29. 12. 2015.

rizik

Aranas - Alingsas H+6  1  1.90

Ulog 2/10
Rez: 3.80

Aranas je bod iznad ekipa koje će u doigravanje za opstanak, dok je Alingsas zabetoniran na drugom mjestu, 5 bodova iza nedodirljivog Kristianstadta, ali i 5 bodova ispred konkurencije. Domaćinu su bodovi iznimno važni, dok gostima ova utakmica u biti i ne znači previše, jer i onako ovo je regularni dio, a glavne će se stvari odvijati u play offu, za koji su sigurni, a teško da će u preostalih sedam kola ispustiti drugo mjesto.
 Igrali su prije par dana sa zamijenjenim domaćinstvom i Alingsas je "razbio" goste 15 razlike, u utakmici u kojoj je do izražaja došlo njihovo najjače oružje, a to je kontra. Svakako su tome doprinijeli i igrači Aranasa, ali vjerujem da će današnja utakmica biti u sasvim drugačija. Poprilično sam uvjeren da domaćin danas neće jurcati bezglavo, i da će se obrambeno postaviti puno čvršće. A kada se Alingsasu uzme kontra, onda su u gostujućim utakmicama često u problemima. A da domaćin može dokazao je protiv Malmea, Savehofa, a i Lugija protiv kojeg je nesretno izgubio, a preko ove granice dobio ga je jedino Kristianstadt, no prije svega obranom, kakvu Alingsas u ovom trenutku ne igra.
 Prva ideja kod ovog para bila je igrati under na ponuđenu granicu, ali mi se čini da je veći value da domaćin neće izgubiti velikom razlikom.