24. 03. 2016.

single

Brengle - Schmiedlova  H-3,5  1 1.75

Ulog 5€
Rez: 3.75€

Schmiedlova je u ovom trenutku 30-ta igračica svijeta, ali dojam koji je ostavila u ovoj sezoni nije ni blizu toga. Dobila je Basczinsky koja se pati sa koljenom, a gubila od Lepchenko, Puig x2, Kasatkine, Garcie i Putintseve, sve uvjerljivo sa 6, 7, 9 pa i 11 gemova razlike. Tražio sam neku informaciju da ima problema sa ozljedom, ili zdravljem, ali niti ona, niti stranice koje se bave tenisom, tako nešto nisu objavili. Brengle se kotrlja u prosječnosti, i dobija "udaračice" koje imaju loš dan, ili "trkačice" od kojih može ubaciti lopticu više, ali to je dovoljno za proći kolo/dva, i onda je fajrunt. Nezgodan backhand, ali i mlitavi forehand, i trčanje i vraćanje dok protivnica ne zatrudni, ili rodi, već prema situaciji. No, za ovakvu Schmiedlovu takav je tenis nezgodan, jer kada fali samopouzdanja, a na drugoj strani je igračica protiv koje se mora preuzeti inicijativa i rizik, onda to postaje nezgodno.  Iako bih na prvu loptu uvijek odigrao ovaj hendikep na Slovakinju, gledajući čistu kvalitetu, u tenisu sam zapamtio rečenicu koju je davnih dana rekao jedan naš trener, "to je sport u kojem trčiš nogama, udaraš rukama, a gubiš ili dobijaš glavom". A glava Schmiedlove u ovom trenutku evidentno nije na terenu. Ulog primjeren ženskom tenisu, jer kod njih "igra neki peti kec" kao što je davno zaključio Balašević. A i nemam neko visoko mišljenje o teniskim kvalitetama Brengle.

nogomet

Peru - Venezuela  1  1.57
Zadar - Dinamo II  2  1.33

Ulog 5€ Koeficijent: 2.09
Rez: 5€

Peru i Venezuela su na začelju, i današnja tri boda su jedna od posljednjih šansi da se uključe u borbu za SP. Peru ima 3 poraza uz jednu pobjedu, Porazi u gostima kod Brazila i Colombie izgledaju kao "normalni", a Čile na domaćem terenu svakako nije kiks. Dobili su vrlo dobri Paraguay. Venezuela je imala dobar period, koji u glavnom završava prošlogodišnjim Copa America, nakon čega počinju natezanja oko premija, pa svađe izbornika sa igračima, igrača sa savezom, navijača sa svima, i sve to rezultira lošim predstavama, i porazima. U kvalifikacijama imaju sva 4 poraza, a u zadnje 3 utakmice su primili 10 golova, što je za Južnoameričke prilike daleko previše. Osim toga danas imaju 6/7 igrača koji su "ozlijeđeni" ili suspendirani, dok Peru može računati na sve pozvane, uključujući Guerrera, Vargasa i ponovo u velikoj formi Pizzara, koji bi "morali" donijeti prevagu u ovoj utakmici. # U Zadru se odvija nešto što su svi znali da će se dogoditi kada je "cappo di banda" Sinovčić završio iza rešetaka. 10 bodova od zone opstanka, ekipa koja se raspala, pa su ostali igrači koji su vrlo mladi, i bez iskustva, i oni (pre)iskusni koji nemaju volje, ili mogućnosti za naći angažman negdje. Isključili su im struju, a puštaju ju samo za utakmice, plaće igrači nisu vidjeli od davnih dana, treniraju gdje stignu, i gdje im se smiluju, pa su Surač, Bilaver i još neki igrači "ozlijeđeni" jer im je vjerojatno dozlogrdilo. Pitanje dana je kada će odustati od lige, a odgovor se vjerojatno krije u kladionicama, i "insajderskim" informacijama koje ih drže u konkurenciji. Dinamo II je ekipa koja je vjerojatno nastupila sa najviše igrača u svim ligama svijeta, jer njihov sastav ovisi o obavezama U19, U21 reprezentacijama, pa nastupima Dinama U19, a i igračima iz prve postave koji su iz raznih razloga prebačeni u drugu ekipu. Danas će nedostajati "reprezentativna" postava koja je imala obaveze u kvalifikacijama, ali će im se pridružiti Sigali, Taravel, Machado i Fernandes koji ili love ritam utakmica, ili su "nagrađeni" prebacivanjem u drugu ekipu zbog grijeha. Ako nema "trgovine" i deranja kladionica, ovdje je razlika u kvaliteti ogromna.

ziceri

Uzbekistan - Filipini  1  1.07
Hingis/Mirza - Arruabarena/Olaru  1  1.10

Ulog: 13.3€ Koeficijent: 1.18
Rez: 15.70€

Uzbekistan za prvo mjesto treba još dobiti dvije utakmice na svom terenu. Do sada imaju 5 pobjeda, i poraz od direktnog suparnika, Sjeverne Koreje, a Filipine su u gostima dobili 5:1. # Hingis i Mirza su u Dohi i Indian Wellsu doživjele 2 poraza, no imaju i 20 pobjeda u sezoni. Protivnice igraju lošu sezonu, iako se radi o odličnim igračicama u paru, a ove sezone im je ovo prvi zajednički meč. Arruabarena 1:3 na touru, a Olaru 3:8, pa protiv prvih igračica u ovoj konkurenciji šanse im i nisu neke.

tenis

Ymer - Delbonis  2  1.33
Falconi - Kvitova  2  1.20
Marosi/Siniakova - Parra S/Medina G.  2  1.33

Ulog 5€ Koeficijent: 2.13
Rez: 5.65€

Ymer je prošle sezone probojem kroz kvalifikacije na sva 4 GS-ma, ali i nastupima na challengerima najavio da bi mogao ubrzo u visoko društvo. No, kako ove godine stvari izgledaju to će još pričekati, ako se uopće dogodi. Klasična priča mladog igrača koji ima u svojoj igri dobre i lošije strane, pa kada ga pročitaju, nastaju problemi. Na betonu dva meča ove godine i dva poraza, od Pavića i Oliva nisu dobar pokazatelj. A Delbonis ovdje dolazi nakon 4-tog kola u Indian Wellsu, i pobjede protiv Murraya, Souse i Giralda. U biti zemljaš, ali ako dobiješ Murraya na betonu, onda znači da možeš odigrati na visokom nivou. Za Ymera bi to trebalo biti dovoljno. # Ovaj sam par već izbacio, jer je hendikep veliki, ali jednostavno ne mogu zamisliti da Kvitova, koliko god se mučila na prijašnjim turnirima može izgubiti od Falconi. Under je sa Čehinjom uvijek rizičan, jer izgubiti set za nju stvarno nije problem, iako mislim da danas neće, a ista stvar vrijedi i za hendikep, ali razlika u klasi je tolika, da bi pobjeda Falconi za mene bilo prvorazredno iznenađenje. # Marosi je niknula nakon 2 godine od kada se "umirovila", pa u 37-oj godini ponovo igra u parskoj konkurenciji. Vjerujem da je to zbog Olimpijade, i mogućeg para sa Babos. Kako bilo, igra prvi meč sa Siniakovom, koja je prošle sezone izgledala solidno sa Dushevinom, no ove sezone kao da se posvetila singleu, pa u paru ima 5 poraza uz samo jednu pobjedu. Parra Santonja i Medina Garrigues igraju sa druge strane odličnu sezonu. Nakon osvojenih Acapulca i Monterreya, kiksale su u Indian Wellsu, no protiv Bondarenko i Savchuk, koje su u ovom trenutku puno jača kombinacija od Marosi i Siniakove. Osim Indian Wellsa, Španjolke su na svim turnirima prolazile barem 2 kola, pa mi se čini malo vjerojatno da kiksaju dva puta za redom.