05. 12. 2015.

niz

Valencija - Barcelona  2  1.30 gol u 89-oj minuti
Porto - Ferreira  1  1.20

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.56
Rez: 0

Barcelona je dočekala Messija, ali i bez njega sve klapa. Igraju sa lakoćom, i u takvom trenutku ni Valencija, koja ove godine ne blista, blago rečeno, mislim da ih ne može zaustaviti. Naročito jer im danas nedostaje pola ekipe zbog ozljeda i kartona. # Ferreira oscilira igrom i rezultatima, a ovdje redovito uvjerljivo gubi. Porto pak, hvata ritam, i ovakve utakmice riješava uglavnom bez problema.

singlovi

Wisla - Zagreb H-3,5  1  1.81
Excelsior - Twente  1  2.05
Grodig - Altach  1  2.15
Szeged - Lowen  H+0,5  1  1.76

Zagreb je evidentno pretreniran, i silne ozljede su posljedica umora. Mandalinić, Stepančić, Šušnja, Šandrk,  a u zadnjem trenutku otpali su i Šebetić i Joso Valčić, dok će Obranović i Kontrec stisnuti zube, ali pitanje je koliko mogu sa natučenim rebrima, odnosno slomljenim prstom na pucačkoj ruci. Pavlović je dobio zeleno svjetlo da može nastupiti, ali nakon srčane aritmije i on će teško biti na svom nivou. Sa svim tim igračima ovo bi bilo neizvjesno, a ovako jednostavno ne vidim načina...# Twente je u raspadu, predsjednik u zatvoru sa istom optužnicom kao Mamić, a i prošle su godine izbjegli bankrot, no rasprodali su sve što je vrijedilo, i dalo se prodati, no zbog dugova plaća nema, pa je rezultat situacije niz uvjerljivih poraza. Opcije su izbacivanje iz lige, oduzimanje licence, i praktično gašenje kluba, ili pronalazak investitora koji bi sanirao dugove. U takvoj atmosferi nije čudno da su igrači bez motiva, blago rečeno, a vjerujem da ni danas neće izgledati ništa bolje, dok domaćinu je svaki bod dragocjen kako bi ostali u sredini tablice, daleko od zone sumraka. # Grodig je nakon šugavog starta zaredao dobrim nastupima, i dospio na 6-to mjesto, dok su gosti za razliku od njihovih 3 pobjede u zadnjih 5 mečeva zabilježili 3 poraza. Grodig je u zadnja 2 meča napokon izvukao pozitivan rezultat protiv Salzburga koji ih je redovno gazio, i dobili su u gostima Mattersburg, dok je Altach izgubio u Beču od Rapida, što i nije čudo, ali i doma od zadnjeg Rieda. Domaćin 5 pobjeda i samo 1 poraz u 9 utakmica na svom terenu, gosti 7 poraza u 9 utakmica u gostima, a kada se tome doda da gostima fali zbog ozljeda i kartona čak 7 standardnih igrača, i da su na klupi i juniori kako bi se popunio zapisnik, onda je ovaj koeficijent za igrati pa i da ne bude tako. # Szeged nabrijan, i na domaćem terenu niti najjače ekipe ne mogu sa sigurnošću računati na bodove. Najveći uspjeh u ligi prvaka je prošlogodišnje izbacivanje upravo Lowena u 1/4 finalu, pa se protivnici dobro poznaju. No, glavni razlog oklade je gostujući trener, koji ne smatra ovaj dio sezone ključnim u ligi prvaka, pa na gostovanjima odmara nosioce igre, a prije 3 dana su igrali derbi u Njemačkom prvenstvu u gostima kod Flensburga koji je iziskivao veliko trošenje. Vjerujem da će i danas odmoriti neke igrače, jer im je cilj biti među prva 4, a današnja im utakmica nije presudna.

niz

Chelsea - Bournemouth 1  1.35
Real - Getafe  1  1.13

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.51
Rez: 0

Chelsea još ne blista, ali počinje ličiti na ekipu iz prošle godine. Muče se ofanzivno, kao i sve ekipe koje vodi Mourinho, ali u tom pogledu pomoći će i kiksevima sklona gostujuća obrana. # Što reći o "gradskom derbiju" osim da je prošle godine završilo 7:3 i 3:0 za Real. Zaostaju za Barcom, ali i mrskim Atleticom pa za šalu mjesta nema.

nule

Pro Vercelli - Ternana  x  3 j.u. gol u nadoknadi vremena
Lumezzane  x  2 j.u.
Pordenone  x 1 j.u.
Prato - Tuttocuoio  x 2,5 j.u.