08. 08. 2015.

rizik

Grasshoppers - Lugano 2,5 Over 1.55
Sasnovich - Radwanska U.  2  1.30

Ulog 1/10  Koeficijent: 2.01 888sport
Rez: 0

Domaćin vodi trener koji "poštuje i primjenjuje" postulate Zemana, koji vodi goste. Takva utakmica ne može završiti sa malo golova. Domaćin je u tri kola na prosjeku od nevjerojatnih 6 golova, dok gosti nisu tako raskošni, no u jedinoj utakmici protiv ekipe koja igra otvoreno i ofanzivno, palo je 5 golova. Gosti su deficitarni što se kvalitete tiče, pa mislim da se neće upustiti u jurnjavu, pa zbog toga samo 2,5 over, ali moglo bi i bitno više. # Lošija Radwanska je počela igrati za ozbiljno, a beton joj je forte. Tvrdo, solidan tempo, malo razbacivanja, sve u svemu za limitiranu Sasnovich u ovom trenutku previše.

tenis

Dolgopolov - Sela  1  1.28
Irani - Hercog  2  1.11
Lučić - Sebov  1  1.15

Ulog 1/12  Koeficijent: 1.63  888sport
Rez: 1.63

Dolgopolova na listićima imam često kao i Fogninia, Gulbisa i slične genijalce kod kojih ni oni ne znaju kakvi će izaći na teren. No valjda će ga igranje kvalifikacija za ozbiljni turnir "opametiti", i natjerati da se ozbiljnije primi posla. Protivnik ne spada u istu rečenicu, i trebao bi dobiti i sa "74 skraćene loptice" čemu ne može odoljeti. # Irani i Sebov su anonimke, koje su u kvalam isključivo jer su domaće "mlade nade", no protiv iskusnih igračica ranga Hercog i Lučić ne vjerujem da će sakupiti više od 2/3 gema.

visoki koeficijent

Krunić - Glushko  2  2.70

Ulog 1/10
Rez: 2.70

Krunić na betonu izgleda izgubljeno. Njezina defanziva, koja joj je forte, na ovoj podlozi jednostavno ne funkcionira. Istina, prošle je godine iznenadila na US Openu kada je dospjela u 4-to kolo i dobila Keys i Kvitovu, no i sama je nakon toga izjavila da to i nije imalo puno veze sa njenom igrom, odnosno da su protivnice toliko razbacivale da ona ništa posebno i nije trebala raditi. Ako se izuzmu kvale u Kini, ove godine ima 3/7, ali nije čak toliki problem niti u negativnom skoru, već u načinu na koji gubi. Setovi sa nulom, jednim, ili maks. 2 gema. Gledao sam zadnji meč protiv Keys, i jako je loše to izgledalo, a poene je sakupljala isključivo na pogreške Keys. Nije mogla kontrolirati ni backhand Amerikanke, loše kretanje, mekani i nesigurni udarci, i ukupno 3 gema.
Glushko je 172-ga, a najbolje plasirana je bila na 79-om mjestu rang liste. Ne spada u vrh, nema snagu udaraca Keys, ali na betonu djeluje puno bolje od Krunić. Veći dio karijere je provela na ITF razini, ali na betonu ima pobjede protiv solidnih igračica. U Washingtonu je prošla kvale, i u prvom kolu protiv Hercog izgubila, ali nije to izgledalo loše. Fali malo snage i rizika u igri, no vrlo je borbena, solidno se kreće, i ne razbacuje bezveze. Solidni tempo, i sigurnost, i treba ju probiti. Krunić sumnjam da će i pokušavati. Ženski je to sport, i tko zna na koju će nogu ustati, i što im sve smeta, no Glushko će se boriti sigurno. Igrale su jednom, prije 4 godine, na betonu, i Glushko je dobila 6:2 6:0. Tipično. Meni je ovo otvoreni meč, lagana prednost Glushko, a koeficijent...