10. 06. 2016.

moralo bi

Čile - Bolivija  1  1.21  25€ bet at home

Rez: 30.25 €

Čile je u prvom kolu protiv super jake Argentine poražen, i sada je u "must win" situaciji. Bolivija je pak izgubila od Paname, pa su samo dokazali da se radi o vjerojatno najslabijoj Južnoameričkoj ekipi. Osim toga niti atmosfera oko reprezentacije nije najbolja, i stalan je pritisak oko smjenjivanja izbornika. Bolivija je u nizu od 6 poraza, dok je zadnji njihov susret prošle godine na Copa Americi završio pobjedom Čilea 5:0. Vjerujem da ni danas Sanchez, Vidal, Pinilla, Aranguiz, Bravo i ostali ne bi smjeli imati previše problema.

tenis

Kalashnikova/Shvedova - Panova/Sadiković  1  1.40
Mladenović - Mertens  1  1.33

Ulog 7,5€ Koeficijent: 1.86 bet36
Rez: 6.45€

Još jedan nastavak na Kalashnikovu i Shvedovu. Današnje su protivnice Panova, koja bi puno bolje stajala na rang listi na kojoj bi se ocjenjivao izgled nego teniske mogoćnosti, i Amra Sadiković, koja je sa 26 godina još uvijek daleko od najviše razine. Panova je prošle sezone igrala sa Gasparyan, i to je solidan par, ali je Gasparyan odskočila i igra ove sezone na WTA razini, pa je Panova prisiljena igrati praktično svaki turnir sa drugom partnericom. Na parskoj rang listi je 62-ga, dok Sadiković ima puno bolji skor, ali 185-to mjesto na rang listi govori o snazi turnira na kojima je ostvarivala svoje pobjede. Po mom mišljenju, Panova i Sadiković teško da mogu ugroziti favoritkinje jer niti imaju prednost u individualnoj kvaliteti, niti u uigranosti, a o odnosu ostvarenja u parskoj konkurenciji ne treba ni govoriti. # Za Mertens je ovo odlično ostvarenje. Riječ je o igračici koja je u 21-voj godini još uvijek daleko od prvih 100. Gledao sam meč protiv Krunić, i moram priznati da nisam vidio ništa specijalno u njenoj igri zbog čega bi očekivao da bi Belgijanka mogla "bljesnuti" u travnatom dijelu sezone. Protiv Bouchard je iskoristila "nezainteresiranost" protivnice koja je jedva čekala da pobjegne sa terena (i pokupi ček za nastup), dok je protiv Krunić jedina njena prednost bila u korištenju brojnih break prilika (Krunić je imala 15 break prilika od kojih je iskoristila tek 4, dok je Mertens iskoristila 5 od 7 prilika). Iako Mladenović spada u niz čudljivih igračica (Francuska škola), njen servis, ali i igra u polju mislim da su za Mertens još uvijek razina na koju ona nema odgovora.

singlovi

Karlović - Mannarino tie break u prvom setu  1.90 5€ bwin
Vandeweghe - Rodina H+5,5  2  1.80 5€ bwin

Rez: 10€

Karlović prema očekivanjima u prošlom kolu nije izborio break loptu, a spasio je jednu koju je izborio Sijsling. Mannarino u prva dva kola nije dozovolio niti jedan break protivnicima, i dok je u prvom kolu protiv Seppia spašavao break lopte, protiv Medvedeva nije dozvolio niti jednu break priliku. Koeficijent da će nastaviti sa čvrstom igrom na svom servisu izgleda neodoljivo. # Vandeweghe je dočekala svoj dio sezone, ali ono što sam vidio u meču protiv Hibino je užas. Japanka jednostavno nije imala odgovora na snagu Amerikanke, ali Vandeweghe se uopće ne kreće, i igra loptice koje su joj na dohvat, dok je loptice koje je Hibino odigravala uz linije uglavnom ispratila pogledom. Osim toga, dominira forehandom, dok na backhand strani ni iz bliza nije toliko opasna, a u pokušajima da skrati poene dosta i griješi. Rodina je do travnatog dijela sezone imala očajnu sezonu. Niz poraza u kvalifikacijama i u prvim kolima rezultirao je ispadanjem iz prvih 100. No, ovdje je protiv Janković djelovala vrlo solidno. U prva dva kola je izgubila svoj servis jednom u prvom kolu protiv Galfi, i dva puta protiv Janković. I ona se više oslanja na snagu nego na kretanje, ali za razliku od Vandeweghe pokazala je veliku želju i borbenost, pa iako ne spada u rang Amerikanke ovakav mi se hendikep čini ipak pretjeranim, jer niti je Rodina na svom servisu ranjiva kao Hibino, niti je Vandeweghe pokazala neku vrhunsku igru kojom bi impresionirala.