13. 09. 2015.

rizik

Athletic Bilbao - Getafe  1  1.55
Panetolikos - Panthrakikos  1  1.44

Ulog 1/10 Koeficijent. 2.23 bwin
Rez: 2.23

Bilbao je imao naporan ulazak u sezonu, i u dva tjedna su odigrali 6 utakmica, od čega tri protiv Barce. Nakon osvajanja super kupa i kvalificiranja u skupine Euro lige, kiksali su u gostima u  6-toj utakmici kod raspoloženog Eibara. Pauza im je dobro došla za odmor, i pripremu, pa Getafe danas ima pred sobom protivnika koji je kvalitetniji, odmoran, i motiviran. Njima je svake sezone cilj opstanak, i domaćinska su ekipa, a ovu su sezonu krenuli porazom kod Espanyola, i domaćim kiksom i porazom od nejake Granade. Teško će ovdje nadoknaditi bodove. # Panetolikos spada u zlatnu sredinu, i tradicionalno većinu bodova sakuplja na domaćem terenu. Domaći poraz od Panathinaikosa nije veliki uspjeh, no gostujući protiv Asterasa daje naznake da se radi o solidnoj ekipi. Panthrakikosu su prognozirali ispadanje ove godine, i prva dva kola i dva domaća poraza govore tome u prilog. Onaj proti Asterasa (kojeg je domaćin dobio u gostima) i nije neočekivan, no protiv Verie je naznaka da se radi o slaboj ekipi.

rizik

Celta - Las Palmas  3,5 under  1.36
Odd - Bodo  2,5 over  1.44
Siniakova - Wickmayer  2  1.40

Ulog 1/10 Koeficijent. 2.75  bet365
Rez: 0

Celta je odlično krenula u prvenstvo i sa dvije pobjede je pri vrhu. Nastavljaju solidnu prošlu godinu, i iako nisu u konkurenciji za sami vrh, i ove godine očekuju plasman u gornjem domu. Las Palmas je novajlija, i u prva dva kola je pokazao da će se muški boriti za svaki bod. Nemaju ekstrakvalitet naprijed, no zato "parkiraju autobus", pa čekaju na eventualne prilike iz prekida ili kontre. Celta nije u rangu ekipa koje će ovakve protivnike razbijati pod normalno, pa mi se čini da su 4 gola puno za ove okolnosti. I trener u izjavi kaže da će se morati jako potruditi za dati gol, pa da je puni fokus na tome da se ne primi gol. # Suprotna situacija u Norveškoj ligi. Bodo je odradio odličan posao u nizu utakmica sa konkurencijom u donjem dijelu tablice, pa sada sa bodovnom razlikom koja garantira opstanak, mogu igrati opušteno, iako su i u važnijim utakmicama pljuštali golovi. Odd je jednako efikasan, a prima po koji gol manje, no i oni nakon ispadanja od Dortmunda (16 golova u dvije utakmice) nemaju zbog čega kalkulirati, već pobijeđivati kako bi se umiješali u borbu za Europu iduće godine. Ovo je utakmica koja bi morala ići i na više od 3 gola, no koeficijent je za minimum sasvim solidan. # Wickmayer je na rubu top 100, i ako želi na GS turnire, do kraja godine joj treba neki bolji rezultat. Ovaj turnir je dobra prilika jer nema najboljih igračica, a njene igre u zadnje vrijeme i na betonu uopće nisu loše. gubila je od Tsurenko koja je hit na betonskoj podlozi, Konte koja je bila u 1/8 fianala New Yorka, i Azarenke, i svi su mečevi bili gusti. Siniakova je na račun prošlogodišnjih rezultata u dvorani (polufinale Moskve), i polufinala Praga na zemlji u prvih sto, no negativan omjer ove sezone ukupno, i na betonu govore da za ovu 19-godišnjakinju predstoji još dosta posla da se ustabili na ovom nivou. U Ameriku je došla samo na US Open, i izgubila u prvom kolu, pa ju očito više zanima kraj godine, i turniri u dvorani, na kojima praktično brani svoj top 100 status.

rizik

Empoli - Napoli ODG  1.70
Izrael - Italija  2  1.40

Ulog 1/10  koeficijent 2.38 bwin
Rez: 2.38

Kada u ekipi imaš vezni red Allan, Valdifiori, Hamšik, Insigne, i u napadu Callejona i Higuaina, onda je jedina opcija igrati na gol više. Obrana zbog toga ima problema, ali za Talijansku ligu ovaj ofanzivni potencijal spada u vrh. Empoli voli igrati protiv jakih, i redovno im radi probleme. Oni imaju Saponara, i 10 igrača, no u ovoj utakmici se slažu okolnosti za solidan over. Igra se kod slabije ekipe, koja doma ima dodatni impuls, obje ekipe zabijaju, i primaju dosta, obje ekipe trebaju bodove. # Izrael ima Fishera pod košem, Eliyahua i Casspia, te Ohayona i Mekela , no iza toga je tanak. Trener bez autoriteta (pozove time out, pa trči u publiku čuti što mu ima reći Zvi Sherf, i ne stigne igračima nacrtati akciju, nakon čega oni iz auta bace loptu protivniku u ruke samo je jedan primjer), raubanje prve petorke do krajnjih granica, obrana koja nije na razini vrhunskih reprezentacija. Italija sa druge strane igra stalno jednu akciju.Od trojke Galinari, Belinelli, Gentile, koji se dokopa prvi lopte šutira, ili ide u solo. Tek ako je baš jako zatvoren, onda lopta ode dalje. No, rade to dobro, i imaju drskost, muda do poda, a i kvalitetu, i izuzetno ih je teško braniti, jer nema akcija koje možeš snimiti i pripremiti se. Kada se tome dodaju Bargnani, Cousin i Meli na centrima, i Aradori i Hacket na bekovskim pozicijama, mogli bi biti iznenađenje.