20. 03. 2016.

nogomet

Real - Sevilla  1  1.40
PSG - Monaco AH-1  1 1.625 sumnjam da je Blanc mogao zamisliti ovako opušteni pristup :-)

Ulog 6€  Koeficijent: 2.27
Rez: 6€

Real je prvenstvo prežalio, i fokusirati će se na Ligu prvaka, no obaveza u ovom trenutku nemaju, a nakon reprezentativne pauze čekaju ih Barcelona u prvenstvu, i Wolfsburg u Ligi prvaka. Stoga, danas nemaju razloga miksati ekipu, pa će istrčati najbolji, a vraća se i Benzema. Sevilla je sa druge strane u punom pogonu, i osjetiti će se vjerujem umor, ali već se osjeti i na izostancima da već skoro 2 mjeseca igraju svaka 3 dana (prvenstvo, kup, Euro kup). U gostima inače ne djeluju kvalitetno kao na domaćem terenu, ali Real je svakako veliki izazov, i pokušati će iznenaditi sigurno, naročito jer su im bodovi važni u borbi za Ligu prvaka iduće sezone. Ali Real na svom terenu ujedno je i težak zadatak, a igrači i Zidane vjerujem da ne žele dodatno izazivati navijače, pa mislim da će ići u punoj brzini. A to za goste najčešće znači poraz. # PSG je danas u situaciji i formalno potvrditi naslov, što dovoljno govori o superiornosti u odnosu na ostatak lige. Koeficijenti su veći na PSG jer se igra protiv ekipe koja je druga na tablici (iako mislim da je to više zbog slabosti konkurencije, nego zbog igara Monaca), ali i zbog remija koji je izvukao Montpellier u prošlom kolu. No, okolnosti su bitno različite, jer protiv Montpelliera se igralo prije ultra važne utakmice protiv Chelsea, dok nakon Monaca slijedi reprezentativna pauza. Stoga će PSG danas istrčati u punom sastavu, i faliti će samo Veratti, no to je stara vijest. Monacova obrana nije ni na tragu prošlogodišnje, no zabijaju više. No protiv PSG-a mislim da nemaju puno šansi. Uz od ranije ozlijeđene Traorea, Pašalića, Dirara i Coentraoa, danas su i bez Moutinha i Silve, no i sa njima u sastavu nije to ekipa  u rangu domaćina.

rizik

Tottenham - Bournemouth I pol. 0,5 over  1.34
Boavista - Benfica  2  1.33
Olimpija - Rudar  1  1.14

Ulog 6€ Koeficijent: 2.03
Rez: 6.18€

Tottenham je "napokon" ispao iz Europske lige, i sada se može posvetiti prvenstvu, što ga od prvog trenutka jedino i interesira. Vraćaju se svi igrači koji su odmarali protiv Dortmunda, a kako je Leicester opet dobio, tri boda su imperativ. Bournemouth je odličnim nizom rezultata odmaknuo od opasne zone, i po svemu sudeći uspjeti će izboriti opstanak u prvoj sezoni. Mogu se opustiti i igrati svoj nogomet zbog kojeg su pobrali simpatije. Nadigravaju se i protiv najjačih ekipa, i protiv njih se protivnik mora nametnuti, jer se oni povući pred svojih 16 metara neće svojevoljno. Pod pritiskom su odigrali neke utakmice tvrđe nego je to uobičajeno, ali ovdje se mogu opustiti, jer bodovi nisu imperativ, a protivnik je na papiru jači, pa ih očekujem u ofanzivnom izdanju. Inače obje ekipe često zabijaju u prvom poluvremenu, a koeficijent je solidan, pošto je vjerojatnost blizu 80-ak %. # Benfica se ganja sa Sportingom, a ni Porto nije bez šansi, pa su bodovi imperativ. Nanizali su Sporting i Zenit u gostima, i lagano Tondelu na domaćem terenu, pa im forma izgleda sasvim u redu. Boavista je lošija nego prošle sezone,  i u grčevitoj su borbi za opstanak. Iznenadili su Maritimo, no protiv jačih ekipa malo imaju uspjeha. Na domaćem terenu ih je Porto razvalio (5:0), dok su Sportingu oteli bod (o:o). Svodi se na to da li će Benfica zabiti, a kako djeluju vjerujem da bi morali. # Olimpija nakon godina u prosječnosti, ove je sezone investirala u ekipu, i napokon su na čelu, ali se Maribor jučerašnjom pobjedom primaknuo na samo 1 bod. Rudar je pri dnu, i ne djeluju kao ekipa koja bi danas mogla iznenaditi.


single

Frankfurt - Telekom Bonn AH-10  1  1.71

Ulog 5€
Rez: 3.55€

Frankfurt ove sezone uglavnom izgleda kao ekipa koja ima šanse za velike stvari, i u prvenstvu gdje se ravnopravno nose sa najjačima, i u Euro kupu, u kojem su preko tjedna "isprašili" Izraelce sa 35 razlike. Za razliku od Bonna koji ima sezonu koju će željeti što prije zaboraviti. Daleko su od play offa, a udaljili su se od opasne zone, pa nemaju neki imperativ. Dobili su zadnje dvije utakmice, ali ekipe iz svog ranga, i  to na domaćem terenu na kojem su još kakvi/takvi. Prošle sezone je Bonn regularni dio završi na 4-tom mjestu, ispred Frankfurta, ali i prošle sezone je Frankfurt na svom terenu utakmicu dobio preko ove margine. U sezoni u kojoj je Frankfurt napravio novi  korak naprijed, a gosti 2/3 koraka u natrag, čini mi se solidan koeficijent da ovo neće biti neizvjesno i gusto.

zašto ne

Torino - Juventus - ideja 2 - Dobar koeficijent na ekipu koja ima 18 pobjeda u zadnjih19 utakmica. Sa druge strane dolaze nakon produžetaka i šokantnog ispadanja u Ligi prvaka, u utakmici u kojoj su odigrali odlično, i već se vidjeli u 1/4 finalu. A ovo je gradski derbi, koji doduše nema naboj utakmica Rome i Lazija, ali ne oskudijeva tenzijama. Juventus je bolji, ali igrači su ispražnjeni, nervozni, i ne bi me iznenadio neki crveni karton, ili netipična pogreška. A Torino nije opterećen rezultatom, i uspjeh u ovoj utakmici bi im "osvježio" sezonu.

Hajduk - Dinamo  2 -  Hajduk djeluje jadno i nemoćno, dok Dinamo ne blista, ali osvaja bodove, a i u kupu prije svega par dana nije bilo velike neizvjesnosti, a ni standardnog pritiska domaćina. No, sa druge strane ne blista ni Dinamo, i većinu je utakmica odlučio pojedinačni potez, a tu je prednjačio Pjaca, koji je ozlijeđen. Fernandes je kažnjen i prebačen u drugu ekipu, a nema danas ni Soudanija. Brekalo, Rog i Hodžić imaju priliku dokazati svoje mogućnosti, ali nedostatak prvih napadačkih opcija veliki je hendikep. A domaćinu bi sezonu "osvježio" pozitivan rezultat, i kompliciranje situacije u prvenstvu mrskom protivniku. Stoga danas očekujem goropadniji i borbeniji Hajduk, koji neće pasti šaptom kao prije par dana.