07. 05. 2016.

rizik

Kristianstadt AH-3 - Savehof  1  1.38
Vesnina - Maria  2:0  1.44

Ulog 10€ Koeficijent:  1.97 bet365
Rez: 

Nije neka novost da Kristianstadt financijski, pa slijedom stvari i kvalitetom odskače u Švedskoj ligi. Za njih je liga prvaka "pod mus", a Savehof, unatoč tradiciji, i solidnoj mladoj ekipi, mislim da ih u tome ne može spriječiti. Nakon prve utakmice Ola je zaključio da ih je koštala pauza od 10-ak dana na koju nisu navikli, ali i da su noge bile teške jer su odradili mini pripreme za završni dio sezone. Već u drugoj utakmici je to izgledalo bolje, i vjerujem da su slomili nade gostiju da bi ovdje mogli do iznenađenja. A previše je uloženo (za Švedske prilike) u ovu ekipu da bi se kockali, pa mislim da će danas završiti seriju, i izboriti finale. # Ogromna je razlika u kvaliteti igara ove sezone. Vesnina je izgubila od Kvitove u drugom kolu Madrida, ali daleko od toga da je igrala loše. Maria je krenula u sezonu sa 1:8, a dolaskom na zemlju popravlja dojam, ali pobjedama protiv igračica koje su sa izuzetkom Parmentier daleko od prvih 100. Vesnina po igrama spada debelo u top 50, a protiv igračica koje nisu na razini Vesnine, a u prvih 100 su, Maria nije ni blizu seta.

singlovi

Bordeaux - Lorient 2,5 over  1.75  7€  bwin
Elfsborg H-1,5 - Gefle  1  1.78  7€  bwin
Zurich - Basel  2  2.20  5€  bet at home

Rez: 16.71 €

Bordeaux se kompletira napokon, i fali mu još 3/4 igrača kojih nema praktnično čitavo prvenstvo, ali u odnosu na prijašnju situaciju, mogu se smatrati kompletnima. Obje su ekipe osigurale opstanak u zadnjim kolima, pa danas mogu dati oduška, i odigrati utakmicu za navijače jer je veliki teret pao sa leđa. Zanimljivo je da imaju potpuno istu gol razliku 46:55, koja govori da mogu zabiti, ali da im obrane nisu jača strana. I onako su na ovom prosjeku, ali danas ih očekujem i u još efikasnijem izdanju. # Gefle se raspao, i u zadnje su dvije utakmice popili 12 golova, pa je evidentno da moraju nešto mijenjati, ali po napisima ljudi koji su bolji poznavaoci Švedskog nogometa, nemaju baš previše opcija. Sa druge strane Elfsborg je ekipa sa dva lica. Na svom terenu su vrlo agresivni i ofanzivni (igraju na umjetnoj podlozi, pa su po tome slični Norkopingu), dok u gostima, naročito na prirodnoj travi izgledaju neprepoznatljivo. Gefle očekujem u zatvorenijoj varijanti, ali nakon raspada sustava u zadnje dvije utakmice ne vjerujem da se mogu konsolidirati toliko da bi izvukli povoljan rezultat na jednom od nezgodnijih gostovanja u Švedskoj ligi. # Činjenica je da je Basel već prvak, i da nemaju rezultatskih motiva, kao i da je Zurich posve neočekivano u grčevitoj borbi za opstanak, i da im je svaki bod dragocjen. Zbog oklada sam pogledao dijelove 2/3 utakmice Zuricha, i ta ekipa ne liči ni na što. Bez ideje, igrači preplašeni i nesigurni, međusobno neprekidno gestikuliraju i prepiru se, ukratko, strašno za gledati. Naravno da rezultati odgovaraju prikazanom, pa iako je razlika u motivu velika, Basel i sa rotacijama u ekipi izgleda kao ekipa koja ima glavu i rep, a Zurich je popust već dobio na gostovanju u Baselu. Razlika u kvaliteti igre ove dvije ekipe je tolika da za ovaj koeficijent izgleda dobra oklada pobjeda Basela usprkos velikoj važnosti bodova za domaću ekipu.

niz

W. Ham - Swansie  1  1.36
Leicester - Everton 1,5 over  1.17

Ulog 15€ Koeficijent: 1.59 bwin
Rez: 0

W. Ham ima još teoretske šanse izboriti i ligu prvaka, ali i posla da bi izborio Euro ligu, pa su im današnja tri boda iznimno važna. Zabijaju serijski i najjačim ekipama, pa ne sumnjam da su u stanju zabiti ponešto i Swansieu koji je na gostovanjima skroman. Gosti dolaze bez nekoliko standardnih igrača, pa uz razliku u motivu, kvaliteti, činjenici da su u gostima u nizu uvjerljivih poraza ovaj koeficijent izgleda još uvijek više nego isplativ. # Everton je potonuo, i taljigaju utakmice do kraja sezone, ali danas mislim da će imati motiv "nasaditi" senzacionalnog prvaka Engleske. Lennon, Lukaku, Barkley, Cleverly dokazano imaju kvalitete zabiti na svakom terenu, a danas igraju protiv ekipe koja sasvim sigurno nije u optimalnom stanju, a osim toga neće imati na raspolaganju standardnu obranu (nema Hutha i zadnjeg veznog Drinkwatera). Sa druge strane vraća se Vardy, a najavljena je postava sa Schluppom, Okazakiem, Mahrezom i Vardyem izgleda ofanzivno, pa vjerujem da su za parti pasti ponešto golova iako je kraj sezone, i utakmica nema nikakav značaj.

sistem

A. Villa - Newcastle  2  1.65
Toulouse H-1,5 - Troyes  1  1.525
Hannover - Hoffenhaim AH0  2  1.625

Ulog 9€  sistem 2/3 bet365
Rez: 9 €

A. Villa obara negativne rekorde, kako svoje, tako i u broju uzastopnih poraza, ali i broja bodova sa kojima završavaju prvenstvo. Počeli su nešto i zabijati u zadnje vrijeme, ali zbog toga primaju puno golova, ali rezultat se ne mijenja. Newcastle je u kritičnoj situaciji, pa im danas samo 3 boda produžavaju nadu u opstanak, ali nakon što ih je preuzeo Benitez ipak se osjeti napredak, naročito u defanzivnom dijelu. Po portalima očekuju njihove juriše, ali mislim da je Benitez preiskusan da bi svoju ekipu gurnuo u situaciju koja im nije "prirodna". Po mom mišljenju, prije svega će zatvoriti svoj dio terena, i čekati da pred svojim navijačima domaćin krene "grlom u jagode" pa ih uredno iskontrirati. U svakom slučaju, kako djeluje obrana A. Ville, i Newcastle bi morao zabiti ponešto, dok gosti imaju kvalitetu za sačuvati svoj gol, ili u najgorem slučaju primiti jedan. # Toulouse po izvještajima zadnja je kola odigrao solidno, ali falilo im je i malo sreće da nisu osvojili po koji bod više. Danas nemaju izbora, jer samo pobjedom zadržavaju šanse za opstanak, ali važna bi mogla biti i gol razlika. U ovom trenutku imaju lošiju gol razliku od konkurenata, ali 3, odnosno 4 gola bi se moglo nadoknaditi (Ajaccio dočekuje PSG, dok Reims ide u Marseille). Ako protiv nekoga imaju priliku, onda je to razbijeni Troyes, kojeg su dobili u zadnje 3 utakmice na svom terenu. Zadnju su na svom terenu izgubili od Lyona, uz dva postignuta gola, a prije toga su Bastiu i Caen dobili sa hendikepom. # Hannover i Hoffenhaim su promijenili trenere, i dočekali određeni napredak, i dok za Hannover dolazi prekasno, Hoffenhaim je vrlo blizu osiguranja opstanka. Sa današnja 3 boda bi bili sigurni. U prvim utakmicama pod novim vodstvom, Hannover je iznenadio protivnike visokim presingom umjesto nabijanja pred svojih 16 metara, ali to sada više i nije neka novost. Sa druge strane, gosti su od promjene trenera zabilježili 5 pobjeda, remi i poraz u Monchengladbachu. Domaćin daje priliku mladim igračima koji bi iduće sezone trebali imati znatniju ulogu, pa uz razliku u motivu, ali i formi, mislim da su gosti izraženi favorit. Azijski hendikep jer je koeficijent još uvijek vrlo dobar za sistem, ali i činjenice da bi i sa bodom gosti bili vrlo blizu osiguranja opstanka.