03. 01. 2016.

niz

Sock/S.Williams - Dolgopolov/Svitolina  1  1.40 void

Ulog 1/10
Rez:

Da li u finalu Grand slama, ili u lokalnom klubu po pivu, Sock i Serena su u paru bolji igrači od Dolgopolova i Svitoline.
 Dolgopolov nema odigranog meča u mix konkurenciji, a i u muškim parovima ima u zadnje 3 sezone 20 mečeva, od čega 7 pobjeda i 13 poraza. Svitolina ima u karijeri manje od 50 mečeva u paru, također sa negativnim skorom.
 Sa druge su strane osvajači Grand slam titula, Sock sa Pospisilom, Serena sa sestrom Venus, a najviše će reći Serenin skor u parovima ¸171:26.
 Istina da se radi o egzibicijsko/rekreacijskom turniru, Amerikanci ko Amerikanci ne vole gubiti, a za Serenu ova izjava vrijedi na kvadrat.


rizik

A. Lewis - G. Anderson 2  1.45
Cr. Palace - Chelsea  AH0  2  1.40

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.03
Rez: 2.03

Svjetsko prvenstvo u pikadu, i gušt za pogledati mečeve zbog atmosfere, ali i neizvjesnih i izjednačenih mečeva. Nakon ispadanja van Gervena i Taylora, u finalu su dva bivša svjetska prvaka, ali kroz čitavo prvenstvo Anderson ostavlja najbolji utisak. Lewis na svoj način trpa velike skorove, ali često "zatrokira" kada treba izaći, odnosno završiti partiju. I jučer mu je postotak strelica za izlaz bio mali, ali je Barni igrao toliko loše da nije imalo utjecaja. Anderson puno prilika ne dozvoljava, ali ima i viši prosjek kroz turnir (107 u odnosu na 100) pa je danas jasni favorit. Ali, to je finale, i poseban pritisak, iako su obojica vrlo iskusni. # Za Chelsea je sezona biranja trenera, i sa kime će tko komunicirati gotova. 3 boda su iznad zone ispadanja, i vrijeme je za početak serije koja će ih dovesti na mjesta koja su u skladu sa kvalitetom. Osim toga domaćin je "osakaćen" ne igranjem Cabayea, Wickama, Sakoa i Bolasiea, pa će im u ofanzivnom dijelu biti problem, kao i na zadnje dvije njihove utakmice u kojima nisu uspjeli zabiti (Bournemouth, Swansie). Ipak azijski hendikep, i void u slučaju remija jer je Cr. Palace nezgodan, a i Chelsea je nebrojeno puta kiksao ove sezone.

rizik

Pavić - Balaji  1  1.34
Peter Prevc 1-3 mjesto  1.44

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.93
Rez: 1.93

Ante Pavić je u 26-toj godini, i nakon ozljeda koje su mu uštopale karijeru ponovno je u situaciji da se probija prema mjestima oko 100-og, gdje je već bio (najbolji ranking mu je 132-go mjesto). Beton mu nije najjača podloga, ali obzirom na rezultate u dvorani, nema razloga da na toj podlozi ne može igrati svoj tenis. U prvom kolu kvalifikacija dobio je mladog Ymera, koji je prošle sezone ostavio svoj trag i na ATP razini, i očekuje ga se u prvih 100 ove godine. Pobjedama na kraju prošle sezone (doduše u dvorani) protiv Ilhana, Fucsovica, Arnaboldija... i Pavić je najavio da je i njegovo mjesto daleko bolje od trenutnog 449-og na rang listi. Balaji je domaći tenisač, na 538-om mjestu, dok je u karijeri najbolji ranking imao na 309-tom mjestu. 25-godišnjak koji uglavnom igra na slabim turnirima u okolici, i na futures razini, uz povremene izlete na više razine, ali je prošle sezone ostvario samo jednu pobjedu na challenger razini, i to protiv "rekreativca" Meistera. Ni na futuresima nema osim 2 polufinala, i četvrtfinala, nema neka zapaženija ostvarenja, a i ti su rezultati ostvareni u slaboj konkurenciji. Pavić je za njega, mislim, rang igrača protiv kojeg nema puno šanse, čak i u domaćim uvjetima, naročito jer je Anti ovo dobra prilika da uhvati dosta bodova jer se radi o jednom od slabijih turnira (i kvalifikacija) na ATP touru. # Prevc je "uhvaćen" u pobjedi, a pokazao je da je u ovom trenutku dominantan. Razlika od prošle skakaone je što nije skakao na službenom treningu, pa ću ovaj puta uzeti da će biti na postolju, odnosno među prva tri.