02. 03. 2016.

rizik

Utrecht VVSB  AH-1,5  1 1.35
Hertha - Frankfurt AH0  1  1.40

Ulog 20€  Koeficijent: 1.89
Rez: 17.8€

Što reći o polufinalu kupa u kojem igraju ekipa koja je kolo prije toga izbacila PSV 3:1 u gostima, i amateri koji su pojačali treninge na 4 puta tjedno, jer se radi o amaterskoj ekipi za koju igraju studenti i ekipa koja ima stalne poslove, a u trećoj ligi su na 8-mom mjestu. Ovdje su zbog odličnog ždrijeba, a iako im je ovo "dan za pamćenje" i u njihovom mjestašcu nema škole zbog utakmice, nije ni Utrecht svake godine u završnici kupa, pa je 2 razlike minimum, minimuma. # Hertha je na mjestu koje vodi u ligu prvaka, ali im očito bookmakeri ne vjeruju. Gosti bez najboljeg igrača (Mayera), a nula kao osigurač, jer domaćin ne zabija serijski kao Bayern ili Dortmund, a Frankfurt može dokazano odigrati solidnu bunkerišku.

rizik

Hoffenhaim - Augsburg  3,5 under  1.40
Sevilla - Eibar  1  1.40

Ulog 10€  Koeficijent 1.96
Rez: 9,6€

Borba za goli život, u kojoj domaćin traži 3 boda, dok Augsburg mislim da ima dobru priliku za pozitivan rezultat, pod uvjetom da obranu odigraju na nivou utakmica sa Liverpoolom, ali i drugih utakmica nakon pauze. # Sevilla djeluje moćno kada to treba, dok su gosti u očitom padu, i kao da su svoje ambicije u ovom prvenstvu zadovoljili. Istina ispred njih su ekipe koje su kvalitetnije od njih, i teško je zamisliti da mogu u Europu, a zona ispadanja je daleko, pa igraju opušteno. Protiv Seville, tako nešto teško da će proći.

niz

Montpellier - Nimes  1  1.19
Hammarby - Drott  I pol. 1  1.18

Ulog 20€  Koeficijent:  1.40
Rez: 28€

Montpellier sa ekipom koju ima vjerojatno bi otpustio i čistačice da se ne plasira za Europu iduće sezone. U ligi prvaka su "obavili posao", i biti će 6-ti što sigurno neće proglasiti uspjehom, ali u prvenstvu su na 5-tom mjestu, ali od 3-ćeg do 9-tog mjesta ekipe su u 2 boda, pa tek predstoji rasplet. Za elitu fali mišića i centimetara za ozbiljniju borbu, ali u Francuskoj ligi su Gerard, Simonet, Dolenec, Goigou, Kavtičnik, Gajić, Fabregas...imena koja bi morala garantirati visoki plasman. Kod Nimesa "rukovode" Hallgrimsson i Snori (Gudjohnsson), a ostala imena ni meni ne znače puno, iako se smatram dobrim poznavateljem rukometnih prilika. Početak iznad očekivanja, ali nakon pauze dva poraza od nejakog Chartresa (kup i prvenstvo), uz "normalne" poraze od PSG-a i Dunkerquea ne govore o ekipi koja bi mogla iznenaditi po svemu drugu ekipu prvenstva, koja je k tome fokusirana na ovu utakmicu. " Hammarby je na 9-tom mjestu, i silno trebaju bodove u borbi za play off. Lošiji prvi dio, no nakon pauze, gusti poraz od Allingsasa, pa nakon toga pobjeda u gostima kod Aranasa, remi sa jakom Malmoeom. i pobjeda u gostima kod jakog Savehofa, govore da su se stabilizirali, i da je to ekipa koja svakako spada u play off. Drott je sa druge strane samo teoretski u prilici izboriti opstanak, ali praktično su iduće sezone u drugoj ligi. U 5 utakmica nakon pauze uspjeli su uzeti bod protiv Aranasa, dok su ostalo uvjerljivi porazi. Koeficijent da će Hammarbi već na poluvremenu voditi nije bog zna što, ali domaćin jednostavno ne smije dozvoliti komplikacije, i vjerujem da će od početka stisnuti i osigurati bodove.

sistem

Lokomotiva - Inter  2,5 over  1.78
Split - Rijeka  ODG Ne  1.65
Monchengladbach - Stuttgart  2,5 over  1.45

Ulog 10€  sistem 2/3
Rez: 2€

Lokomotiva i Inter su pobjedama u drugom dijelu ostvarili osnovni cilj, a u ostatku prvenstva mogu pokušati ostvariti i nešto više, ali pritiska nema. Lokomotiva je na prosjeku od preko 3 gola po utakmici, a na domaćem su terenu 8 puta u 11 utakmica pala 3 ili više gola. Inter je na nešto manjem prosjeku, dok na gostovanjima ima 7 overa i 4 undera. Underi su protiv Dinama, Rijeke, Splita, ekipa iz vrha protiv kojih su igrali opreznije, i protiv Istre čiji bunker nisu uspjeli probiti. Lokomotiva vuče ekipe u over, zbog načina igre, jer se radi o mladim igračima koji nemaju na leđima pritisak rezultata, osim osigurati opstanak. No, to i nije problem, jer tamo igraju Dinamovi igrači koji nemaju mjesta u prvoj postavi, a izašli su godištem iz mladih ekipa.  Koeficijent za nešto što se u utakmicama ove dvije ekipe događa otprilike 2 od 3 puta izgleda kao jasni value.# Split je na mjestu koje vodi u Europu iduće sezone, ali Lokomotiva puše za vratom. Nemaju neku izrazitu kvalitetu, ali agresijom i organizacijom onemogućavaju protivnika, a naprije što bude biti će. Dobar primjer je utakmica protiv Dinama, u kojoj je lopta igračima Splita bila uglavnom orijentir kojeg će igrača gurati, povlačiti, udarati, i uspjeli su Dinamo ograničiti na par šansi, dok su oni organizirano 5 puta prešli centar, ali imali 2 prilike za pozitivan rezultat.  Vrlo sličan slučaj je i sa Rijekom, no oni imaju znatno veću kvalitetu u ekipi. Agresija na sredini terena, pritisak na loptu i linije dodavanja (omiljena Kekova retorika), ali problem nastaje kada oni imaju loptu, a protivnik ne tetura po terenu. Ukratko, dvije ekipe koje naglasak stavljaju na defanzivne postavke. Split ima 7 od 12 utakmica u kojima oba protivnika nisu zabila, dok je Rijeka kao gost to odigrala 9 od 12 puta. Opet, statistički nešto što se događa 2 od 3 puta, i koeficijent koji je value. # Stuttgart je ekipa koja je promašila najviše zicera ne samo u Bundesligi, već u svim ligama u Europi. I tako su uvjerljivi overaši. MOnchengladbach oscilira od ekipe koju je gušt pogledati kako sa 3/4 dodavanja iz prve od svog 16-terca dolazi u priliku, no u idućoj utakmici primaju pacerske golove, i izgledaju kao ekipa koja ne bi mogla zaustaviti Zagreb sa Medićem na centarforu. Ovo može završiti uvjerljivom pobjedom obje ekipe, ali izgleda kao utakmica u kojoj ne može ne biti golova.