dobili utakmicu SEHA lige protiv istog protivnika. Veszprem i Vardar su najjači na papiru, a mislim i Zagreb i Meshkov, pa im je najbolja prilika za final four direktan plasman osvajanjem jednog od prva dva mjesta u regularnom dijelu dok su protivnici zauzeti Europskim obavezama. Za to ovakve mečeve moraju pobijeđivati. # Lorient je simpatična ekipica koja igra lepršavo, i dok imaju rezultate, vjerujem da to neće mijenjati. Nica igra sa puno oscilacija, i u stanju su razvaliti najjače ekipe, ali i izgubiti od puno slabijih ekipa, pa da ne pogađam u kojem će "mogu" danas nastupiti, golovi se čine kao sigurnija opcija.

rizik

Ventspils - Turow  1  1.45
Aarhus - Skandeborg  AH-3 1  1.49

Ulog 1/10 Koeficijent.2.17 bet365
Rez: 2.17

Ventspils je uvjerljiv u svojoj grupi, i po svim najavama danas idu bez kalkulacija, iako su prolazak grupe osigurali. U gostima su uvjerljivo pobijedili Poljake, a ovi kao da nemaju nekih ambicija u ovom natjecanju, jer su imali meč loptu u prošlom kolu kod kuće protiv Heliosa, i tim porazom se doveli u tešku situaciju, a ovdje su doputovali bez najboljeg igrača. # Aarhus je očito trebao lekciju od do tog trenutka katastrofalnog Skivea, i nakon tog "ponižavajućeg" poraza razbili su Mors i dozvolili im svega 15 golova, odigrali neriješeno kod jakog Skjerna, i dobili velikog rivala Aalborga u gostima. Skandeborg je naredao 5 poraza, i problem im je ofanziva, jer i slabim ekipama ne zabijaju preko 20-ak golova, pa ih je čak i Skive, koji prima u prosjeku 30-ak, uspio ostaviti na 19 postignutih golova. Neće im ni Aarhus dozvoliti više, a ne vjerujem da oni mogu domaćina limitirati ispod 25.