27. 06. 2016.

niz

Schwartzman - Haase  2  1.20
Siegemund - Keys  2  1.14

Ulog 15€ Koeficijent: 1.37 bwin
rez: 20,55 €

Schwartzman na travi igra malo, i vrlo loše (skor 0:3), pa je jasno da od Wimbledona nema neka velika očekivanja. Haase sa druge strane ima više od 50 mečeva na travi, i loš skor (19:35), ali nakon što je pauzirao zbog ozljede djeluje nešto bolje, a i treba mu rezultat sa kojim bi se održao u društvu top 100, a bolju priliku za to neće imati od Schwartzmana na travi. # Siegemund je ove sezone napravila iskorak, ali njena podloga je zemlja. Njen je tenis zasnovan na odličnom kretanju, i na građenju poena, a na travi ne može stizati stvari kao na zemlji, a njeni su udarci ipak bez dovoljno snage da dominira. I Keys je po mom mišljenju napravila veliki korak ove sezone, a ulazak u top 10 je potvrda, ali u njenom slučaju, trava je odlična podloga na kojoj njena snaga dolazi do punog izražaja. Na njenom servisu protivnice imaju puno problema izdržati agresiju, dok je servis Siegemund poprilično ranjiv, pa iako ne sumnjam da će Njemica uložiti 110%, Keys djeluje moćno, i jedna je od favoritkinja za velike stvari ovdje.

rizik

Cuevas – Kuznetsov 3,5 over  1.44
Istomin – Anderson  2  1.22
Gibbs – Flipkens  2  1.22

Ulog 10€ Koeficijent: 2.15 bet36
Rez: 10€


Cuevas je dospio u finale turnira na travi neposredno prije Wimbledona, ali i prije se znalo da može biti neugodan i van zemljanih terena na kojima se osjeća najbolje. Ipak, nisam uvjeren da to znači da ovdje može napraviti veliki rezultat, već bih taj uspjeh, uz njegovu dobru igru pripisao i solidnom ždrijebu, ali i pristupu igrača u tjednu prije GS turnira. Kod njega, kao i kod većine zemljaša, pristup nije upitan, i u svaki meč ulaze sa idejom da će se boriti za svaki poen, što uz njegov solidni servis, ali i forehand, može biti nezgodna kombinacija. Za Kuznetsova je trava možda malkice prebrza, i bolje se osjeća na betonu, ali kada se pogledaju njegovi mečevi na ovoj podlozi, velikih problema ima protiv velikih servera, ali protiv igrača sa kojima može ući u razmjene prolazi puno bolje. Bolji dokaz od pobjede protiv Ferrera ovdje u Wimbledonu mislim da ne treba. Stoga, meč u kojem je Cuevas favorit, ali vjerujem da bi moralo biti gusto, i u 4/5 setova. # Istomin ove sezone iz lošega u gore. Rezutat je ispadanje iz društva najboljih 100, ali kako igra, i ne spada u to društvo. Anderson se vraća nakon ozljede, i nije još na svom maksimumu, ali odigrao je ponešto mečeva, i vjerujem da će ovdje izgledati sve bolje iz meča u meč. Gubio je od Tomića i Johnsona, ali Istomin u ovom trenutku mislim da nije u tom rangu. # Gibbs ima u karijeri 6 pobjeda na travi, ali sve dolaze sa ITF razine, i iz kvalifikacija. Flipkens je namučila Garciu u polufinalu Mallorce, a za njenu igru trava je odlična podloga jer su joj servis i forehand jake strane, a ni backhand slice nije toliko ranjiv. Ovo bi joj trebala biti 50-ta pobjeda u karijeri na ovoj podlozi, i vjerujem da ju Gibbs neće u tome spriječiti. 

singlovi

Džumhur +6,5 - Kudla  1  1.77 5€ bet at home
Lorenzi - Lacko 34,5 under  1.75 5€ bwin
Arruabarena - Govortsova -3,5  2  1.74 5€ bet at home

Rez: 6.15 €

Kudla je svakako na travi imao više uspjeha, ali zadnji porazi od Stakhovskog i naročito Donskoya govore da nije u najboljem izdanju. Džumhur je zemljaš, ali već je ove sezone na betonu dokazao da može igrati na visokom nivou kada je motiviran. Pobijediti Istomina ove sezone i nije neki pothvat, ali ne blista ni Kudla. Vjerujem da Damir ima šansu i dobiti ovaj meč, ali Kudla je još uvijek favorit, no 7 gemova razlike čini mi se puno. # Ni Lorenzi ni Lacko nemaju servise, ni igru kojom bi tie breakovi bili izvjesni, a ova je granica bez produženih setova prolazna i u 4 seta. Lacko je jasan favorit, a kako će se igrati puno poena u kojima će se odlučivati nakon izmjena, njegove su lopte ravnije, snažnije, a rolanje dijagonala i čekanje da protivnik pogriješi, što je forte Lorenzijeve igre, ovdje jednostavno ne prolazi. # Govortsova igra sezonu van pameti. Kao da je dokazala što je htjela prošle sezone, a ovu igra rekreativno. Ipak, u zadnjim je mečevima pokazala znakove života, a ako odigra svoj prosječni tenis, na travi je vrlo nezgodna. Arruabarena je stilom, ali i fizičkim predispozicijama tipična zemljašica, i na travi nema ni snage, ali niti igru kojom bi parirala. Hendikep sam uzeo jer vjerujem u pobjedu Govortsove, ali ako će igrati kao početkom sezone moglo bi to i drugačije završiti. Ako će igrati na razini igara protiv Bondarenko ili Puig u Parizu, onda će dobiti uvjerljivo.