12. 03. 2016.

tenis

Harrison - Ćilić  2  1.36
Mc Hale - Muguruza  2  1.26
Goffin - Tiafoe  1  1.22

Ulog 5€ Koeficijent: 2.09
Rez: 5€

Igrali su nedavno, i dobio je Amerikanac, ali turnir za koji mi nije jasno što je Marin tamo želio reći. Iz dvorane u Marseillu je odletio u "ljeto" u Meksiku  na otvoreni beton, da bi se vratio u dvoranu, na zemlju u Belgiju. Morao je biti mastan ček za nastup. I onda su "umorni", "iscijeđeni", "bolesni" kada izgube od nekog bezveznjaka u prvom kolu. Pa u idućem interviju-u raspale o teškom životu, i zgusnutom rasporedu, i juracanju sa turnira na turnir, ali ni riječi o "kretenima" koji im isplaćuju 50, 100, a onim najboljima i više tisuća dolara da bi se pokazali na njihovom turniru, i nerijetko ispali u prvom kolu. No, Harrison, tipična paljevina, koja godinama lupeta o top 10 kao svom cilju, a uspjeh je kada se približi 100-tom mjestu na rang listi. Ako mu se posloži forma, ždrijeb, horoskop, i tko zna što još, na jednom/dva turnira godišnje ostvari solidan rezultat, ali standard su prva, ili druga kola. Marin luta sa igrom, i forma bi se mogla nazvati svakako samo ne vrhunska, ali za igrača ranga Harrisona uglavnom ima riješenja. # Muguruza početak sezone ne može svrstati ni pod podnošljivo, i našla je razloge u ozljedama, ali igračica njene klase i mogućnosti proigrati će kad tad. Mc Hale je zadovoljnija do sadašnjim rezultatima, ali okviri su im poprilično različiti. Mc Hale bi bila zadovoljna povratkom u prvih 50, dok je Muguruza u top 5. Amerikanka jednostavno nema čime ugroziti Muguruzu, a meč može dobiti samo ako Muguruza odigra daleko ispod svojih mogućnosti, i razbaca dovoljno da bi izgubila. # Goffin dolazi sa zemlje, kao i naši igrači, i trebati će mu vremena za potpunu prilagodbu, ali protiv igrača ranga Tiafoea, ni ne treba mu njegovo najbolje izdanje.

nogomet

Everton - Chelsea 1,5 over  1.25
Atletico - Deportivo  1  1.26
PSV - Heerenveen  1  1.25

Ulog 10€ Koeficijent 1.97
Rez: 10€

Chelsea pod Hiddinkom igra efikasnije, ali čitave sezone ne može defanzivno složiti kockice. Everton puno zabija, ali puno i prima. Za obje ekipe prilika da sezonu koliko toliko spase, pa uz sav ofanzivni potencijal, i sve kikseve u obrani, teško je zamisliti da ovdje neće biti golova. # Atletico želi drugo mjesto, a kod Simeonea nema "opuštenijeg" pristupa ni da je utakmica lige prvaka sutra, a ne za 5 dana.  U zadnjim su kolima i raspucani, pa uz svoju obranu, i šupljine u protivničkoj, morali bi do gola/dva, što je uglavnom dovoljno za pobjedu. # PSV maršira kroz prvenstvo, dok je Heerenveen ove godine u nešto lošijem izdanju od onoga na što su navikli. Razlika u kvaliteti je bitna, i bez obzira što će djelomično glave biti u uzvratnoj utakmici lige prvaka, mislim da bi ovo trebali dobiti, jer Ajax je na samo bod razlike.

rukomet

Crna Gora - Hrvatska  1  1.50
Barcelona - Getafe  H-2,5  1  1.45 nevjerojatni Messi.

Ulog 10€ Koeficijent: 2.18
Rez: 11.8€

Utakmica bez velikog značaja, jer u grupi sa Slovenijom i Makedonijom, obje će reprezentacije izboriti prolaz.  U prvoj utakmmici Penezić je pokazala klasu, i sa 11 golova donijela prevagu. Ugodno me iznenadio broj gledatelja, ali i solidna igra podmlađene reprezentacije Hrvatske. Za razliku od Canjugine selekcije, kod Mrđena se ipak ponešto i obrani, iako teško je još donositi zaključke jer ovo nisu utakmice pravog naboja.  Iako atmosfera najčešće nije presudni faktor, ženske ekipe kvalitetnije igraju na svom terenu. Danas se okreće taj faktor, i Crna Gora će i dalje biti bez Jovanović i Lazović, no poprilično sam siguran da će "izjednačiti" skor. # O Barceloni nije potrebno trošiti riječi, a gosti su protiv Seville uspjeli prekinuti seriju poraza, ali kao da su odlučili očistiti kartone pred ovu utakmicu, a to dovoljno govori o ambicijama. Barcu čeka Arsenal, no rezultat iz prve utakmice, ali i način igre, koji nije fizički suviše zahtjevan, omogućava im da mogu igrati kompletni, i minimalno rotirati najvažnije karike. Vraća se Neymar, a nema Mascherana, ali bez obzira koga nema, rezultati se ne mijenjaju.

ziceri

Drott - Savehof  2  1.13
Bastia - Lille  3,5 under  1.12

Ulog 14€ Koeficijent: 1.27
Rez: 17.78€

Odlučio sam prepoloviti ulog u ovoj kategoriji, jer je komparativno sa bankrollom preveliki. To će omogućiti više oklada u ovoj kategoriji. Drott je ispao, a Savehoffu silno trebaju bodovi u borbi za play off. Porazi Drotta od 10-ak razlike pokazuju da ekipa igra lepršavije bez pritiska, što je ofanzivno dobro, ali primaju previše golova. # Bastia i Lille su underaške ekipe, i Lille je ovu granicu prešao jednom u prvenstvu, a Bastia 2 puta. 4 gola u međusobnom susretu jako bi me iznenadila.

singlovi

Panionios - Xanthi ODG Ne  1.62  7€
Drott - Savehof 54,5 over  1.80  7€
Jug - Pro Recco  2  1.50  7€

Rez: 9.66€

Panionios i Xanthi 3 od 4 utakmice igraju under 2,5 golova, i tipično za većinu Grčkih ekipa, puno kvalitetnije čuvaju svoj gol, nego što ugrožavaju protivnički. Domaćin je još uvijek na mjestu koje ga vodi u play off, no ne svojom zaslugom, već lošim rezultatima konkurencije. Oni su u 5 kola osvojili 4 boda, i postigli svega 2 gola. Xanthi je 6 bodova iza njih, i daleko su od opasne zone, a današnjom bi se pobjedom mogli umješati i u borbu za play off. Stoga, tvrdo, i tko zabije, dobije. # Drott je sa 4 boda zakucan za začelje, a play out im bježi 8 bodova, 6 kola prije kraja, pa je i njima jasno da od opstanke neće biti ništa. Od trenutka kada nisu uspjeli dobiti Aranas, kao da je ekipa počela igrati opuštenije, pa zabijaju više, ali i primaju. U zadnje tri utakmice su na 26/27 golova, i premda se to može pripisati i opuštenijem pristupu protivnika, ipak je to 3/4 gola više od njihovog prosjeka.
Savehof je odlično krenuo, ali nakon serije jakih utakmica (Alingsas, Hammarby, Malmo, Kristianstadt) sa 4 poraza sa golom razlike došli su na rub play offa, i ova im je utakmica vrlo važna, kako zbog bodova, tako i da prekinu nevjerojatnu seriju. Jedna su od bržih ekipa lige, dok obrambeno fali centimetara, ali i mišića da bi bili među najboljim ekipama.  Stoga, Savehof na 30-ak +, dok domaćin vjerujem da neće ispod 25.

Imao sam neke neodložive obaveze jučer, i narušena je rutina slaganja parova. Poluautomatski rezultat je crvenilo na listićima. Iako gledam po stranicama crvenilo na tenisu jer su jučer uvjeti za igru u Indian Wellsu bili nemogući zbog vjetra snage Senjske bure. No, glavni je listić zelen, stoga danas "ispravak netočnog navoda", i povratak "proljetnom" zelenilu.