05. 05. 2016.

sistem

Kyrgios - Cuevas  tie break u meču  2.25
Sevilla - Shakhtar  ODG  1.60
Stosur - Tig  20,5 over  1.87

Ulog 6€ sistem 2/3  bwin
Rez: 1.2 €

Kyrgios nastavlja sa impresivnim izdanjima, pa jučer protiv Wawrinke ponovo nije dozovolio protivnku šanse na returnu. Cuevas nema servis tog ranga, ali na zemlji je vrlo nezgodan, sa puno varijacija na svom servisu, i posloženom igrom, koju nije jednostavno razmontirati. Tie break mi se čini kao lako moguć ishod barem u jednom setu. Gostujući trener je istaknuo činjenicu da su u periodu kada su bili agresivni, i ofanzivni dominirali, ali su u drugom dijelu dozvolili Sevilli da dominira, što su gosti iskoristili i donijel odličan rezultat sa gostovanja. No, donijeli su i bolji protiv Bilbaoa, pa je Sevilla ipak prošla nakon drame. Očito je da domaćin na ovom nivou ima problema sa defanzivom, a gosti se moraju otvoriti i zabiti, što su uspjeli 2 puta u Ukraini, ali i Bilbao je zabio 2 puta na ovom stadionu. No, sa druge strane, teško mi je zamisliti da domaćin na svom terenu neće zabiti barem jednom. # Ponovo "rusvaj" na ženskom touru, i ponovo turnir u kojem među osam dolaze igračice koje nitko ni u najluđim varijantama nije vidio tako daleko. Od nositeljica ostala je samo Halep, a među osam su čak tri igračice koje nisu ni u prvih 100 (Cirstea, Chirico, Tig). Kada se tome dodaju čudesni mečevi sa nevjerojatnim usponima i padovima (npr. Garcia je vodila 6:0 3:0, pa je nakon 9 gemova koje je dobila u nizu, izgubila 8 od idućih 9, ali nije jedini primjer), jasno je da je svaka oklada u ženskom tenisu ove sezone više nego rizična. A sve se to događa na turniru "masters" serije, pa je pitanje što očekivati na manje važnim turnirima. Očito je da se stvara "novi poredak". Ovaj sam over izabrao jer Tig ima čudesne brojke na returnu (jučer preko 60% poena protiv Keys), pa vjerujem da će ponešto napraviti i protiv odličnog servisa Stosur, ali Australka neće samo tako dozvoliti da ju se dominira. Lako moguća su tri seta, a granica je napravljena da bi se i u dva seta moglo prijeći.

single

Gasquet - Nishikori  1  2.30  5€  bwin

Rez: 5€

Iako su bookmakeri u ovakvim situacijama nerijetko u pravu, ipak mi se ovaj koeficijent čini naglavce. Istina je da je Nishikori prošli tjedan igrao finale u Barceloni, i da ima iza sebe solidnu sezonu, i 6-to mjesto na rang listi, ali Gasquet je unatoč problemima sa upalom mišića porebrice ove sezone na skoru 12:4. Osim toga, jučer se Nishikori provukao protiv Fogninia, koji nije u svom najboljem izdanju, i ni sam nije siguran kako se uspio provući, jer je Fognini servirao za meč, a u drugom i trećem setu je i po Nishikoriu bio bolji igrač na terenu. I treće, ne manje važno, u međusobnim mečevima trenutno je skor 7:0 za Gasqueta. Na ovoj razini jednog će dana Nishikori sigurno dobiti Francuza kojem je do sada uzeo svega jedan set, ali mi se čini kao value za ovaj koeficijent kladiti se da to neće biti danas.

rizik

Rosol - Mektić  1  1.40
Liverpool - Villareal  1,5 over  1.33

Ulog 7€ Koeficijent: 1.86 bwin
Rez 6.02€

Mektić se probija na challenger razinu, dok je Rosol etablirani ATP igrač. Doduše Rosolove oscilacije nisu više novost, a upitan je i motiv, pošto se igra na challengeru, ali 72-go mjesto na rang listi ne omogućava mu igranje mastersa, i očito je da mu trebaju bodovi, ali i dobar niz kako bi uhvatio zalet. # Villareal je tvrd, ali ipak nije na razini Atletica, dok Liverpool sa Kloppom ima pravo nadati se boljim danima. Nakon što su preokrenuli izgubljenu utakmicu protiv Dortmunda, mislim da vjeruju da mogu svakoga riješiti na svom terenu, a rezultat iz Španjolske je vrlo neugodan. Jedna je varijanta strpljivo čekati svoju priliku, i prije svega sačuvati svoju mrežu, ali kako zbog mentaliteta, i atmosfere na Anfieldu, tako i zbog sastava koji je najavljen mislim da će Liverpool jurišati od prve minute. Villareal će teško sačuvati svoj gol, ali bi mogli biti opasni u kontrama. Sturridge, Coutinho, Firminho, ali i Benteke koji vraća u sastav, vjerujem da će probiti obranu gostiju.

sistem

Querrey - Pouille  tie break u meču  1.85
Wawrinka - Kyrgios  tie break u meču  1.83
Baekkelaget - Elverum -2,5  2  1.80 Od najava o ozbiljnom pristupu jedino su ozbiljno popili 40 golova

Ulog 6€ sistem 2/3  bwin
Rez: 0.78 €

Querrey, kao i većina Američkih igrača zemlju doživljava kao podlogu za sadnju biljaka, pa nije čudo da je ove godine drugim kolom izjednačio svoj najbolji rezultat u Madridu. Ipak, kako su ovdje uvjeti brži nego na ostalim turnirima njegov servis, ga može držati u meču. Pouille je na rankingu karijere, a pobjede protiv Gasqueta makar imao problema, i Goffina najavljuju da mu tu nije krajnji domet. Oba su igrača u prvom kolu igrali po 2 tie breaka, pa uz uvjete u Madridu, za ovaj koeficijent izgleda kao dobra oklada da bi i u međusobnom meču mogli ponoviti. # Vrlo sliačna situacija, samo je nivo igrača viši. Poznate su "razmjene mišljenja" Stana i Tupka oko Done Vekić, i odgojnih metoda u Australiji, pa nije čudo da su im mečevi puni tenzija, zbog kojih zadnja dva meča nisu završena. U ovim uvjetima obojica imaju servise i igru zbog kojih ih je vrlo teško breaknuti, a da su motivirani za ovaj meč ne treba naglašavati. Tie break izgleda kao lako moguć ishod barem u jednom setu. # Baekkelaget je prošlu sezonu izborio opstanak zbog boljeg međusobnog omjera, pa su rezultati ove sezone za njih dobrodošao napredak. U prvom su dijelu izbacili Arendal, koji ih je izabrao (u Norveškoj prve četiri ekipe biraju protivnike u prvom krugu doigravanja), ali iako treba odati priznanje njihovim igrama, Arendal nakon pauze zbog prvenstva Europe nije djelovao kvalitetno kao u prvom dijelu prvenstva. Elverum tradicionalno u regularnom dijelu ne igra na najvišem nivou, dijelom i zbog Lige prvaka u kojoj su ove sezone ostavili vrlo pozitivan utisak, ali u doigravanju igraju u višoj brzini. U prvom su kolu dobili Bodo, uvjerljivo doma, dok su u gostima prošli nakon produžetka, i ponovo dokazali da su nadmoćni kada igraju punom snagom, ali i da imaju problema kada u utakmice ulaze u "leru". Po najavama, danas se neće šaliti, jer sezona je pri kraju, pa bi svaka nova utakmica povećala rizik od ozljeda, a razliku u kvaliteti pokazuje prva utakmica polufinala u kojoj su današnje domaćine dobili lako sa 10 razlike. Pod uvjetom da odigraju na svom čak ne nužno najboljem, ali solidnom nivou, ovaj je hendikep za koji gol manji od realnog odnosa snaga.