26. 04. 2016.

singlovi

Hibernian - Dumbarton 2,5 over  1.50 7€ bet365
Norkoping - Hammarby ODG  1.60 7€ bwin

Rez: 7.70€

Hibernian do kraja sezone očekuju utakmice koje će im obilježiti sezonu, prije svega u finalu kupa protiv Rangersa (dva drugoligaša u finalu kupa), ali i doigravanje za prvu ligu protiv Falkirka. U preostala 2 kola jedina je nepoznanica "prednost" domaćinstva u uzvratu, što se barem meni čini kao poprilično nevažno, ali po najavama, domaćin ozbiljno razmišlja o tome. Da bi prestigli Falkirk na drugom mjestu, u realnom raspletu u kojem će obje ekipe dobiti svoje preostale utakmice, Hibernian treba nadoknaditi 7 golova lošiju gol razliku. Dumbarton je osigurao opstanak, a zadnje 3 utakmice su odigrali overe, u kojima su obje ekipe zabijale, a oni su postizali barem 2 gola. I međusobno su ove sezone u tri utakmice zabijali 14 puta, i sve su tri otišle u over, i u sve tri utakmice su obje ekipe zabijale. # Dva vrlo učinkovita napada, ali i obrane koje se ni uz najbolju volju ne mogu svrstati u neprobojne. U svih 5 odigranih kola, obje su ekipe zabijale i u porazima, ali i primale golove u pobjedama, a osim samih golova, činjenica je da je u većini slučajeva na utakmicama bilo više od 20 udaraca na gol, i da su uglavnom i oni, ali i protivnici imali dvoznamenkasti broj udaraca. Govori to puno o stilu igre,zbog kojega padaju golovi.

rizik

Wallsal - Shrewsbury 1,5 over  1.26
Govortsova - Strycova 2  1.18
Bonaventure/Hsieh - Cepelova/Kuzmova 1  1.34

Ulog 10€ Koeficijent: 1.99 bwin
Rez: 9.9 €

Wallsal je sigurno u doigravanju za promociju, ali imaju još šanse i za direktan plasman u Championship. Današnjom bi pobjedom došli na 3 boda od Burtona, koji u preostale dvije utakmice ima Gillingham, koji se bori za doigravanje, i Doncaster koji se grčevito bori za opstanak. Uz tri boda zaostatka, imaju i 5 golova lošiju gol razliku, a nije nerealna varijanta u kojoj bi i to mogao biti presudni faktor. Shrewsbury je gostujućom pobjedo kod Gillinghama napravio važan korak u borbi za opstanak, i sada su 4 boda, uz ovu utakmicu manje udaljeni od mjesta koja vode u niži razred. U zadnjih su 5 utakmica zabijali barem gol, ali i primali. Prva je ideja bila over 2,5, ali bod bi za goste bio puna šaka brade, pa sam izabrao sigurniju varijantu. # O Govortsovoj, i lošim rezultatima sam već imao monolog prije meča sa Bondarenko, a i dalje mislim da će teško sezonu okrenuti u mečevima na zemlji. I Strycova više voli brže podloge, ali iza sebe ima vrlo dobru sezonu, a osim toga igra se na "njenom terenu" u Pragu, pa mi se poraz u prvom kolu protiv igračice koja ima 6 poraza u nizu, ili 9 poraza u 10 mečeva ove sezone, čini kao nevjerojatan ishod. # Bonaventure je vrlo solidna parska igračica, dok je Hsieh bila i br. 1 u parskoj konkurenciji u periodu u kojem je igrala sa Mirzom, i ne tako davno. Cepelova je oko 250-tog mjesta, dok je Kuzmova 18-godišnjakinja koja igra svoje prve mečeve na slabim ITF turnirima. Razlika u klasi je, mislim, prevelika da bi se nadoknadio motiv domaćih igračica, koji u ovom slučaju može biti i kontraproduktivan.

zašto ne

Man. C. - Real - "public bet" je over, ili ODG i over - Potvrđeno je da neće igrati Yaya Toure, i u postavi domaćina najavljen je Sagna na desnom boku, ali i Fernando i Fernandinho u postavi, što bitno mijenja stanje stvari. Prednost Reala je u činjenici da ipak imaju "zvučnija imena", i uravnoteženiju ekipu. Sa druge strane prednost domaćina je tempo igre, ali i čvrstina duela koji "prakticiraju" iz tjedna u tjedan u Premiershipu, dok Real na ovom nivou ipak ima puno manje utakmica. Domaćin je zadovoljan ždrijebom, jer procjenjuju da je Real najmekši od sudionika polufinala. Ipak, sa druge strane, Real je u 8 od 10 odigranih utakmica završavao bez primljenog gola. Sa druge strane sa Sagnom na boku umjesto bitno ofanzivnijeg Zabalete, i sa dvojcem na zadnjem veznom, koji u napadačkim akcijama sudjeluju puno manje od Yaye, Pellegrini je očito naumio prije svega sačuvati svoju mrežu. X faktor su u Realu Marcello i Pepe. Prvi zbog činjenice da nerijetko "zaboravi" pokriti svoj bok kada ga lopta povuče u napad, a drugi jer mu nisu strani kiksevi, ali i "privremeno ludilo" za kojeg ispada iz igre, ili zarađuje kartone. Ako njih dvojica ne budu iskakali iz sustava, Real nije ekipa koju je baš samo tako probiti. Stoga mi se oklade na over čine vrlo rizičnima, jer po svemu sudeći, domaćin ima namjeru ne dozvoliti gostima postizanje gola u gostima, dok je teško očekivati "razularenu bandu" kako su neki napisi okarakterizirali igru Reala u Wolfsburgu, jer protivnik je puno ozbiljniji, i oni su svjesni da protiv Citya ne bi lako nadoknadili veći zaostatak. Bez Yaye, i sa Sagnom i Clichyem na bokovima, napad Citya ostaje na onome što naprave Aguero, Silva i De Bruin, dok Navas po meni nije na toj razini, i može biti opasan samo ako Marcello bude lutao po protivničkoj polovici, ali i Navas je po mom mišljenju u ekipi kako bi duplirao bok na kojem su Ronaldo i Marcello, pa je njegov ofanzivni doprinos poprilično upitan. Zato mi se usprkos silnim milionima koji su investirani u zvijezde obje ekipe under čini ipak nešto vjerojatnnijom opcijom, ali mi se kao najbolja opcija čini ostaviti ovu utakmicu sa strane, i pogledati je u miru.