13. 05. 2016.

moralo bi

Begu -Doi  1  1.30

Ulog 15€ bet365
Rez: 19,5 €

Jedna od igračica koja je impresionirala u Rimu. Ako Gasparyan još osjeća posljedice poraza od Sasnovich kojim su Ruskinje izgubile u Fed kupu, ili ako Azarenka nije na svom najvišem nivou, a Kasatkina oscilira usprkos pokazanom velikom potencijalu, lakoća kojom ih je Begu ispratila sa turnira je dojmljiva. Zemlja je svakako njena najjača podloga, a kada je u formi i fokusirana, na ovoj podlozi spada, možda ne u sam vrh, ali svakako blizu. I prošle je godine ovdje izbacila Radwansku i Kerber, a ispala u trećem kolu nakon odličnog meča protiv Azarenke. Doi je nezgodna jer osim što je ljevoruka, munjevito se kreće za ženski tenis, pa si može priuštiti ulazak u teren, i ubrzavanje ritma sa udarcima koji nemaju neku snagu, ali su kvalitetno plasirani. Nespremna Cornet, Safarova i Konta su dojmljiva imena, ali svakako ne u rangu protivnica koje je imala Begu. Prije svega, teško će Doi kontrolirati poene na servis Begu, a sa druge strane njen je drugi servis ranjiv ako se protivnica ne libi riskirati na returnu. A Begu dominira snagom, ali ne poklanja puno. Razlika se najbolje vidi u omjeru na zemlji, jer su vršnjakinje a Doi ima 30 pobjeda sa ove tri, dok je Begu u karijeri zabilježila 216 pobjeda.

niz

Thiem - Nishikori  2  1.50

Ulog 10€ bwin
Rez: 15 €

Thiem igra na visokoj razini, i vrlo rijetko gubi mečeve u kojima je favorit, ali kada je "underdog" dobio je ove sezone Čilića, Dimitrova i ovdje Federera, sve igrače koji se ove sezone suočavaju sa puno problema sa igrom, ali i sa zdravljem. Osim njih dobio je i Nadala u Buenos Airesu, što je u svakom slučaju pobjeda vrijedna pažnje. Ali sa druge strane je Nishikori, koji je na ozbiljnim turnirima ove sezone gubio samo od Djokovića, i Nadala u Madridu. Svakako je Thiem protivnik koji na zemlji može puno, ali ne prolazi dobro protiv top klasa, a Nishikori u ovom trenutku to svakako je.

single

Keys - Strycova  1  1.80

Ulog 7€ bet365
Rez: 5.60 €

Druga igračica koja me impresionirala u Rimu. Nije sporan talent i snaga kojom Keys dominira, ali u zadnja 2 tjedna sam vidio i jedan faktor koji joj je nedostajao, naročito u mečevima na zemljanoj podlozi, a to je strpljenje, i biranje trenutka kada će "potegnuti". U prošlosti je znala forsirati, naročito backhand i razbacivati, pa na taj način držati protivnice u igri, ali ovdje protiv Petković, Kvitove, ali naročito Babos, osim servisa koji je među najboljima na ženskom touru, i forehanda, pokazala je da zna i držati lopticu u igri do trenutka u kojem dobije lopticu kojom će pokušati napasti. Onda njena iznimna snaga dolazi do izražaja, jer u razmjenama protivnici nije jednostavno varirati, već preostaje rolanje dijagonala, i čekanje što će Amerikanka napraviti. Sa druge strane je Strycova, koja igra u odličnoj formi ove sezone, i daleko od toga da je bezopasna protivnica, ali kao što se moglo vidjeti i u Madridu prošli tjedan, nema odgovora na snagu Keys. Protiv servisa Keys nisu ni Kvitova, ni Babos uspjele puno, jer je ova u važnim trenucima potezala prve servise, nakon kojih nemilosrdno zakucava. Na servisu Strycove forsirati će backhand protivnice, ali ako joj u nekom trenutku meča padne postotak prvog servisa, do sada je to Keys odlično koristila, i vrlo agresivnim returnima poentirala, ili "zaradila" lopticu koju može "okinuti" forehandom, a onda je to najčešće i kraj poena. Usprkos kvalitetam Strycove, moje je mišljenje da je ovo meč koji će ovisiti o tome što će napraviti Keys, a do sada je igrala na visokom nivou i sa puno samopouzdanja. Za ovaj koeficijent mi se čini kao dobra oklada da će tako biti i danas.