26. 01. 2016.

niz

Kerber - Azarenka  2  1.25
Španjolska - Mađarska  1  1.11

Ulog 1,5 Koeficijent: 1.39
Rez:

Azarenka liči na igračicu koja je bila br. 1, i gazi sve pred sobom. Kerber nakon trilera u kojem je visila protiv Doi, u nastavku kao da si je birala protivnice, jer Kerber i Beck joj savršeno odgovaraju stilom. Međusobno je 6:0 za Azarenku, a dobila je zadnji meč nedavno, i to 6:3 6:1, pa vjerujem da Kerber može pružiti i jači otpor, ali ovakvu Azarenku se dugo nije gledalo, pa pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. # O ovom paru već rečeno, pa mi se ishod u kojem Španjolska propušta polufinale zbog kiksa protiv slabašne Mađarske izgleda nemoguće.

singlovi

Forfar - Linlithgow 2,5 over  1.70
Španjolska .- Mađarska  AH-5  1  1.76

Ulog 0,5 po paru
Rez:

Danska izgleda kao reprezentacija koja je "zakaparila" polufinale, iako protiv lokalnih rivala Švedske, i oslabljene Njemačke imaju još puno posla, dok je Španjolska u situaciji da ne odlučuju sami o polufinalu, jer će im "kapu krojiti" utakmica zadnjeg kola između Danske i Njemačke. Ono što Španjolci mogu napraviti je smanjiti rizik da neće vidjeti polufinale, time što je u igri i ukupna gol razlika (ako Njemačka dobije Dansku 3 ili 4 razlike, Španjolci su out, no ako Njemci dobiju 2 ili 5 razlike, onda će odlučivati ukupna gol razlika). Naravno, pretpostavka je da te ekipe dobiju svoje utakmice protiv Mađarske i Rusije (Španjolska), odnosno Švedske (Danska). Danska je trenutno na gol razlici +18, pa sa pobjedom protiv Švedske, i pretpostavljenim porazom od Njemačke 5 razlike, može biti na +15, ili boljoj gol razlici. Njemačka je na +9, pa uz pretpostavljenu pobjedu +5 protiv Danske može biti na +14. Španjolska je na +1, i obzirom na dojam koji su na prvenstvu ostavile Rusija i Mađarska, jasno je da im je danas prilika za nabiti gol razliku.
Mađarska je prije prvenstva kotirala dosta visoko, ali u trenutku kada su se odrekli Csaszara, mislim da su "objavili" da nemaju velike ambicije. Bodo, lošiji Nagy, Ancsin i ostatak ekipe jednostavno nije na tom nivou da bi mogli računati na visoki plasman, a udarna snaga reprezentacije (bolji Nagy) nije više u godinama kada mu gode ovakve priredbe i veliki broj utakmica u malo dana, a i dobar dio sezone je ozlijeđen. Muče se u napadu, i nema igrača koji je u stanju raditi višak, i otvarati obrane, pa sve izgleda dosta sporo i bezidejno.
Španjolska pak ima problema sa vanjskim igračima, i na prste jedne ruke mogu se nabrojati situacije na utakmici u kojima njihovi vanjski igrači pucaju sa 9 ili više metara. Sve se svodi na uporno probijanje na 6 metara, i guranje lopti na Aguinagaldea, ili na drugog igrača koji se ubaci na liniju 6 m. I danas će se boriti sa Mađarskim plotom na 6 m, ali problem Mađara, vjerujem da leži na drugoj strani, jer će i oni vrlo teško probijati odličnu Španjolsku obranu, pa vjerujem da će biti podosta kontri, i laganih golova na nepostavljenu obranu. Stisnuti boljeg Nagya, a ostaviti Bodoa i lošijeg Nagya da riješavaju napade u duelu sa Viran Morosom i Guardiolom, izgleda kao dobar recept koji su Njemci odlično prezentirali. Još kada se tome doda da Mađarski golmani do sada nisu pokazali ništa, a na drugoj strani su čudesni Šterbik, i vrlo dobri Vargas (ne znam kakav je dogovor tko će na gol danas), onda se 5 razlike čini kao minimum kojim bi motivirani Španjolci trebali ispratiti ispuhane Mađare. # Forfar je u trećoj ligi, i žestokoj borbi za opstanak. Na domaćem terenu svega 2 pobjede, remi i čak 8 poraza, a gola razlika u 11 utakmica je 15:21. Očigledno imaju problema sa čuvanjem svoje mreže, dok ofanzivno i zabijaju više od gola po utakmici.
 Gosti su niželigaška ekipa i natječu se u nečemu što se naziva East Region Super League, a pridjev Super vjerujem da treba shvatiti kao Britanski humor. Pod vodstvom su Scottish Junior fotball asociation, pa izgleda da se radi od juniorskoj ekipi, ali to baš nisam siguran. Uglavnom, u toj "super ligi" su na 5-om mjestu, i sa gol razlikom 27:17, na prosjeku od 3 gola po utakmici.
 Uglavnom, dvije ekipe koje u FA cupu nemaju vrhunske ambicije, ali se odlično zabavljaju, kao što je bilo na prvoj utakmici sa zamijenjenim domaćinstvom koja je završila 3:3. Da će i na ovoj utakmici padati golovi, izgleda vrlo obećavajuće, što zbog domaćina koji se ne sjeća kada je utakmicu završio bez primljenog gola, što zbog gostiju kojima je ovo prilika da se pokažu, i da bez obzira na obranu, zabiju po koji gol, koji će moći "zalijevati" u obližnjem pubu. Natjecanje ozbiljno, ali ove dvije ekipe unatoč pridjevima liga u kojima igraju (league one, super league), ne izgledaju nimalo ozbiljno.