26. 05. 2016.

niz

Zverev - Robert I set 8,5 over  1.20
Johansson/Lamasine - Dodig/Mirza  2  1.16

Ulog 21€ koeficijent. 1.40 bet365
Rez: 0

Zverev igra puno, igra dobro, ali vjerujem da je umoran, kako fizički, tako i mentalno. Iako bi mu zbog načina igre brže podloge morale više odgovarati, njegov talent dolazi do izražaja i na zemlji. Sa druge strane je veteran Robert, koji se u 36-toj godini ponovo vratio u najboljih 100. Na svom servisu Zverev silinom i agresijom, Robert neobičnim stilom i odlično kontrolom, diktiraju događanja, pa su vrlo rijetki mečevi u kojima prvi set ne ide na veliki broj gemova. Zverev je favorit u svakom slučaju, ali Robert je i Djokovića odveo u produžene setove. # U parskoj konkurenciji Johansson nije u prvih 1000, dok je Lamasine na rubu top 100, zahvaljujući igrama na challenger razini. Za Dodiga i Mirzu nije potrebno isticati tko su u konkurenciji parova, a mislim da njihova očekivanja idu i do titule ovdje, pa protiv ovakvog miksa ne bi smjeli imati previše problema.

tenis

Mahut - Granollers  2  1.40
Stosur/Zhang - Makarova/Vesnina  2  1.28
Hingis/Paes - Farah/Groenefeld  1  1.26

Ulog 7€ koeficijent: 2.26 bwin
Rez. 8.82€

Za Mahuta je poznato da ima igru za brže podloge, ali u Parizu je jedini turnir koji igra "do daske" i na zemlji, a onda može biti nezgodan protivnik. Ipak, Granollers je u solidnoj formi nakon duže pauze, a za Mahuta na sporoj podlozi je vrlo nezgodan "matchup". Radi se o defanzivcu koji vrlo dobro čita igru, koristi slabije strane protivnika, teško ga je probijati u kontinuitetu, ali kada mu se da prilika forehandom i miksanjem neće se libiti diktirati poene. Nije on naravno vrhunska klasa, ali nije to ni Mahut, a meni to izgleda kao meč igrača koji mora tražiti poene, protiv igrača kojeg nije lako probijati na podlozi koja je vrlo spora, i koja "radi" za defanzivca. # Ni Stosur ni Zhang nisu parske igračice, iako bi po svojim individualnim kvalitetama mogle biti nezgodne, no igraju malo, i po viđenom ne snalaze se najbolje u specifičnim vještinama (volej, pokrivanje terena) koje parska igra traži. Osim toga, Stosur je u Pariz došla sa ozljedom zgloba lijeve ruke, pa po izjavama igra pod tabletama protiv bolova, stoga sumnjam da ima u planu veliki rezultat. Činjenica da Zhang u zadnje dvije godine ima 8 mečeva u parskoj konkurenciji od čega je 6 poraza mislim da govori za sebe. Makarova i Vesnina su ponovo u konkurenciji, a ovdje brane prošlogodišnje polufinale. Kako su ispale u single konkurenciji, parovi su im prilika za značajniji rezultat. # Farah i Groenefeld spadaju u visoku srednju klasu u parskoj konkurenciji, no Hingis i Paes su prošle sezone osvojili 3 od 4 GS naslova, a nedostaje im upravo Pariz. Zapelo je ove godine u Australiji u trećem kolu, ali od Mirze i Dodiga, koji su top kombinacija. Farah i Groenefeld mislim da nisu na tom nivou.

sistem

Jans/Knoll - Krunić/Lučić  2  1.90
Parmentier/Benneteau - Paire/Paquet  1  1.50 void
Athletic B II - Alaves  2  1.50

Ulog 6€ sistem 2/3 bet365
Rez: 6.55€

Knoll ima uspjeha u parskoj konkurenciji, i vrlo dobar skor ove godine, no problem je što je to ostvarila u paru sa Krunić koja je ovdje sa druge strane, i po viđenom, kvalitetnija je polovica tog para. Ako ih uzmemo i kao ravnopravne, Jans je bila vrlo solidna, ali čini mi se da je u silaznoj putanji, pa su zbog slabih rezultata i partnerice sa sve slabijim rankingom i pedigreom, dok Lučić ima i Grand slam naslov u paru, a ranking je loš jer ih igra samo na najvećim turnirima. Pošto je u singleu jučer izgubila, vjerujem da će imati motiva napraviti rezultat u paru, a ako je tako, onda mi se čini da su ona i Krunić ovdje favoritkinje iako to bookmakeri na vide tako. # Francuski mix, u kojem od četvoro na terenu jedino Benneteau ima odličan parski "pedigre". Paire je neozbiljan i u svojim single nastupima, pa je samo za pretpostaviti koliko će ozbiljno shvatiti mix konkurenciju, a i izbor partnerice koja je bez kvalitete i iskustva, govori da su mu ambicije zabaviti se bez pritiska. # Iako postoji nepisano pravilo da treba izbjegavati utakmice posljednje i prvo plasirane ekipe, ovdje mi se čini da je razlika u kvaliteti velika, a Alaves bi sa današnja tri boda praktično mogao pakirati kofere za prvu ligu. More je sličnih utakmica u zadnje vrijeme završavalo "pogrešnim" rezultatom, ali i tome mora negdje biti kraj. Ovo mi se čini kao dobra prilika.