04. 04. 2016.

single

PSV ml. - Oss  1  1.75

Ulog 5€ bet 365
Rez: 3.75€

Ovaj mi koeficijent baš nije jasan. Iako se često pokaže da su bookmakeri bili u pravu, jednostavno ne mogu ne pokušati. PSV je na 11-tom mjestu sa 39 bodova, ali kako nema ispadanja, a oni ne mogu ni u prvu ligu, igraju neopterećeno, ali korektno sve u svemu. Oss je predzadnji, i samo je Waalwijk sakupio 2 boda manje od njih. PSV je dobio zadnje dvije utakmice protiv Helmonda i Ajaxove mlade ekipe u gostima. Oss je izgubio zadnja tri svoja gostovanja sa ukupnom gol razlikom 0:13. Osim toga, kako PSV nema više obaveza u Europi, ni u kupu, danas se očekuju neki igrači iz prve ekipe koji nisu igrali zadnje utakmice da pojačaju postavu (ništa službeno, ali očekuju se DeWrij, Koch, Maher i Bergwijn, ako to nešto nekome znači). Sve u svemu, po tablici bolja ekipa, koja bi danas mogla biti pojačana, protiv ekipe koja je u gostima među tri najslabije u ligi, a zadnja tri meča je uvjerljivo gubila, i procjena na pobjedu domaćina je 55/45. Ne razumijem.

rizik

Cibona - Zadar  1  1.65
Porto - Tondela  1  1.10 :-) :-) :-)

Ulog 10€ Koeficijent: 1.82  HL
Rez: 10€

Cibona se naputovala,i na žalost nije izborila final four FIBA kupa, ali može se primjetiti da je ekipa solidno posložena, i da je Mulaomerović uspio ukomponirati ekipu od (pre)iskusnih, i (pre)neiskusnih igrača. Prevagu donose Florence i Žižić Jr., a uz Rozića, Krušlina, Hukića, Joksimovića, Žižića sr., Siriščevića izgledaju kao favorit za mjesto iza Cedevite. Zadar sa druge strane u problemima jer Cosey je odbio ugovor za iduću sezonu i odlepršao u Tursku, (a u ABA ligi im je bio daleko najkorisniji igrač), a uz to M. Ramljak je ozlijeđen, dok su Delaš, I Ramljak i Kraljević počeli trenirati prije par dana, i vjerujem da će nastupiti, ali je upitno koliko su spremni. Baz Coseya ekipu gura Kraljević, no i Cibona je pod koševima solidna, pa će duel sa Žižićima biti vrlo bitan za ishod, ali na vanjskim pozicijama imaju problema, jer su i Bašić i Bošnjak, i Delaš igrači koji mogu bljesnuti, ali osciliraju iz utakmice u utakmicu, pa je teško predvidjeti u kakvom će izdanju odigrati. Za ovakav koeficijent čini mi se vrijedno uložiti na Cibonu, koja je umorna, ali već u prvom kolu igraju vrlo važnu utakmicu za osvajanje drugog mjesta, i prednost domaćeg terena u polufinalu, a kako su gotove obaveze u Europi, imati će dovoljno rupa u rasporedu za odmor umornih veterana. # Portu trebaju bodovi za direktan plasman u ligu prvaka iduće sezone, i iako ne izgledaju močno kao prethodnih sezona, Tondela, koja je već drugoligaš praktično, teško ih može iznenaditi. Osim toga, gosti će biti bez 4/5 inače standardnih igrača, ali i sa njima bi bilo koji rezultat osim pobjede domaćina bio velika senzacija.
Treba i malo sreće. Jedna oklada padne golom u 93-ćoj minuti, druga utakmica sa 31-nim udarcem, od čega 17 u okvir završi sa 1-nim golom, a druga sa 4 udarca završi sa 2 gola na poluvremenu.