20. 04. 2016.

rukomet

Bodo - Elverum AH-3  2  1.45
Skovde  AH-3 - Lindesberg  1  1.47

Ulog 7€ Koeficijent: 2.14 bet365
Rez. 7€

Elverum je po većini najkvalitetnija Norveška ekipa, i tradicionalno najbolje ostavljaju za doigravanje, jer uglavnom ne kreću sa prve pozicije, ali onda pokažu dominaciju kada je najvažnije. Bodo se ugurao na 8-mo mjesto, i radi se o solidnoj ekipi koju karakterizira jedna od boljih obrana, ali ofanzivno su daleko lošiji, i protiv jakih ekipa jednostavno nisu u stanju obranom držati utakmice u egalu. Protiv Elveruma imaju problem i u činjenici da oni mogu odigrati jednako kvalitetnu obranu, a onda dolazi do izražaja velika razlika u brzini, i talentu igrača. U ovim postavama, zadnje su tri utakmice završavale sa 10-ak razlike za Elverum, i mislim da ni danas ne bi smjelo biti gusto, jer će gosti željeti završiti seriju po kratkom postupku. # Švedska liga za opstanak, i treća utakmica (igra se na 3 dobijene). U prvoj utkmici su igrači Skovde očekivali da će se domaćin sam pobijediti svjestan razlike u kvaliteti. Krenuli su u utakmicu bez gola do skoro polovice prvog dijela, a onda je bilo kasno za preokret, iako su došli blizu. No, u drugoj su utakmici pokazali kakav je stvaran odnos snaga. Gosti su završili 4-ti u drugoj ligi, i ekipa je sastavljena od mladih igrača, uz 4/5 veterana koji nisu našli bolji angažman. Možda neće biti 11 razlike kao u drugoj utakmici, ali očekujem relativno laku pobjedu domaćina.

sistem

W.Ham - Watford  1  1.45
Empoli - Verona AH0  1  1.42
Gijon - Sevilla 1x  1.60

Ulog 6€ sistem 2/3 bwin
Rez 7.30€

Odlična prilika za W. Ham da osvoji važne bodove za Europu iduće sezone. Nakon svega što su napravili kroz prvenstvo, šteta bi bila da ostanu bez toga, a Liverpool i Suothampton ozbiljno prijete. Slaven je složio ekipu koja igra nogomet, zabijaju dosta, ali i primaju puno. Watford je u prvenstvu posao obavio, i osigurali su opstanak, a u subotu im slijedi Wembley, i polufinale FA kupa, pa se očekuje da će gostujući trener sačuvati glavne snage za utakmicu godine. # Empoli bi današnjom pobjedom završio priču oko opstanka za ovu godinu. Odličan početak sezone, problemi u drugom dijelu, koje su prekinuli pobjedom protiv jake Fiorentine u prošloj utakmici na svom terenu. Verona je svoje šanse prokockala porazima na domaćem terenu od Carpia i Frosinonea u prošlom kolu, pa su potonuli, i izjave idu u smislu "sportske borbe" do kraja prvenstva, ali noge i glave su mislim (pre)teške za neko bolje izdanje u današnjoj utakmici, Ipak, bolje izgledaju u gostima kada se mogu parkirati na svojoj polovici, a Empoli i sa bodom ostavlja samo teoretske šanse za ispadanje, iako mislim da su oni svjesni da su ostali. # Gijon je u "gustišu" ekipa koje se bore za opstanak, i silno im trebaju bodovi. Protiv Atletica iz Madrida su pokazali da mogu. Sevilla je prvenstvo praktično završila, jer za plasman u Ligu prvaka kroz prvenstvo šansi više nemaju, izboriti će Europu kroz kup, ili 7-mim mjestom jer prednost je 8 bodova, a šanse za Ligu prvaka imaju i kroz Euro ligu. Za vikend im slijedi gradski "krkljanac" protiv Betisa, a idući tjedan prva utakmica polufinala Euro lige sa Shakhtarom, pa mi se čini da im je ova utakmica čisti višak. Najavili su da će danas miksati, i odmarati neke igrače, iako trener tvrdi da im je u fokusu samo ova utakmica. Možda to dobro zvuči, ali sumnjam da su igrači istog mišljenja. Osim toga u gostima u prvenstvu nisu dobili nikoga, pa neće valjda Gijon sa miksanim sastavom, bez najboljih pojedinaca, u situaciji kada su domaćinu bod(ovi) od životne važnosti.

mix

Real - Villareal  1  1.25
Inter - Istra 3,5 under  1.28
Montpellier - Chambery  1  1.15

Ulog 10€ Koeficijent: 1.84 bet at home
Rez: 10€

Real je u kombinacijama za titulu, a još je bolje raspoloženje nakon što su nadoknadili prednost Wolfsburga. Osim toga Ronaldo se raspucao, pa mislim da se neće previše osjetiti izostanak Balea. Na svom stadionu igraju bez greške, pa iako odličan Villareal, sumnjam da ima velike šanse za izboriti pozitivan rezultat. I oni su vrlo gustom rasporedu, ali su to platili ozljedama, jer njihov roster ipak nema takvu širinu. U borbi su za 4-to mjesto, i imaju 6 bodova prednosti, ali čeka ih i polufinale u Euro kupu, pa sumnjam da će danas riskirati sa 2/3 igrača koji su upitni zbog manjih ozljeda. # Inter i Istra nisu zabili 6 odnosno 5 utakmica. Inter je bez rezultatskog motiva, a i Istra nakon što nisu uspjeli dobiti Osijek na svom terenu, ima još više teoretske šanse za izboriti opstanak bez doigravanja. Iako bez pritiska, u ekipama jednostavno nema te kvalitete koja bi im omogućila da igraju otvorenije, pa ne vjerujem da će danas bitno promijeniti stil. Neki gol bi mogao pasti, ali 4 sumnjam. # Montpellier je u borbi za drugu poziciju, i Ligu prvaka i iduće sezone, i svaki im je bod od životne važnosti. Nakon što su se manje/više kompletirali, djeluju bolje, i osim što su dobili PSG u liga kupu, odigrali su dvije odlične utakmice, i za malo ispali od Flensburga u Europi. Chambery je vrlo dobra ekipa, i ove se sezone bore za izlazak u Europu, ali protiv Montpelliera ne prolaze dobro, jer svoje rezultate temelje prije svega na čvrstoj obrani, ali protiv brzine Montpelliera im to ne polazi za rukom. Stoga, domaćinu bodovi trebaju, a Chambery im leži.

tenis

Kohlschreiber - Carreno Busta  1  1.48
Bondarenko/Svachuk - Hibino/Nara  1  1.36

Ulog 7€ Koeficijent 2.01 bwin
Rez: 7€

Kohlschreibera su pitali što misli da mu nedostaje da bi napravio  dodatni iskorak, i probio se u sam vrh rang liste. Silno mi je bio simpatičan odgovor "svatko treba znati svoje mjesto, a moje mjesto je tu gdje jesam, i ne nedostaje mi baš ništa". Iznimno nezgodan protivnik, koji se odlično brani, ali čeka priliku za preuzeti inicijativu, a onda je vrlo agresivan, i raznovrstan. Nema možda glavu za suprotstaviti se top igračima, ali iznimno rijetko kiksa protiv igrača koje bi trebao dobiti. Ove godine ima skor 12:7, što ne izgleda impresivno, ali kada se pogleda od koga je gubio (Tsonga, Nishikori, Troicki, Monfils, Wawrinka x2, Đoković), onda je jasno da za dobiti Njemca treba vrhunska izvedba. Naročito je nezgodan protiv naših igrača, i ove godine ih je naredao sve osim Karlovića jer nisu igrali, a Bornu je dobio 2 puta. Carrreno je napravio iskorak, i na najboljem je rankingu karijere (49-to mjesto). Rezultat sezone mu je finale Sao Paola, gdje je isplivao u finale iz "sve Španjolskog prvenstva" (Ramos, Gimeno, Carballes, Cervantes), ali je u finalu Cuevas bio bolji. U Marakechu je bolji bio Delbonis u 1/4 finalu, a u Monte Carlu Tsonga u drugom kolu. Svakako vrlo solidan igrač, naročito na zemljanoj podlozi, ali Kohlschreiber kada je spreman (a izgleda spremno) izgleda mi kao razina više od igrača koje Carreno dobija. Osim toga i Njemcu je zemlja ipak omiljena podloga, a u Barceloni u zadnje tri godine ima polufinale i dva 1/4 finala, pa je očito da se ovdje osjeća dobro, i da mu uvjeti odgovaraju. # Bondarenko i Savchuk nisu vrh u konkurenciji parova, ali spadaju u rang koji na ovakvim turnirima ostvaruje svoje najbolje rezultate. Unutar top 50 su obje, a skor 7:6 ove sezone nije neka senzacija, ali gubile su od Kerber/Petković, Chan/Chan, Babos/Shvedova, Kasatkina/Vesnina...uglavnom sve top, ili jako dobrih kombinacija. No i dobijale su Garciu/Mladenović dva puta, Medinu/Parra S., pa nije baš da od vrhunskih kombinacija samo gube. Sa druge strane Hibino i Nara su na rang listi van top 100, a ovo im je prvi zajednički meč. Osim toga ove sezone imaju 2 odnosno 3 meča u konkurenciji parova, pa je očito da su fokusirane na single. Dodatni faktor je zemljana podloga, na kojoj Japanke igraju malo, ali i motiv, jer Ukrainkama treba ranking kako  bi se kvalificirale za OI, što vjerujem da im je jedan od glavnih ciljeva sezone. Savchuk je zbog OI podredila single karijeru parovima, pošto zbog rankinga ne može igrati na razini na kojoj igra Bondarenko, pa tu i tamo odigra kvalifikacije, ali je očito da su parovi u ovom trenutku prioritet.