09. 05. 2015.

niz

Benfica - Penafiel  AH -1,5  1  1.23
Rogaška - Grosuplje  1  1.18

Ulog: 1.46  Koeficijent: ¸1.45  888sport
Rez:2.12

Komentar ideji da će Benfica dobiti otpisani Penafiel sa 2 razlike mislim da nije potreban. # Rogaška po lokalnim igračima puno kvalitetnija, 1:1 je u seriji i danas imaju priliku izboriti polufinale, u kojem ih čeka senzacija Helios, koji je izbacio Olimpiju. Prošlu utakmicu su ih na domaćem terenu razvalili 24 razlike.

sistem

Barcelona - Sociedad  AH-3,5  2  1.70
Metz - Lorient  DNB  2  1.975
Sivaspor - Fenerbahce  2  1.61
Hull - Burnley  1  1.90
Švedska - Švicarska 5,5  Under  1.75

Ulog 1/10  Sistem 3/5  Bet365
Rez.1.86

Barca može što poželi u ovom trenutku, no gosti se ne raspadaju protiv njih često. Čeka ih i uzvrat u Munchenu, a mislim da se ne zavaravaju da će Bayern istrčati sa bijelom zastavom. Stoga očekujem da će neki iz veznog reda i sa bokova dobiti poštedu danas, i da neće stiskati gas do daske. # Metz ponovo potonuo, a gosti igraju solidno, i danas im je velika šansa da "zakapare" ostanak. # Fener mora dobiti, a o odnosim dva kluba govori činjenica da su direktori odslužili zatvorsku kaznu zbog namještanja međusobne utakmice. # Hull nema izbora, naročito nakon pobjede Sunderlanda, i jednostavno mora "udaviti" Burnley, koji je ispao. Kvalitete imaju, no nije lako igrati utakmice takvog naboja. Prednost je što im to nije prva, pa već imaju iskustva. # Švicarska je na željenom 4-om mjestu, no odigrala je svoje protiv autsajdera, a slijede im utakmice protiv kvalitetnijih protivnika, gdje bi morali uzeti koji bod ako misle vidjeti doigravanje. Na utakmicama Švedske pljušte golovi, no nakon kritika mislim da će trener morati posložiti i obranu. Utakmice su sve važnije, pa mislim da će ovi silni overi malo stati.

nogomet

Granada - Cordoba  1  1.44
Zagreb - Dinamo  2  1.33
Waasland - Mechelen  2  1.40

Ulog 1/10  Koeficijent. 2.69  Bet365
Rez.

Dugo sam se dvoumio, jer Granada nije navikla igrati agresivno, i pritiskati, no Cordoba je u takvom trenutku, da ako treba i sami će si zabiti. Osim toga to su klubovi iz susjedstva, i lokalni kažu da su u dobrim odnosima, a domaćinu je biti ili ne biti, dok je gostima sve ravno. # Kod naših nisam siguran da li je Dinamo "dužan" neki bod za puštanje Zagreba Osijeku, ali ako se igra normalna utakmica razlika je velika. # Mechelen ako ovo dobije igrat će doigravanje za plasman u Euro ligu. Domaćin nezainteresiran, igra sa mlađim igračima koji bi trebali igrati važniju ulogu u idućoj sezoni, a to rezultira sa porazima. I to od današnjeg protivnika u prvoj utakmici 4:1, a u zadnjem kolu od Genka 7:1.

rizik

Al Sharjah - Al Ain  2  1¸.36
Cibona - Cedevita  2  1.48

Ulog 2/10  Koeficijent. 2.01  Bwin
Rez:

Al Ain je prvak, a Sharjah se spasio ispadanja. Izašli su u susret, pa se utakmica igra kod Al Ain-a kako bi proslavili naslov sa svojim navijačima. Skor na domaćem terenu je 12 pobjeda i 1 neriješena utakmica, pa osim što su kvalitetniji, ne vjerujem da bi se gosti "usudili" pokvariti proslavu naslova. # Na tablici to izgleda izjednačeno, no Cedevita je barem klasu bolja. Sve je stvar motiva, no danas mislim da nema bitne razlike. Euroligaš, finalist ABA lige, protiv "ostatka ostataka" jedne velike ekipe. Plus je dodatni, poraz od Zadra, jer mislim da će ih vodstvo Cedevite "motivirati", i da počevši od danas neki igrači imaju "pregovore na terenu" o ugovoru za iduću sezonu.

golovi

Stuttgart - Mainz  ODG  1.62
Real - Valencia ODG  1.58
Ternana - Pro Verocelli 2,5 Under 1.62

Ulog 1/10  Sistem 2/3  888sport
Rez. 0,85

Tragikomedija od Stuttgartove obrane rezultirala je zaostatkom od 4 boda za zonom spasa. Danas im igraju samo 3 boda, a u goste dolazi Mainz koji se voli zatvoriti i kontrirati. Ako Stutgart i zabije prvi, vjerojatno je i Stevensu jasno da ne može računati da će prednosti i obraniti. Stoga, jurnjava, i golovi. # Valencija me kupila protiv Barce gdje je izgubila, ali imala 10-ak dobrih prilika, i promašeni penal. Real je zabio u svim domaćim utakmicama, dok gosti nisu Barci (zahvaljujući Bravu na golu), Malagi i Deportivu. Motiv (zbog Juventusa u tjednu), na strani gosta, stoga mislim da Realu neće biti lako. # Serie B, grčevita borba za opstanak, gdje je svaki rizik "zakonom zabranjen". Ovdje je važnije ne izgubiti, a golovi mogu pasti iz pogrešaka ili prekida. Kako prvenstvo ide kraju igra se sve tvrđe, jer svi su u borbi za nešto.