10. 02. 2016.

riz

Peterborough - WBA  AH0  2  1.45 void
Kiel - Gummersbach 51,5 over  1.30

Ulog: 15€ Koeficijent: 1.89
Rez: 4,5€

WBA je ekipa u Premiershipu koja ima najmanji posjed lopte, i najmanji broj dodavanja, a igra se svodi na prepustiti posjed protivniku, čvrsto zatvoriti prilaze svom golu, i iz kontre, ili prekida, zabiti ako ide, a ako ne ide, i 0:0 je bod. U prvoj utakmici protiv trećeligaša na svom stadionu, bili su u zbunjujućoj situaciji da "moraju" diktirati igru, i imati posjed, pa su u obrani napravili pogreške, zbog kojih su u situaciji da moraju igrati ponovo. Ali danas su "mirni", i mogu igrati svoju igru, pa vjerujem da će se pokazati kao bitno jača ekipa od domaćina. Nula za svaki slučaj kao osigurač, jer vjerujem da neće primati naivne golove kao u prvoj utakmici, ali nisu ekipa koja će zabijati kada se sjeti ni protiv niželigaša. # Kiel je prije, i na Europskom prvenstvu teško ranjen ozljedama. Sredina obrane Kiela je Weinhold, Wienczek, Toft Hansen, Dissinger, a svih tih igrača nema zbog ozljeda. U stisci, doveli su iz bankrotiranog HSV-a Brozovića na crti, Janmaa-u na desnom vanjskom, a navodno se čeka potpis i sa Lackovićem, koji bi trebali pokrpati rupe u postavi. Još uvijek imaju kvalitetu sa Duvnjakom, Canellasom, Vujinom, Dahmkeom, ali u kratkom roku nemoguće je posložiti obranu od igrača koji nikada nisu igrali zajedno. Stoga mislim da bi na njihovim utakmicama moglo biti koji gol više nego u prosjeku, a i onako na domaćem terenu su na 57 golova. Gummersbach je opušten, jer daleko su od zone ispadanja, ali i od mjesta koja vode u Europu, pa se mogu posvetiti stvaranju ekipe za iduću sezonu.

rukomet

Elverum - Fyllingen  1  1.26
Nantes - Ivry  1  1.20

Ulog: 37.50 Koeficijent: 1.52
Rez: 57€

Elverum je ove godine u ligi prvaka pokazao da se može ravnopravno nositi sa srednjom Europskom klasom, što im prijašnjih godina nije uspjevalo, kao ni drugim Norveškim ekipama, ali očito je da sustavni rad diže Norveški rukomet. Zapostavili su ligu zbog obaveza u Europi, ali sada su gotovi, i ako je Arendal pobjegao na nedostižnu prednost, drugo mjesto bi morali izboriti do kraja regularnog dijela. Nije im prvi put da po naslov ne kreću sa prve pozicije. U tome im je današnja utakmica iznimno važna, jer im Fyllingen bježi jedan bod na drugom mjestu, a u izjavama se bruse, i spominju revanš za poraz u prvom dijelu. Na domaćem terenu su protiv Fyllingena prošle sezone dobili 15 razlike, i koliko god to nije realni pokazatelj, u ovakvim dvobojima rezultat manje/više ovisi o tome kako će se Elverum postaviti. A danas kažu da su nabrijani zbog bodova, i revanša. # Nantes je ekipa koja je pri vrhu Francuskog rukometa, dok je Ivry pri dnu, i čekaju ih do kraja sezone brige oko opstanka. U Europi su prošli kvalifikacije, i plasirali se među 16 ekipa koje su raspoređene po grupama, u kupu Francuske korak su od "final foura", jedino su u prvenstvu brljavili, ali imaju još vremena i tu popraviti utisak. Škof, Schulz, Rivera, Entrerrios (stariji), Gharbi i društvo spadaju u svakom slučaju u top 4 po kvaliteti, a do kraja je još dovoljno vremena da se tamo i nađu. Ivry u gostima igra ravnopravno sa društvom sa začelja, a protiv top ekipa, u koje mislim da Nantes spada, gube uvjerljivo.

tenis

muller - čilić  tie break u meču  1.40
Donskoy - Chardy  2  1.36

Ulog 15€ Koeficijent: 1.91
Rez: 13,65€

Što reći o dva igrača, na brzoj podlozi, kojima je servis najjače oružje, a kada bi ovisili o defanzivi, sigurno ne bi bili visoko na rang listi. Muller je ove godine odigrao 13 mečeva i 13 tie breakova u 9 mečeva, dok je Marin odigrao 9 mečeva, 11 tie breakova u 8 mečeva. Iz te perspektive ovaj koeficijent izgleda kao jasni value. # Donskoy je uspio u naumu probiti se u prvih 100, no mislim da se neće dugo zadržati u tom društvu, i da je ovo blizu maksimuma za koji je spreman. U Australiji je u drugom kolu namučio Simona, no više bih to pripisao pristupu Francuza nego njegovoj vanserijskoj igri, dok je nakon toga u dvorani izgubio lako od Mannarina u Sofiji, a ovdje je u kvalifakcijama dobio nedoraslog Van Rijthovena nakon tie breaka u prvom setu, iako je protivnik 18-godišnjak, jedva među 600 igrača. U drugom kolu ga je pomeo Gulbis, a u prvom kolu je kao lucky looser. Chardy nije igrao nakon Australije, i nije u sezonu krenuo u velikom stilu, no uglavnom je dobijao što je morao (Gulbis, Mathieu, Duckworth, Kukushkin), a dok je poraz od Mullera meč u kojem nije bio izraziti favorit, porazi od Marchenka, iako je ovaj odigrao tenis života, ali i od Kuznetsova, koji je odličan na početku sezone, recimo da su iznenađenja. Iako je Chardy Francuz, a to znači da bira turnire, i da nisu rijetka izdanja kada ne može pogoditi stranu svijeta, a ne teren, mislim da je protiv igrača ranga Donskoya veliki favorit, jer radi se o turniru serije 500, a u idućem kolu čeka ga Chung, što je za njega sigurno dobar ždrijeb, a nakon toga pobjednik meča Vesely -Mahut, što znači da mu se otvorio put do polufinala, pa sumnjam da će se šaliti. Ako odigra na solidnoj razini, mislim da Donskoy nije dorastao igraču tog ranga.