21. 02. 2016.

rizik

Roma - Palermo  1  1.30 vrijedi pogledati što je promašio Đeko :-)
Hannover - Augsburg  3,5 under  1.30
Waregem - Mechelen  1,5 over  1.20

Ulog 15€ Koeficijent: 2.03
Rez: 15,45€

Roma izgleda bolje od kada ih preuzeo Spaleti, a nisu izgledali loše ni protiv Reala. Vrlo su blizu Fiorentine na mjestu koje i iduće sezone vodi u Ligu prvaka, pa vjerujem da im je to osnovni cilj. Stoga ovakve utakmice moraju dobijati, jer tu je i Inter, a budi se i Milan. Cirkus u Palermu se nastavlja. Na početku sezone smijenjeni trener, koji je dobio otkaz nakon pobjede, jer se predsjedniku nije svidjelo kako Palermo igra, nakon mijenjanja 3 trenera u sezoni, ponovo se vraća na klupu. Ekipa takve egzibicije jednostavno mora osjetiti. Osim toga, danas zbog ozljede ne igra prvi golman, pa će braniti 18-godišnjak, što je na utakmici kakva ih očekuje u Rimu bitan hendikep. # Hannover u grčevitoj borbi za opstanak, i kako stvari stoje šanse im nisu blistave. Tri utakmice nisu postigli gol, pa ne pomažu ni relativno solidna obrambena izdanja. Augsburg se vratio svom stilu kojim su prošle sezone bili ugodno iznenađenje, pa su izvan "zone sumraka", ali samo bod iznad Werdera. I protiv Liverpoola u tjednu nisu primili gol, ali ni dali,pa obzirom na važnost utakmice vjerujem da i protiv Hannovera imaju ideju prije svega ne primiti gol, a naprijed što bude. Do 4 gola ne vjerujem da ovo može ići, čak i da padne neki rani gol. # Waregem i Mechelen su dvije ekipe koje ne štede protivničku mrežu, ali ni svoju. Domaćin se bori za play off, dok su gosti odmaknuli od začelja, ali obje ekipe, sa obranama kakve imaju, svjesne su da moraju zabijati ako žele pozitivan rezultat. Prva ideja je bila over 2,5, ali su koeficijenti li-la, a ovdje se i ovaj over uklapa kao "zicer".

nule

mantova  x  10€
Maceratese  x  10€
Fidelis Andria  x  10€
Catanzaro  x  10€

Rez: 21€

sistem

Chelsea - Man. City  1  1.83
De Graafshap - Vitese  AH+1  2.0
Querrey - Ram  tie break u meču  1.72

Ulog 15€  Sistem 2/3
Rez: 36,24€

FA Cup je očito jedina prilika za "kantu" Chelsea, i po najavama ovo smatraju vrlo važnom utakmicom. Nisu ove sezone na razini na koju su navikli navijače, ali osjeti se pomak i u prvenstvu, a nisu izgledali loše ni u Parizu. Najavom Guardiole City je očito poremetio ekipu, a posljedica su porazi od direktnih konkurenata za naslov na svom terenu. Osim toga, nikada nisu prošli u 1/4 finale u Ligi prvaka, pa  očito to smatraju prioritetom, jer po najavama danas neće istrčati Yaya Toure, Kompany, Silva, Aguero, a ako se dodaju ozlijeđeni igrači (Delph, Nasri, De Bruyne, Bony, Navas, Mangala, Sagna), onda je to praktično čitava postava. U punim sastavima bilo bi neizvjesno, a po dojmu u zadnjim utakmicama bi Chelsea možda bio lagani favorit, no ako i istrči netko od igrača koji bi trebali odmarati po najavama, opet će to biti ekipa koja nikada nije imala priliku igrati u takvom sastavu. Stoga mi se Chelsea čini kao izraziti favorit. # Vitese je svakako kvalitetnija ekipa od domaćina, ali nisu oni u rangu PSV-a, ili Ajaxa. Domaćin se pojačao u zimskom roku, pa su u drugom dijelu daleko od ekipe koja se blamirala prošle godine. Porazi od Heraclesa (treći) i PSV-a (prvi) u gostima nisu neko mjerilo. Pobjeda protiv Den Haaga, pa i remiji sa Nijmegenom i Willem II, govore o ekipi koja je prije svega defanzivno napravila solidan pomak. Grčevito se bore kako bi izborili barem kvalifakcije, pa je svaki bod dragocjen. Vitese u gostima ima 3 pobjede, te po 4 remija i poraza.  Nije to ekipa koja dobija lakoćom, pa mi se ovaj koeficijent da domaćin ne izgubi, sa time da ako i izgubi sa golom razlike oklada je void, čini kao solidan value. # Jedno u nizu finala ovaj tjedan  u kojem igraju nepostavljeni igrači. Ram je ovdje prije svega zahvaljujući svom servisu, dok je Querrey tu i tamo i nudio prilike protivnicima, no u polufinalu protiv Del Potra nije dozvolio niti jednu break loptu. U meču u kojem obojica znaju da će break teško nadoknaditi, još će koncentriranije držati svoj servis, pa je koeficijent da će se u meču igrati tie break po mojem mišljenju interesantan.

zašto ne

Malaga - Real  2  - Prvo, Malaga djeluje posloženije nego u prvo dijelu prvenstva, pa iako su gubili od Seville i Barecelone, pa i Villareala u gostima, i u tim su utakmicama ostavili solidan dojam. Real ipak u gostima ne djeluje tako moćno, a danas uz Balea nema ni Benzeme, pa je ofanzivni dio ostao na Ronaldu, kojeg kritiziraju da zabija samo na domaćem terenu, Iscu, Jesseu, koji su svakako odlični igrači, ali nemaju probojnost i kombinatoriku Benzeme i Balea. Osim toga Malagu je teško probiti, i primaju malo golova, a Real u gostima primi gol u zadnje vrijeme. Uz to mi se čini da je 10 bodova razlike koju je Barcelona stekla znak da su i u Realu svjesni da je naslov za ovu godinu van dohvata, pa je naglasak na Ligi prvaka, a da bi danas osim Benzeme, Balea, Pepea i ozlijeđenih, mogli istrčati sa još po nekim "rezervnim" igračem.

Čilić - Kyrgios -  2 - Istina je da je "tupko" ostavio strašan dojam do ovog finala. Ali, radi se o turniru serije 250, na kojem najbolji igrači igraju najblaže rečeno, opušteno. Osim toga slijedi bogati Dubai na betonu, pa svi žure u šoping, i odraditi koji trening. Čilić se servisom može držati u meču, a kako je ovo Kyrgiosu prilika da uzme prvi naslov, uz njegova inače "histerična izdanja", i on bi mogao osjetiti pritisak. Vjerujem da će se odlučivati meč u par loptica, i da je koeficijent kojim je Kyrgios postavljen za znatnog favorita premali.

Ujedno, isprika zbog rezultata ovaj tjedan, u kojem me tenis "razbucao". U Delrey Beachu u finalu nema nosioca, dok je u polufinalu bio jedan. U Riu u finalu nema nosioca, dok su polufinalu bili dvojica. Kod žena, u Dubaiu na brzoj betonskoj podlozi, naslov uvjerljivo osvaja Errani !!!, u finalu protiv Strycove !!!, a sve su nositeljice ispale u prvom kolu !!!. I u Riu u polufinalu nije bilo nositeljica, pa sve u svemu, tjedan u kojem su se događala razna čudesa, koja su koštala. Stoga sa tenisom malo opreznije, ali ove godine mislim da se neće ponoviti ovakav niz rezultata. Jučer su me razvalile i Mladenović/Garcia, a najbolji komentar je dala trenerica od Jurak, koja je savjetovala njoj i Chuang, da ne riskiraju nepotrebno, i da je sve što trebaju raditi vratiti korektnu lopticu preko mreže, i da ostave protivnicama da obave ostalo. I ove su to obavile autovima u prosjeku od metra i pol.