11. 02. 2016.

tenis

Kozlova - Ivanović  2  1.22
V. Williams - Sevastova  1  1.20
Millman - B. Becker  1  1.44

Ulog 10€ Koeficijent: 2.11
Rez: 10€

Kozlova je mlada i perspektivna, i ovdje je prošla kvalifikacije, pa za mene iznenađujuće dobila Strycovu, i manje iznenađujuće Vesninu. No, Ivanović, iako daleko od igre sa kojom je svojevremeno dospjela do broja 1 na rang listi, mislim da je još uvijek razina više za igračice ranga Ukrainke. Sezona joj nije sjajno počela, pa ako se u prvom meču protiv Broady, poraz može nazvati kiksom, protiv Pliskove i Keys su to otvoreni mečevi, koji su otišli na stranu protivnica. Zato mislim da je ovdje motivirana napraviti rezultat, i da joj uvjeti, a i konkurencija otvaraju mogućnost dobrog rezultata koji joj je potreban. # Sevastova je ne tako mlada igračica (26-ta godina) koja se vraća nakon skoro 2 sezone pauze zbog ozljede i operacije, a trenutno je na rubu top 100. Bila je već 36-ta na rang listi, i vjerujem da će ući i ostati u top 100, no nisam siguran da trenutno spada u najboljih 30-ak igračica. Venus ponovo na rubu top 10, i ako nije tankirala, ili predala prvo kolo, onda misli ići do kraja. Sevastova se mučila protiv Kucove i Vekić, dok je Venus lako riješila lošiju Radwansku, i nedoraslu Lee. Razlika u klasi. # Millman je debelo u prvih sto, što je početkom prošle sezone izgledalo kao SF. Što ozljede, što neozbiljan pristup, držali su ga van top 200, ali je sa 26 godina našao motiv, i sada uživa u rankingu karijere. Sve radi solidno, nema rupa u igri, i nije ga lako probiti, jer on sam sebe neće pobijediti, pa sa tom igrom najčešće dobija što mora, i namuči ponekog favorita. Beckerovi najbolji dani su iza njega, i sa 35 godina polako privodi karijeru kraju, i koristi ovakve prilike, na slabijim turnirima da odigra na ATP razini, jer je ispao iz prvih 100. Voli brže podloge, no sve je manje velikih rezultata, pa danas do završnice može još na challengerima. Poraz od Evansa na dvoranskom challengeru, ili komplicirani meč protiv Paula, 18-godišnjek igrača futures razine, govore da to više nije razina igre kojom bi ugrozio solidnog ATP igrača, što Millman danas je.

mix

Fenerbahce - Unicaja H-4,5  1  1.41
Kristianstadt - Kielce AH+6  1  1.34

Ulog 15€ Koeficijent: 1.91
Rez: 13.65€

Kako je jučer bio tenisko/rukometni dan, danas mi se čini da smisleno djeluju košarkaške utakmice. Fenerbahce ove sezone djeluje moćno, i možda, uz CSKA, kao ekipa koja ima najviše izgleda za najviši domet. Posložena ekipa, sa Obradovićem kao trenerom djeluje nezaustavljivo, i nižu pobjede bez obzira na ime protivnika. Vode u svojoj grupi sa svih 6 pobjeda, no kako je još 8 utakmica do kraja, vjerujem da iskusni stručnjak kao Obradović zna da neće moći držati ovaj ritam čitavu sezonu, i da će doći do pada, pa je važno iskoristiti momentum za napraviti razliku, koja će im omogućiti da opuštenije odigraju drugi dio, i u završnicu uđu spremni. Sa druge strane Unicaja se muči, i ne djeluje moćno kao prijašnjih sezona, pa se tako i u domaćem prvenstvu nije uspjela plasirati među 8 ekipa koje će igrati završnicu kupa, ali i u Euro ligi ne djeluju kao ekipa za velike domete. Uvjerljivi porazi protiv C.Z. u gostima, pa protiv Efesa i Kubana na svom terenu djeluju loše, naročito jer niti jedna od tih ekipa nije top, barem po prognozama, ali i po učinku u do sadašnjem dijelu lige prvaka. Stoga sumnjam da su u stanju iznenaditi danas. # Kristianstadt je u okvirima Švedske lige nadmoćan, no u Europi Švedski klubovi već dosta dugo ne igraju važnije uloge. Razlog je što većina mladih talenata, nakon godinu, dvije, odlazi igrati u Njemačku, ili druge klubove koji su financijski moćniji. No, Kristianstadt je okupio solidnu mladu ekipu, koja je profitirala igranjem protiv najjače konkurencije, i izgledaju iz kola u kolo bolje, i zrelije. Na 7-mom mjestu je u svojoj grupi sa 4 osovojena boda, i male su im šanse, ali još postoje da se plasiraju u doigravanje. Kielce je po imenima daleko bolja, i iskusnija ekipa, i već neko vrijeme spadaju u sam vrh, no onaj najtežu stepenicu ne preskaču. Jaki Hrvatski štih (Šego, Buntić, Čupić, Štrlek) uz domaće zvijezde (Szmal, Jurecki, Bielecki, Lijewski, Tkaczyk), te uz Aguinagaldea, Zormana, djeluju kao ekipa koja je po imenima za najviše domete, ali problem je iz godine u godinu isti, a to je da protiv najjačih ekipa nisu u stanju zabijati, koliko mogu primati. No, za današnju utakmicu sam se odlučio jer su igrači Kielca redom bili nositelji u svojim reprezentacijama na Euru, a kako su to mahom "vrlo iskusni" igrači, mislim da im treba još koji dan/tjedan da budu u optimalnom stanju. Sa druge strane je poletni domaćin, koji je na svom terenu dobio Lowen, i igrao utakmice koje su se odlučivale u zadnjim napadima protiv Szegeda ili Montpelliera, pa mi se 7 razlike čini kao (pre)veliki hendikep.

rizik

Khimki - Real H-4,5  1  1.87

Ulog 10€
Rez:10€

Nisam baš fan košarke, ali ovo mi se čini kao solidna oklada. Real ove godine nije na razini renomea, pa su u prvom dijelu do zadnjeg kola drhtali oko prolaza u top 16, no ni u nastavku nisu na razini ekipe koja je osvojila Euro ligu prošle sezone. Na svom terenu još kako tako, ali u gostima su dobili samo Bayern,  pa su i u drugom dijelu grupne faze na skoru 3:3. Khimki je iz sezone u sezonu bliže top ekipama, a ove sezone najzvučnija imena su NBA igrači, Rice, Šved, Augustine. Vodi u ovom dijelu sa skorom 4:2, a zanimljivo je da su sa Realom igrali i u prvom dijelu Lige prvaka, i dobili obje utakmice, u gostima 3 razlike, a na domaćem terenu 14 razlike. Osim toga, danas je Real oslabljen neigranjem Maciulisa, Fernandesa, Noccionija i Rejesa, što im neće biti lako nadoknaditi, kako u šuterskom dijelu, tako i pod košem. Sve u svemu, u utakmicama top ekipa, nije jednostavno pretpostaviti razvoj događaja, ali Real ove sezone ne izgleda gladan uspjeha, dok je Khimki ekipa kojoj je ovo prilika za iskorak prema vrhu, a izostanci kod Reala djeluju nenadoknadivo, pa se ovaj hendikep čini kao value.