08. 05. 2016.

rizik

Maritimo - Benfica  2  1.36
Midtjylland - Aarhus  1  1.45

Ulog 7€ koeficijent: 1.97 bet at home
Rez: 7€

Benfica je nakon pobjede Sportinga na drugom mjestu, i dva kola prije kraja nema drugih opcija osim tri boda, jer ima lošiji međusobni skor sa Sportingom, i u slučaju jednakog broja bodova, Sporting bi bio prvak. Maritimo igra prosječnu sezonu, i nema rezultatskog motiva, ali ne sumnjam da će pokušati pobrkati lončiće gostima. Ipak, iako ne blistaju, vjerujem da će Benfica danas pokazati zašto dominira zadnjih godina. # Midtjylland je nakon fantastičnih prezentacija u Ligi prvaka zapeo u prvenstvu, i izvjesno je da neće vidjeti to natjecanje iduće sezone, ali još uvijek mogu do Euro lige. Obzirom da su zaradili gomilu love ove sezone, bila bi šteta ne "slikati" ekipu u Europskim utakmicama, a vjerujem da je za dio igrača koje bi željeli dovesti ne igranje u Europi otažavajuća okolnost. Dok u gostima imaju puno oscilacija, na domaćem terenu su solidni, i u nizu su od 3 pobjede. Aarhus je pri dnu, ali nemaju briga oko opstanka jer je Hobro ispod razine lige. U zadnjih su 5 gostujućih nastupa primali po barem 2 gola, a prva utakmica ove sezone na ovom stadionu završila je 2:0, pa bi tu negdje moralo i danas.

sistem

Odense - Kopenhagen 2,5 under  1.80
Zaragoza - Athletic B II  1  1.60
Covilha H-1,5 - Olivairense  1  1.725

Ulog 6€ sistem 2/3 bet365
Rez: 0.24 €

Odense još ima neke šanse za ugurati se u borbu za Europu, iako po dojmu do sada teško da će ući u seriju pobjeda kojom bi to mogli ostvariti. Sa druge strane Kopenhagen je na vrhu, ali pratnja je na 4 boda, a još ima dosta do kraja. Odense će danas morati bez Falka, koji je kreativac, i bez kojega će po pisanju boljih poznavaoca Danskog nogometa, vrlo teško stvarati šanse protiv čvrstih gostiju. Sa druge strane, Kopenhagen u gostima u 12 utakmica ima gol razliku 10:9, što mislim dovoljno govori o načinu igre. Za očekivati je defanzivni Odense, ali i Kopenhagen koji je umoran od finala kupa, a i inače u gostima teško zabija, ali i prima golove. # Zaragoza je u igri za direktni plasman u Primeru, ali ih čeka još posla da osiguraju i doigravanje. Na svom terenu imaju 11 pobjeda u 18 utakmica, što u ovako izjednačenoj ligi spada u najbolja ostvarenja, a boljeg bodovnog salda ih koštaju gostujuće utakmice jer su zabilježili svega 4 pobjede. U zadnje su 4 utakmice zabilježili 2 pobjede na svom terenu, i pobjedu i remi u gostima, pa je ekipa u dobrom stanju, i solidnoj formi u odlučujućem dijelu prvenstva. Gosti su samo još teoretski u igri za opstanak, iako im to očito i nije previše važno, jer nije velika razlika u igranju druge ili treće lige za "razvojnu ekipu". Nakon što su u prvom dijelu igrali iznimno čvrsto, u drugom dijelu su se počeli nadigravati, pa postižu više golova, ali ih to košta na drugoj strani, jer više i primaju, pa su rezultati ostali na nivou. Sa 14 poraza u 18 gostujućih utakmica najlošija su ekipa Segunde, pa mi se ovaj koeficijent čini sasvim solidan za ove okvire. # Covilha je teoretski još među ugroženim ekipama, iako bi se moralo poklopiti puno stvari da ispadnu. Zadnja je utakmica na svom terenu, pa očekujem da će željeti pred svojim navijačima zaključiti sezonu sa pobjedom. Stiže im najlošija ekipa, koja je odavno ispala i matematički, a u nizu je poraza, naročito na gostujućim utakmicama. Osim toga, gosti danas neće moći računati na najboljeg strijelca zbog kartona, 3 ozlijeđena igrača (od kojih su 2 redovni starteri), a trener nije na put poveo 4 igrača koji su igrali sve utakmice koje su bili na raspolaganju u želji da da priliku mladim igračima koji su igrali manje ove sezone. Stoga mi se hendikep čini kao solidan value, jer će gosti istrčati praktično sa drugom ekipom, a ni najbolja postava najblaže rečeno ne blista.

niz

De Graafshap - Ajax  2  1.15
Levante - Atletico  2  1.25

Ulog 15€ Koeficijent: 1.44 bwin
Rez: 0

Ajaxu ovdje fali još jedna pobjeda za naslov, a u posljednjih 13 susreta su pobijeđivali domaćina. Istina je da De Graafshap u drugom dijelu igra bolje, ali osim što nema motiva, idući tjedan ga čekaju utakmice u doigravanju za opstanak, pa usprkos velikom interesu jednostavno ne mogu zamisliti neki drugi ishod osim pobjede gostiju. # Slična situacija u Španjolskoj, gdje Atletico doduše ne ovisi o svojim rezultatima, ali nakon prolaska Bayerna, vjerujem da imaju osjećaj da mogu sve, pa i osvojiti naslov. Domaćin je izgubio šanse za opstanak, pa iako ne vjerujem da će se šetati, teško je od njih očekivati nastup na svom maksimumu, koji i onako mislim da ne bi bio dovoljan.