19. 04. 2016.

nizII

Darlington - Grantham  1  1.25
Gorica - Cibona  2  1.10

Ulog 17€ Koeficijent: 1.375 bet at home
Rez: 23,38€

Engleska Northern Premier liga, i Darlington koji je na vrhu, u seriji od 20 pobjeda iz 23 utakmice, a sa ovim bodovima, 3 kola prije kraja bi sa 5 bodova bio jako blizu promocije u viši rang. Gosti su 10 bodova iznad zone ispadanja, i kao da su "smanjili gas" u zadnjim kolima jer nemaju nekog rezultatskog motiva. # Gorica je "rezervna" varijanta za mlade igrače Cibone, pa se može reći da je situacija relativno slična onoj Dinama i Lokomotive, samo ovdje još i igraju u istom rangu. Iako su namučili Cedevitu, pripisao bih to relaksiranom pristupu gostiju. Da uzmu važne bodove Ciboni čini mi se nevjerojatnim.

sistem

Napoli - Bologna H+2,5  2  1.45 precizno :-) :-)
Sheffield Wd. - MK Dons  1  1.45
Groningen - Roda AH0  1  1.625

Ulog 6€ sistem 2/3  bet365
Rez: 6€

Napoli se oprostio od naslova, i primjetan je "pad napona", ali još uvijek nisu završili posao oko direktnog plasmana u ligu prvaka iduće sezone. Još slijedi gostovanje u Rimu, pa 5 bodova, iako bitna razlika, ne izgleda nedostižno. Bologna je sa druge strane nakon što su "mentalno" izborili opstanak, ušla u niz bez pobjede, pa su još uvijek sa 7 bodova prednosti relativno sigurni, ali ne mogu se opustiti. Nepobitno je Napoli favorit, ali sa ovom razlikom su dobili samo Veronu, Lazio i Empoli, dok Bologna od nikoga nije izgubila 3 razlike. Osim toga ni danas neće biti Higuaina (dobio je smanjenje kazne za 1 utakmicu, pa može igrati protiv Rome u idućem kolu), a koliko je važan za Napoli govori činjenica da je zabio 30 od 66 golova Napolia. # Za Sheffield su ova tri boda od velikog značaja, kako obi zadržali(povećali) prednost u odnosu na pratioce u borbi za doigravanje za Premiership. U vrhu lige što se tiče učinka na svom terenu sa 12 pobjeda. MK Donsi su u zaostatku od 9 bodova za zonom spasa, 4 kola prije kraja, pa su šanse za opstanak teoretske prirode. Osim očite razlike u motivu, ali i kvaliteti, gosti imaju veliki problem sa izostancima. Najveći je na golu, jer je prvi golman ozlijeđen, i neće ga biti do kraja sezone, a drugi golman je dobio crveni karton u prošlom kolu. Povukli su sa posudbe 20-godišnjeg Burnsa, koji je branio u National league, ali je i on ozlijedio leđa, pa su trenutno bez registriranog golmana. Možda stave na gol napadača Revella, koji je branio prošlo kolo nakon isključenja Croppera, ali je vjerojatnija solucija da će braniti golman iz juniorske ekipe, ili da će "pokrpati" Burnsa, iako nije potpuno spreman. U svakom slučaju bi i bez toga domaćin bio veliki favorit. # Groningen je izašao iz krize, uvjetovane koliko igrom, tako i rasporedom (već sam imao prognoze na njih, jer imaju vrlo malu uspjeha protiv ekipa iz gornjeg doma, ali su dosta konzistentni protiv slabijih protivnika), pa su pobjedama protiv Den Haaga i De Graafshapa, ali i remijem u Rotterdamu kod Fayenoorda došli na 4 boda od plasmana u doigravanje za Europsku ligu. Roda je svega 5 bodova od doigravanja za opstanak, igra vrlo loše, i rezultati su porazi, ali kako igraju ekipe sa dna, razlika se ne smanjuje. Treba im koji bod, ali kako izgledaju, teško će do njega kod, u zadnje vrijeme, razigranog Groninena. Remi kao void za svaki slučaj, iako vjerujem da bi domaćin danas mogao/trebao dobiti ovo.

niz

PSV - Vitese  1  1.33
Zagreb - Split 3,5 under  1.20

Ulog: 17€ Koeficijent: 1.60 bet at home
Rez: 27,2€

PSV se izjednačio sa Ajaxom, ali imaju 6 golova lošiju gol razliku, pa se do kraja mogu nadati kiksu Ajaxa, ili pobijeđivati uvjerljivo. Vitese nakon poraza kod NEC-a, nije uspio na svom terenu dobiti Den Haag i Heracles, pa je sada van plasmana u doigravanje za Europu. Koeficijent na broj golova je suludo mali, a Vitese i nije ekipa koja će se samo tako raspasti, a osim toga i njima su bodovi potrebni,  pa sam se odlučio igrati sa najobičniju pobjedu PSV-a. # Split je na prosjeku manjem od gola datog, i primljenog u gostima, a nije daleko ni Zagreb na svom terenu. Ideja da bi na ovoj utakmici moglo biti 4 gola mi se čini van pameti. Split je zadnje tri utakmice odigrao 0:0, dok Zagreb 5 kola nije zabio, ali je i primio svega 6 golova, od čega pola na gostovanju kod Rijeke. Domaćin je ispao, ali imaju ideju pomoći Lokomotivi u borbi za Europu, jer sa njima imaju na više razina dobre odnose, a osim toga teren u Kranjčevićevoj je jedan od lošijih, a vrijeme je šugavo, i padala je kiša. I bez toga, da ove dvije ekipe odigraju golijadu čini se nemoguća.

tenis

Mannarino - Gimeno Traver  2  1.30
Bondarenko - Govortsova  1  1.25
Pironkova - Sasnovich  1  1.48

Ulog 3€ Koeficijent: 2.41 bwin
Rez: 4.21€

Mannarino nema igru za zemljanu podlogu, jer njegovi flah udarci nemaju takav učinak kao na bržim podlogama, a nije "kompletan" igrač koji bi moga raznovrsno završavati poene. Fali igra na mreži, backhand kojim bi držao pritisak, a ni forehand nije toliko razoran da bi poene zarađivao jednim udarcem. Gimeno polako izlazi iz krize u koju je upao prošle sezone kada se sa challenger dignuo na ATP razinu. Isti je to sport, ali velike su razlike, što nije samo on iskusio. U Monte Carlu je djelovao puno bolje, i ako uvjerljivu pobjedu protiv Granollersa svrstam pod nezainteresiranost protivnika jer je imao upad na mjesto nositelja ako izgubi, protiv odličnog Cuevasa je Gimeno odigrao jako dobar meč. Ako ponovi približno to izdanje, ne bi smio imati problema sa Mannarinom. Ima loš skor sa ljevacima (9 pobjeda i 22 poraza), ali jedna od pobjeda je upravo protiv današnjeg protivnika. # Bondarenko igra odličnu sezonu, pa iako je za vikend igrala u Fed kupu na betonu, igrala je samo jedan meč u subotu, koji je dobila za nešto više od sat vremena. Nije joj zemlja omiljena podloga, ali nije ni jedna od igračica koje ne znaju po zemlji hodati, a u odličnoj je formi, i igra sa puno samopouzdanja. A o Govortsovoj puno govori ovogodišnji skor (1:8). I nije samo bit u porazima, već i načinu na koji gubi. Predaje se lako, a setove gubi uvjerljivo, i vrlo brzo. Vrhunac je u zadnjem meču protiv Diyas, koji je izgubila 6:0 6:1, pa je očito da neke stvari ne štimaju. Ni ona nije zemljašica, pa mi je teško očekivati da će sezonu okrenuti baš na toj podlozi. # Nije specijalistica za zemlju ni Pironkova, i draže su joj brže podloge, no ovdje i nema previše izbora, jer brani 1/4 finale, iako se ovaj turnir prošle sezone igrao u kasnijem terminu, i to na betonu, a ona je na rubu ispadanja iz najboljih 100. No nije na zemlji tako loša, ali prvenstveno za okladu je bitna protivnica, jer je Sasnovich za vikend odigrala 2 super teška meča u Fed kupu, i izgubila od Kasatkine u tri seta, ali u njedjelju je dobila Gasparyan, i izborila pobjedonosni treći bod, također u tri seta. Veliko fizičko i mentalono opterećenje, a osim toga, igralo se doduše na zemlji, ali u dvorani, što je i veća razlika nego da se igralo vani na betonu npr. Sve u svemu, iako je ponuda tenisa velika, prelazak na novu podlogu je kao da sezona počinje ponovo, stoga oprezno sa parovima, ali i sa ulogom.