18. 11. 2015.

rizik

Stord - Haslum  H+3,5  2  1.85

Ulog 1/10 bwin
Rez:

Norveška liga i susret dvije ekipe sa vrha i dna.
Stord je na dnu, sa jednom pobjedom u 8 kola, nakon što su prošle godine izbjegli ispadanje za jedan bod. Gube iz kola u kolo uvjerljivo, i čeka ih neizvjesna borba za opstanak. Među najneefikasnijim ekipama u ligi, no tu su još u okviru podnošljivog, no obrambeno su još i lošiji, te su uz Stavanger (Viking) ekipa koja prima najviše golova u ligi.
 Sa druge strane je ekipa koja je u najboljoj formi, i koja je u zadnja tri kola dobila prvo tradicionalno jaki Fyllingen u gostima 7 razlike (Fyllingen je i trenutno treći na tablici), zatim sudionika Lige prvaka, i važećeg prvaka Elverum 4 razlike također u gostima, i na kraju su kod kuće razmontirali Bodo 34:18, a Bodo je u prošloj sezoni bio drugi nakon grupnog dijela sezone, a ove u prvenstvu trokiraju, ali imaju šansu osvojiti kup, i izgleda da su se koncentrirali na to natjecanje.
 Obzirom na (ne)kvalitetu domaćina, i na formu gostiju, a i činjenicu da nemaju obaveza u Europi obzirom da ih je izbacio Borac u EHF kupu, jednostavno ne mogu zamisliti bilo kakav ishod osim uvjerljive pobjede Hasluma.

rizik

Fenerbahce - Eczacibasi  178,5 over  1.83

Ulog 1/10 bet365
Rez. 1.83

Neću dužiti jer nisam neki stručnjak, ali sastaju se dvije vrhunske ekipe u Turskom prvenstvu, koje imaju aspiracija i u Europskim okvirima, pa bi bilo čija pobjeda u 3 seta bila iznenađenje.

niz

Herbert/Mahut - Zimonjić/Matkowski  1  1.53

Ulog 1/10 bet365
Rez: 1.53

Herberta i Mahuta bih usporedio sa jedrenjakom, koji juri na refule kada ga pogodi vjetar, no zna i mirovati kada je u zavjetrini. Imaju prvih i drugih kola, i poraza u 1/4 finalima od parova koje je teško nazvati vrhunskima, no sa druge strane je finale Australije, naslov u New Yorku, naslov u Queensu, uz finala u Hartogenboshu i Metzu. U prvom kolu ovdje prosuli su dobijeni meč protiv Dodiga i Mela, i nadam se da takav poraz neće ostaviti traga na njihovoj izvedbi danas. Bolji su im rezultati na bržim podlogama, no u dvorani je teško reći nešto jer imaju poraz u prvom kolu od Berdycha i Stepaneka, predaju u 1/4 finalu Marseilla, i finale u Metzu, no u konkurenciji koja nije bila vrhunska.
 Zimonjić i Matkowski su sa druge strane ovdje bez osvojenog naslova, zahvaljujući solidnim rezultatima na velikim turnirima, no sama činjenica da nigdje nisu otišli do kraja govori da imaju problema u mečevima protiv najjačih parova. Naročito u drugom dijelu sezone, u kojem nemaju niti jednu pobjedu protiv top parova, a porazi kao 6:0 6:1 od Peye i Soaresa, ili 6:2 6:4 od Klaasena i Mela i Rojera i Tecaua govore da nešto ne štima. U dvorani iz 5 pokušaja nisu povezali pobjede, pa se da naslutiti da proporcije Matkowskog, i godine Zimonjića uzimaju danak refleksima i agilnosti koji su u dvorani suštinski elementi.