29. 01. 2016.

nule

Povratak nulama nakon Božićnih kola, u kojima, iz iskustva, nema puno remija.

Valencienes   x 1. j.u.
Paris x 1. j.u.

Avranches x 1. j.u.
Orleans x 1 j.u.


singlovi

Poljska - Švedska  2  2.60 0,5 j.u.
Belfort - Orleans ODG Ne  1.83 1 j.u.
Maastricht - Eindhoven ODG  1.50 1 j.u.

Rez: 0

Užas koji su im priredili "kauboji" teško može domaćin progutati u tako kratko vrijeme. Kada se euforija "ugasi" na način kako su Poljaci ugašeni, onda sve masnice sakupljene tijekom prvenstva bole duplo, sve sitne ozljede postaju preteške, a što se događa u glavama igrača nije ni potrebno naglašavati. I priča je da treba dostojno završiti prvenstvo zbog navijača, i da će dati sve od sebe, ali mislim da oni to nisu u stanju.
Švedska čitavo prvenstvo igra obranu solidno, ali u napadu jednostavno fali nešto. Igraju sličnu obranu kao i Hrvatska, sa starim Kallmanom na prednjem, Karlssonom, Ostlundom i Nielsenom iza, i sa monstrumom Anderssonom na golu, koji sa Apelgrenom čini jedan od boljih dvojaca na turniru. U napadu tradicionalno solidna krila, na crti dobri Nilsson iz Hamburga, nevjerojatni letač Jakobsson, ali na srednjem vanjskom imaju igrače koji nisu na top razini, i koji će češće "ruknuti" po golu sa mjesta, nego razigrati, a problem je i na lijevom vanjskom na kojem nedostaje Du Rietz, a Ostlunda forsiraju, iako ovaj ni u prvenstvu Švedske, a ni u reprezentaciji nema konstantu, ni klasu za najviše domete. Ipak, solidna i čvrsta ekipa, koja je kroz čitavo prvenstvo igrala čvrste, neizvjesne utakmice (Slovenija +2, Njemačka -1, Španjolska -2, Rusija i Danska remi), a samo je protiv ispuhane Mađarske u zadnjem meču napravila 8 razlike, i dozvolila Mađarima bijednih 14 golova.
 Ukratko, Šveđanima je ovo utakmica u koju ulaze u normalnom "modu" nakon odlične igre i uvjerljive pobjede protiv Mađarske, dok je domaćin nakon raspada sistema u najvažnijoj utakmici prvenstva, sasvim sigurno daleko od idealnog psihičkog, ali i fizičkog stanja. Koeficijent da će Šveđani dobiti čini mi se neodoljiv. # Belfort je ekipa koja sa 17 postignutih golova u 18 kola uspjeva biti na drugom mjestu, i u borbi za promociju u viši rang. Smiješno je što je na prvom mjestu Strasbourg, koji je postigao gol manje. Logično, radi se o dvije ekipe koje su primile najmanje golova, a Belfort je i tu za gol bolji, i primio je 11 golova.
Orleans je nešto "lepršaviji", i čudno zvuči da je sa 24 postignuta gola među efikasnijim ekipama, dok je sa 21-nim primljenim negdje su oko prosjeka.
 Tvrda liga, u čijim utakmicama često "tko zabije, dobije", pa je postotak utakmica u kojima obje ekipe ne zabijaju daleko iznad prosjeka u zemljama "petice". Belfort je tu okladu pokrio 13 puta u 18 utakmica, dok je Orleans na točno 50%. Koeficijent u tim okolnostima izgleda više nego value. #Maastricht je pokrio ovu okladu 10 puta u 11 utakmica, a svih 11 domaćih utakmica je zabio barem gol. Gosti su u borbi za play off, na 4-tom mjestu, a u gostima su okladu pokrili 6 od 10 puta, dok su zabili 7 puta. Protiv Maastrichtove obrane koja prima u prosjeku 2 gola morali bi zabiti, a domaćin je zabijao na svakoj domaćoj utakmici, pa ovaj koeficijent, iako nije veliki, još uvijek izgleda kao value.