08. 07. 2015.

niz

Djoković - Čilić H-4,5 1  1.23
Mattek/Bryan - Venus/Olaru  1  1.20

Ulog 1/12 Koeficijent: 1.48 888sport
Rez: 1.48

Kada netko u 12 mečeva ima 12 pobjeda to nije slučajnost. Marin dosta ovisi o svom servisu, i kada nije u stanju servisom redati lagane poene, onda mu najčešće pada igra i u ostalim segmentima. A Đoković mu redovno "razbija" servis. Nakon toga ulaze u izmjene u kojima se Đoković puno bolje kreće, i puno manje griješi, pa se Marinovi winneri utope u razlici u pogreškama. Iako je Đoković pokazao veliku nervozu u meču protiv Andersona, Marinovi mečevi protiv Kudle i Berankisa nikako ne ulijevaju povjerenje da je danas dan kada će napokon dobiti. " Venus i Olaru vrlo dobri, Mattek i Bryan vrhunski. Osim toga Bryani su otpali u svojoj konkurenciji, pa su dodatno motivirani da ne odu iz Londona bez ičega. Osim toga Amerikanci imaju poneki meč zajednički, osvojili su Pariz, dok su protivnicima ovo prvi mečevi zajedno, a i u Mix konkurenciji uopće.

niz

Wawrinka - Gasquet  3,5 over  1.55

Ulog 1/12 888sport
Rez. 1.55

Stanimal još nije izgubio set u Londonu, no djeluje  osrednje, i "budi" se u najvažnijim trenucima. Dosta kasni na udarce, pa to rezultira sa neforsiranim, no drži ga servis, i klasa u odnosu na do sadašnje protivnike. Gasquet može sve, osim osvojiti veliki turnir. Fali malo samopouzdanja, kontinuiteta za velike mečeve. No, način na koji je razvaljivao "glupavo i neodgojeno derište iz Australije" je fantastičan. Sudar dva fantastična backhenda, i sa jedne strane iznimna snaga Stanimala, a sa druge strane "najmekša ruka na touru" jednostavno ne može završiti ekspresno. Wawrinka je favorit, no imati će puno problema ako neće biti u stanju dignuti nivo igre koji je do sada pokazao. Ovaj koeficijent u 888 bitno odskače od konkurencije, pa ili znaju nešto što drugi ne znaju, ili su "zaspali". Bez obzira na to, ovo je jedan od mečeva koji se gledaju bez treptanja, i biti će izvjesno prekrasnih poena na bacanje, pa bi neizvjesnost samo dodala draž.

rizik

Friedsam - Pantuckova  1  1.22
Michel - Vogele  2  1.22
Bedene - Melzer  1  1.22

Ulog: 1/10 Koeficijent: 1.82 Bet365
Rez:1.82

Malo se "spustiti" na niže razine, koje nude puno "neravnopravnih mečeva", i često vrlo iznenađujuće rezultate. Friedsam je na rubu top 100, i ima 21 godinu, pa je to solidno ostvarenje. Skrenula je pažnju na sebe u drugom kolu RG-sa kada je uzela set Sereni, i odigrala vrlo izjednačeni meč, pa je nakon te "injekcije samopouzdanja" nastavila sa vrlo dobrim rezultatima i na travi koja joj u prošlim godinama nije bila jača strana, pa je tako osvojila ITF u Ilkeyu, i prošla kolo Wimbledona, a u drugom uzela set Benčić. Pantuckova je 20-godišnja Čehinja na 363-ćem mjestu, i sve mečeve igra na zemlji, i na ovoj razini. Igra uglavnom na "turističkim" turnirima tipa Palmanova, Bol, gdje je konkurencija vrlo slaba, pa može ući obzirom na ranking. Na ozbiljnijim turnirima uglavnom ispada u prvim kolima. Ogromna razlika u klasi, pa mi se čini da meč ovisi o motivaciji Friedsam. 87-mo mjesto nije neka garancija za nastupe na velikim turnirima, pa mi se čini da su u njenom timu shvatili da još treba rezultata sa ove razine, dok ne stasa za veće rezultate na WTA razini. Osim toga igra se u Njemačkoj, pa vjerujem da se neće blamirati pred domaćom publikom. # Praktično ista situacija u meču Švicarki, u kojem je Vogele veliki favorit, a motiv je 104-to mjesto na rang listi, i treba joj poneki dobar rezultat na ovoj razini kako bi direktno ulazila na GS turnire po "magični ček za prvo kolo" koji postaje "sveti gral" ove razine igrača/ica. # Lošiji Melzer je ostvario dobar rezultat u Munchenu uz puno sreće (u zadnji je čas upao na mjesto prvog nositelja jer je Monfils otkazao, pa je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom mu je preda Andujar), no od tada reda poraze. Bedene se nauživao "kod kuće" u Londonu, uspio čak i proći kolo, a sada se vraća na "posao", jer je svjestan da svoj ranking zahvaljuje još uvijek challenger razini, i mečevima na zemlji i betonu. Omjer ove godine mu je 11:3, samopouzdanje i kvaliteta na njegovoj strani, a obzirom da se igra vrlo jaki challenger u Braunschweigu, a on je izabrao bitno slabiji Todi, čini mi se da je ovdje zbog rezultata.