25. 05. 2016.

rizik

Ramos - Trungelliti I set 10,5 under  1.33
Halep - Diyas I set 9,5 under  1.36
Andrianjafitrimo/Feuerstein - Irigoyen/Kania  0:2  1.40

Ulog 5€ koeficijent: 2.54 bet365
Rez: 5€

Ramos i Trungelliti su tipični zemljaši u čijim mečevima odlučuju razmjene, i dominacija sa osnovne linije. Servis nije u rangu igrača koji se iz nevolja mogu u kontinuitetu izvlačiti tim udarcem, pa ne vjerujem u meč u kojem će tema biti iskorištenost rijetkih break prilika. Tie break, ili produženi set uvijek je opcija, ali u ovom meču mi ne izgleda vjerojatna. # Halep je pronašla ritam, i u Madridu je njena igra izgledala fantastično. Diyas se najbolje osjeća na betonskoj podlozi, dok na zemlji osim kretanja problem joj predstavlja relativno "mekana" igra koja na sporoj podlozi izgleda još mekše. Protiv Halep šanse joj i nisu velike, jer sve što ona radi dobro, Halep to isto radi puno bolje i čvršće, naročito kada je u formi kao u ovom periodu. Igrale su dva puta, i na betonu je Diyas uzela 5 gemova, a na travi 3, što i nije dobra vijest obzirom da je Halep na zemlji "doma", za razliku od Diyas. Osim toga u prvom kolu je Halep igrala protiv igračice koja je poprilično slična stilom Diyas, pa su 2 gema koja je uzela Hibino solidan pokazatelj odnosa snaga u ovom meču. Irigoyen i Kania ne spadaju u vrh (mislim da nisu ni blizu vrha), ali radi se o solidnom paru koji će na manjim turnirima dolaziti do polufinala/finala, a na velikim turnirima koristiti prilike koje se otvore ždrijebom. Ovdje im se u prvom kolu posrećilo, jer Francuskinje su dobile priliku igrati u Parizu isključivo zbog pozivnice, jer u svakom slučaju ne spadaju na ovaj nivo. O mladoj Andrianjafitrimo dosta govori i jučerašnji meč u kojem ju je Wang poslala doma na "biciklu", a o Feuerstein će dovoljno reči ranking oko 600-tog mjesta u singleu, dok u parskoj konkurenciji nema rankinga.

singlovi

Lučić AH-4 - Osaka  1  1.83 7€ bet 365
Voluntari - Timisoara  1  1.70  5€ bet at home

Rez: 3.5€

Lučić nastavlja "rastavljati" protivnice. Kao što već rekoh, kod nje nema plana B, pa su mali koeficijenti poprilično besmisleni, ali kada igra na ovom nivou kao ovih dana, malo je igračica koje mogu odgovoriti na njenu snagu. Za Osaku i dalje mislim kako može biti vrhunska, ali očito je da još uvijek glava nije u razini njene tehnike i snage u udarcima. U mečevima u kojima stvari ne krenu po planu nerijetko se počne "duriti i glumatati" na terenu, a onda joj se igra raspada. Osim toga i sama kaže da se još uvijek ne zna kretati na "crvenoj zemlji", ali i da ne može vjerovati koliko je spora podloga. Obje posjeduju snagu kojom mogu napraviti probleme, no razlika u iskustvu, ali i trenutnoj formi čine ovaj koeficijent vrlo zanimljivim. # Već sam pisao o stanju u Temišvaru, iz kojeg je nekoliko igrača već otišlo, a još ih je nekoliko što ozlijeđeno, što "ozlijeđeno", odnosno ne žele igrati jer se dugovanja premija povlače nekoliko mjeseci. U takvoj situaciji problem je što ako i slučajno izbore priliku za opstanak, upitno je da li će klub dobiti licencu, pa izgleda da nikome i nije do neke borbe. Voluntari danas pozitivnim rezultatom osiguravaju doigravanje za opstanak, ali protiv ekipe u stanju u kakvom je Temišvar, sumnjam da će igrati na nulu, već vjerujem da će stvari željeti riješiti prije zadnjih minuta.

niz

Rodionova/Rodionova - Babos/Shvedova  2  1.44

Ulog 21€ bet365
Rez: 30.24€

Rodionove su dobre, naročito starija Anastasia, ali ranking oko 50-tog mjesta realno pokazuje stanje stvari. Sa druge strane je "novi" par, pošto je Babos ostala bez Mladenović, koju je Francuski savez "spario" sa Garciom, kako zbog OI, tako i u nadi da njih dvije mogu dugo vladati parskom konkurencijom, dok je Shvedova igrala prošlu sezonu sa Dellaquom, koja je iz istog razloga odigrala ponešto sa Stosur, a sada je i ozlijeđena. Prošlu sezonu je Babos sa Mladenović bila na omjeru 9:2 na zemlji, dok je Shvedova sa Dellaquom igrala finale u Parizu, a zajedno su sakupile 13 mečeva, od čega imaju 9 pobjeda, pa uzevši u obzir njihove mogućnosti, vjerujem da u Parizu mogu daleko dogurati. Rodionove nisu bezazlene protivnice, ali Babos i Shvedova spadaju u sam vrh.